Szabadidő

20 dolog, amit tudnod kell a Michael Jackson’s: This Is It-ről

A pop királya utolsó hagyatékként egy lélegzetállító koncertwerkfilmet mutat be a világnak, melyben tényleg minden idők egyik leglátványosabb show-ját készítette elő. Íme a legfontosabb tudnivalók.

20 dolog, amit tudnod kell a Michael Jackson's: This Is It-ről1. A filmet azért játsszák a mozik mindössze két hétig, mert még decemberben boltokba kerül a Blu-ray és a DVD-változat díszdobozos verzióban, melyekkel akár tízszeresen nagyobb nyereségi rátát lehet elérni a karácsonyi piacon, mint a mozijegyek árán.

2. M. J. ezúttal nem hagyományos turnéra készült, hiszen a rajongói aktivitással számolva az összes koncertet a londoni 02 Arénában rendezték volna meg nyártól kezdve, így elkerülhette volna az állandó utazással járó nehézségeket. A szervezők ötven fellépést terveztek.

3. Az ötven fellépésre mind a nyolcszázezer jegy már elővételben elfogyott.

4. Michael Jackson halála előtt a felvételek mindössze egy egyenesen DVD-re szánt werkfilmhez készültek, amit a DVD-díszdoboz extra lemezének szántak, és csak a sztár váratlan halála miatt lett belőlük fő produktum.

5. A koncertfilm rendezője az a Kenny Ortega, aki annak idején Patrick Swayze koreográfusa volt a Dirty Dancing forgatásakor, és az ő nevéhez fűződik jó néhány Szívek szállodája epizód, valamint a High School Musical-trilógia megrendezése is. Korábban már két turnén is dolgozott együtt a pop királyával.

6. A koncertfilm vége főcíménél elhangzik egy új Michael Jackson-dal, amely meglepő módon a This Is It címet viseli.

7. A Smooth Criminalhoz Ortega és M. J. azt a koncepciót találták ki, hogy a sztárt digitálisan klasszikus fekete-fehér hollywoodi filmekbe helyezik be, így olyan sztárok oldalán tűnik fel, mint Humphrey Bogart és Rita Hayworth.

20 dolog, amit tudnod kell a Michael Jackson's: This Is It-ről

8. M. J. ezt az ötvenállomásos turnét nemcsak nagy visszatérésnek szánta, hanem egyben ez lett volna a méltó búcsúja is a színpadtól.

9. Az ötven show 2009 júliusa és 2010 márciusa között zajlott volna le.

10. A programba nemcsak a szólószámai kerültek be, hanem egy egyveleg is a Jackson 5 emlékezetes dalaiból, melyek közben archív felvételeket láthatunk a még gyerek M. J.-ről.

20 dolog, amit tudnod kell a Michael Jackson's: This Is It-ről

11. A próbákat mindössze három HD-kamerával rögzítették, hiszen az igazán nagy stábot a londoni koncertekre tartogatták.

12. A program egy klasszikus best of show, mivel Jackson azokat a számokat akarta játszani, amelyeket a rajongók hallani akartak.

13. A program huszonkét dalból állt össze, de a sztár maximalizmusa miatt a zenekarának az összes dalát be kellett gyakorolnia, hátha gyakorlás közben változtatásra lenne szükség.

14. A They Don’t Really Care About Us-hoz a katonásan felöltöztetett háttértáncosokat digitálisan megsokszorozták, hogy afféle táncosan menetelő seregként keltsenek félelmetes hatást a nézők között.

15. A Black or White alatt a bevezetőt a legendássá vált Macaulay Culkin-os videoklip nyitánya szolgáltatja.

16. A Thriller a nyolcvanas évek talán leglátványosabb klipje volt, így a koncerten új rémisztő temetős jeleneteket forgattak hozzá, és a tervek szerint a közönség feje fölött vőlegények és menyasszonyok repülő kísértetei rémisztgettek volna.

20 dolog, amit tudnod kell a Michael Jackson's: This Is It-ről

17. Kenny Ortega rendezőnek százórányi nyersanyag állt a rendelkezésére, hogy összerakhassa belőle ezt a kétórás filmet. A százórányi nyersanyag összesen tíz próba kamerafelvételeiből jött össze.

18. A show a Man in the Mirror érzelmekkel teli előadásával ér véget, ami Michael Jackson talán legszemélyesebb hangvételű száma mind közül.

19. M. J. a film során sokszor hangoztatja, hogy ezek még csak a próbák, így kíméli a hangját, és nem ad bele mindent, mert azt a koncertre tartogatja, de visszafogott teljesítménnyel sem marad bennünk hiányérzet, hiszen még így is egészen kiváló.

20. A filmben valóban nem láthatunk felvételeket Jackson egészségi állapotáról, nem láthatjuk őt a betegségeitől vagy a túl sok gyógyszertől szenvedni, de ezt nem róhatjuk fel a filmkészítőknek, mivel az ő céljuk csupán Jackson utolsó show-jának (legalábbis az előkészítésének) bemutatása volt, a sztárt pedig igazi ikonként akarták megmutatni, még egyszer utoljára.

Fórumtipp: Meghalt Michael Jackson »

Bővebben a filmről: www.thisisit-movie.com »

Forgalmazza: InterCom

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top