Szabadidő

3+3 könnyed olvasnivaló – csajoktól csajoknak

A mogorva időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, de sebaj. Kapj a kezedbe egy vidám könyvet, és vackold be magad kedvenc foteledbe. Ezúttal csupa csajos regényt ajánlunk neked – 3 magyar és 3 külföldi szerzőtől.
Vass Virág: Vulévu

3 vadiúj regényVass Virágot már ismerheted a Nők Lapjából vagy az Elle magazinból, most viszont új szerepben lép elénk. A női barátságról, kis és nagy szerelemről, sorsfordító utazásról, a média- és divatvilágról és nem utolsósorban az önismeretről írt őszinte és hiteles regényt. A Vulévu egyszerre valós és álomszerű, kacagtató és felkavaró, miközben az örök kérdésre keresi a választ: akarod?

Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru „edzőtáborba” küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön. Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal. A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől. Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amelyre talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön… (Ulpius-ház Kiadó)

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Mörk Leonóra: Az utolérhetetlen Mr. Yorke

3 vadiúj regényMörk Leonóra évekig a Nők Lapja munkatársaként dolgozott. Hősnőjével, Mészöly Dórával szemben nem az interjú a kedvenc műfaja, de ha valaki igazán felkelti az érdeklődését, ő sem adja fel könnyen…

Ha nem lennének angol kosztümös filmek és szürkéskék szemek, a világ is sokkal biztonságosabb hely volna. Legalábbis így vélekedik Mészöly Dóra, a LEI magazin újságírója, amikor elhatározza, hogy interjút kér a híres angol színésztől, Edward Yorke-tól. A feladat egyszerűnek tűnik, hiszen a férfi éppen Budapesten forgatja legújabb filmjét, ám a kezdeti biztató jelek után az ügy egyre bonyolultabbá válik… A lány váratlan akadályok sorával találja magát szemközt, ám az egyébként is makacs természetű Dóra nem ismer lehetetlent. Minden találékonyságát latba vetve üldözi tovább a színészt, miközben kalandjai hol filmgyári díszletek közé, hol egy magánnyomozó irodájába, hol az éjszakai Budapest kocsmáiba, hol egy londoni szállodába sodorják. De vajon sikerül-e rátalálnia Edwardra? (Jaffa Kiadó)

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Fejős Éva: Eper reggelire

3+3 könnyed olvasnivaló - csajoktól csajoknakFejős Éva immár negyedik sikerkönyvével jelentkezik, ezúttal a rajongói által legjobbnak tartott Hotel Bali folytatásával, amelyben bepillanthatunk férjek, szeretők és szerelmek történetébe, bocsánatos és helyrehozhatatlan bűnök, valóra váltott és elszalasztott álmok, életre szóló leckék és szerelmek világába.

A Hotel Bali című nagy sikerű regény rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul. Az ott megismert négy barátnő élete immár végérvényesen összefonódott, talányosabb utakon, mint hinnénk. De vajon milyen drámai próbatétel elé állítja a sors Szilvit? A karrier vagy a szerelem lesz fontosabb Gabi számára? És Dóra búcsút int-e Balinak, a földi paradicsomnak az elképzelt boldogság reményében? A legfőbb kérdés azonban az: helyrehozható-e a múlt szörnyű tévedése Judit számára, és van-e újrakezdés a barátságban és a szerelemben? (Ulpius-ház Kiadó)

Tipp: olvass bele a Hotel Bali című könyvbe! »

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 

Janelle McCulloch: Párizsban az élet

3+3 könnyed olvasnivaló - csajoktól csajoknakJanelle McCulloch több mint 12 éve újságíró, dolgozott Ausztráliában és Európában, írt az utazásról, szerkesztett divat-, szépségápolási és belsőépítészeti rovatot, volt magazin főszerkesztője és rovatvezetője. Jelenleg dizájnnal, építészettel, utazással és stílussal foglalkozik, írásai számos közismert ausztrál és tengerentúli kiadványban jelennek meg, többek között a Vogue Living, az Elle és a Home Beautiful hasábjain. Kedvtelve utazgat Melbourne, Európa nagyvárosai és a kontinensek közt fekvő több sziget között, élvezve, hogy munkája és érdeklődése egyik helyről a másikra vezeti.

