Szabadidő

Brazil filmhét a Művészben

A Brazil Nagykövetség október 29. és november 1. között brazil filmhetet rendez a Művész moziban, melyen jelentős kortárs brazil rendezők filmjeit vetíti le. A fesztiválon a legújabb, 2005 után bemutatott alkotások szerepelnek.

A 90-es évek elején, egy új támogatási és finanszírozási rendszernek köszönhetően a brazil filmgyártás egy átmeneti stagnáló időszak után fokozatosan feléledt, és jeles nemzetközi díjak elnyeréséhez segítette a hazai produkciókat.

Brazil filmhét a Művészben

A magyar közönség már ismeri Karim Aïnouz rendező nevét, hiszen “Madame Satã” című filmjével találkozhatott a 2008-as brazil filmhéten. Az idei nyitófilm a rendezőtől a “Szerelem eladó” című dráma, ami 2006-ban debütált, és azóta 14 díjat nyert. A filmhéten levetítésre kerül még a “Mozi, aszpirin és keselyűk” Marcelo Gomes rendezésében, a “Véletlenek” Cao Guimarães-tól, a “Nyugtalan hegyek”, Andrea Tonacci filmje, és a Beto Brant rendezésében készült “Gyengéd bűnök”. Mindegyik alkotáshoz egy tematikájában és stílusában hasonló rövidfilm kapcsolódik, olyan fiatal brazil rendezőktől, akik a nagyközönség és a kritikusok figyelmét is felkeltették az utóbbi két év fesztiváljain.

Bővebben: www.brazil.hu/film »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top