Szabadidő

Düsseldorf az európai divat végvára

A düsseldorfi Königsallee-t akár Európa leghosszabb kifutójának is nevezhetjük, ahol éjjel-nappal folyik a privát divatshow. Rengeteg irányzat kap helyet, főleg, ha a luxust nyújtja.

Düsseldorf az európai divat végváraDüsseldorfot nem a divat fővárosaként ismerjük. Napóleon bizonyára nem a dizájn iránti rajongása miatt nevezte „mon Petit Paris”-nak, vagyis az Én kicsi Párizsomnak a német várost, de tény, hogy ez a város mára a Rajna menti luxusvilág szimbólumává vált, valamint a bevásárlóturizmus egyik kedvelt célállomásává.

A költő Heinrich Heine szülővárosába érkezőket elsőként a város nyugodt hangulata fogja meg, főként ha az első útjuk a Rheinuferpromenade-ra, vagyis a folyópartra vezet. A rakpartról azonban a város másik arca is látható már, a nyüzsgő üzleti és kereskedelmi központ a maga modern üveg felhőkarcolóival.

A divatrajongók ezután bizonyára a híres Köt, vagyis a Königsallee-t keresik fel. Németország legismertebb vásárlóutcájában a legtöbb nemzetközi luxusmárka szalonja megtalálható, a Bulgari, a Chanel, vagy a Louis Vuitton számára kötelető volt a jelenlét, de a márkák száma egyre bővül.

A ruhaüzleteken és luxusáruházakon kívül exkluzív ékszer és antikvitás üzletek is megtalálhatók itt, a világ egyik legnagyobb luxussugárútján. A járókelők persze nemcsak a világmárkákba öltöztetett próbababákat tudják itt megfigyelni, de egymást is, a Kö-t akár Európa legnagyobb, csaknem egy kilométer hosszú kifutójának is nevezhetjük, ahol éjjel-nappal folyik a privát divatshow. Rengeteg irányzat, köztük a divat vadhajtásai is helyet kapnak, persze, csak ha elég drágának tűnnek.

A kirakatokon és az azokat övező platánfasorokon kívül egyéb látnivaló is található az utcában. A Kö északi végében épült a szokatlan vonalvezetésű Operaház, és a felhőkarcolók közt is impozáns Thyssen-palota, amely a város egyik építészeti szimbólumává nőtte ki magát.

Düsseldorf a nemzetközi divatvásárok városa is, a sok esemény közt a legismertebb az Igedo Fashion Fairs, amelynek a legutóbbi rendezvényén 52 országból több mint 1700 kiállító mutatta be új kollekcióit a vásár területén, illetve a fashion house helyiségeiben. Az eseménynek több, állandó eleme van, a CPD a női divatra, a Body Look a fehérneműre, és fürdőruhákra, a HMD a férfidivatra koncentrál. Az előző évben azt jósolták, hogy a gazdasági válság rányomja a bélyegét a düsseldorfi divatéletre is, de az utólagos elemzések szerint nincs ok az aggodalomra.

Düsseldorf az európai divat végváraA városba a lehető legegyszerűbb eljutni a Wizz Air közvetlen járatával. A légitársaság járatain sok egyéb szolgáltatás garantálja a kényelmes utazást. Az utasoknak lehetőségük nyílik a szálláshely kiválasztására, valamint autóbérlés igénybevételére is a légitársaság honlapján megtalálható partneroldalakon keresztül. Düsszeldorfba (Weeze) a légitársaság 2009. szeptember 21. óta üzemeltet járatokat Budapestről jelenleg heti kettő, december 14-től pedig már heti három alkalommal. A Wizz Air járatának célállomása, Weeze repülőtere Nyugat-Németországban a holland határ közelében, Düsseldorftól 80 km-re található.

Repülőjegyek a Weeze-Budapest útvonalra már 3680 Ft-tól (egy irányba, adókkal és illetékkel együtt) foglalhatók a wizzair.com portálon.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top