A szerző egy balsikerrel végződő kalandja után Párizsba menekül, hogy helyreállítsa megtépázott önérzetét. A város kitörölhetetlen nyomot hagy benne, ezért évek múlva visszatér, mert újra élvezni akarja Párizs híres eleganciáját és pezsdítő szellemét. Csakhogy kiderül, a pezsgők és épületek gazdag kínálatában – meg az elegancia és csillogás mindennél fontosabb művészetében – eligazodni még nehezebb, mint tűsarkú cipőben róni a macskaköves utcákat. Janelle McCulloch a párizsi mindennapok éles szemű megfigyelője: beszámolója szeretetteljes, mókás és gyengéd, a könyv kivitelezése pedig egyenesen pazar. (Vince Kiadó)

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu-n! »

Sophie Kinsella: A boltkóros férjhez megy

3+3 könnyed olvasnivaló - csajoktól csajoknakTetszett az Egy boltkóros naplója? Akkor mázlid van, mert Becky Bloomwood visszatért, sőt élete rendeződni látszik. Szereti a munkáját (személyes vásárlási tanácsadó), hisz más pénzét költheti, és még fizetnek is érte. Mesés manhattani lakásban lakik a barátjával, Luke-kal. Mostanra közös bankszámlát is nyitottak (noha abban nem értenek egyet, vajon egy Miu Miu szoknya háztartási kiadásnak minősül-e).

Amikor azonban Luke megkéri a kezét, felgyorsulnak az események. Rebecca mamája azt szeretné, ha London egyik kertvárosában, Oxshottban lenne a lakodalom, és egy szem leánya az ő régi menyasszonyi ruháját viselné. Luke anyja ezzel szemben fényes álomesküvőt tervez a New York-i Plaza Hotelben, Elvarázsolt Erdővel és a bécsi vonósokkal. Becky tudja, hogy muszáj döntenie, ami azért is nehéz, mert sehogyan sem tud lemondani a tortakóstolgatásokról, ruhapróbákról és a drága nászajándékokról. Miközben egyre gyorsabban fogynak a napok, az Atlanti-óceán mindkét partján szorgos esküvői előkészületek folynak. Beckynek nagyon gyorsan ki kellene találnia, hogyan másszon ki a pácból… (Kelly Kiadó)

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu-n! »

Kerstin Gier: Anyák maffiája

3+3 könnyed olvasnivaló - csajoktól csajoknakKerstin Gier ma Németország legsikeresebb női regényírója, könyveit eddig kétmillió példányban adták el. Legújabb regénye aktuális társadalomkritika – bepillantást nyújt a jómódúak lakta kertváros sznob családjainak életébe, akik azt hiszik, pénzzel mindent megvehetnek, s ezáltal eleget is tesznek nevelési kötelezettségüknek. A szerző kidomborított, karikírozott jellemvonásokkal dolgozik, s miközben Connyval együtt ádázul haragszunk a gonosz némberekre, remekül szórakozunk a fergeteges humorú regény olvasása közben.

A 35 éves, kétgyermekes Constanze jómódú, békés életét bombaként tépi szét férje bejelentése: válni akar. Nagyvonalúan neki ajándékozza elhunyt szülei házát, amelyről kiderül, hogy őskövület, a gyerektartásból pedig éppen kenyérre és vízre futja. 14 éves lánya a tinikor problémáival küzd, négyéves fiát viszont felveszik a kertvároska óvodájába. Constanze ennek köszönhetően hamarosan megismerkedik a település szupermami-egyesületével, mely kezdetben segítőkész, összetartó csapatnak látszik. Lassanként azonban bepillantást nyer a felszín alá: valójában rosszindulatú, önző, irigy nők gyülekezete, akik nem mennek a szomszédba ötletért, ha mások életének megkeserítéséről van szó. Conny lassan felismeri az erőviszonyokat, és barátnőivel létrehozza kreatív ellenmozgalmát: az anyák maffiáját. Idővel a szerelem is megjelenik Conny életében egy jóképű ügyvéd személyében… (Trivium Kiadó)

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu-n! »

Könyv.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top