Szabadidő

Egyre jobb üzlet a Halloween Bécsben

Egyre többen, egyre többet költenek Halloween alkalmából az osztrák fővárosban. Idén összesen 7,2 millió eurót adtak ki.

Egyre jobb üzlet a Halloween BécsbenA Bécsi Gazdasági Kamara megbízásából készült felmérés szerint idén a bécsiek 22%-a vásárol édességet, tököt, jelmezt vagy dekorációt Halloween alkalmából. Ez 2%-kal több az előző évhez képest, amikor a lakosság 20%-a összesen 6,5 millió eurót költött az ünnepre.

A kiadni tervezett összeg – akárcsak tavaly – 25 euró, amiből elsősorban csokit, cukorkákat vásárolnak a megkérdezettek (68%). Kivájni való tököt a válaszadók 32%-a vásárol, ami alatta marad a tavalyinak.

Ugyanakkor többen – 34% – szereznek be valamiféle dekorációt, hogy ezzel csinosítsák otthonukat vagy dobják fel a bulik hangulatát. Jelmezt a megkérdezettek 20%-a vásárol. A bécsiek így idén összesen 7,2 millió eurót költenek Halloween-ra.

Az október 31-ről november 1-jére virradó éjszakát a megkérdezettek 10%-ka otthon, a barátokkal vagy a családdal ünnepelve tölti, míg 8%-uk bulizni megy a barátokkal. Házról házra csupán a megkérdezettek 2%-a jár majd, hogy édességet gyűjtsön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top