Szabadidő

ZZ Top-koncert Budapesten

Az elmúlt évtizedek egyik legegyedibb blues-rock-bandája, a ZZ Top végre Budapesten koncertezik október 15-én.

ZZ Top: Double Down Live turné

Időpont: 2009. október 15. 19:30.
Helyszín:
Papp László Budapest Sportaréna

A 2009-es, Aerosmith-szel közös turné alatt Amerika és Kanada kap egy nagyobb dózist a ZZ Topból, aztán ősszel minden idők egyik leghatásosabban dizájnolt rockcsapata Magyarországra érkezik. A hosszú szakáll, a napszemüveg és a motorosszerelés azok számára is egyből beazonosíthatóvá teszik a formációt, akik még képen sem láttak Harley Davidsont.

A houstoni gyökerekkel rendelkező banda negyven éve változatlan felállásban teríti világszerte a motoros, Las Vegas-os életérzést. Billy Gibbons (ének, gitár), Dusty Hill (basszusgitár) és Frank Beard (dob) triója 1969-ben kezdett új színt keverni Texas blues-rock világába, 2006-ig egyetlen menedzserrel, Bill Hammel. Termékenységük tizennégy stúdióalbum, egy koncertlemez és az ezekből szűrt öt válogatáslemez formájában jelentkezik, sőt már tizennégy nagyszabású turnét is lenyomtak.

ZZ Top-koncert BudapestenA VH1 zenetévé negyvennegyediknek lőtte be őket százas hardrock-listáján, ami – figyelembe véve, hogy azért vannak náluk sokkal keményebb rockerek – a blues-rajongókat is büszkeséggel töltheti el. Csakúgy, mint a névválasztás, amiben szerepet játszik a gitármágus B.B. King is. Az ő és a Zig-Zag cigipapír közös hatására először ZZ King lett volna a név, de a tagok úgy gondolták ez túl közeli B.B.-hez, így a blues-uralkodóhoz méltó top szót tűzték a ZZ után. Aztán ők is királyok lettek.

Jegyárak:

Ülő: 7500, 9900, 12 500, 15 000, 19 000 Ft

Álló: 9900 Ft

Hivatalos honlapok:
www.zztop.com »
www.myspace.com/zztop »

Bővebb információ: www.showtimebudapest.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top