Szabadidő

5+1 kihagyhatatlan koncert ezen a héten

Igazán nem lehet okunk panaszra, ha a héten egy jó kis koncerten lazítanánk. Szinte minden létező műfaj rajongói találnak maguknak csemegét – íme a mi kedvenceink!
Kirk Franklin Budapesten

Napjaink egyik legismertebb fekete előadóművésze, a 7 Grammy-díjjal kitüntetett és több mint 15 millió albumot eladott zenész, aki az R&B, a hiphop, a soul és a gospel műfajokban egyaránt otthonosan mozog, most látogat először Magyarországra, valamint Európán belül e régióba. Kirk nagyzenekari felállással, szó szerint „színes”, egyedi hangzású, rendkívüli produkcióval készül európai turnéja keretében Budapestre.

Koncert-tippek

Időpont: 2009. november 17., kedd
Helyszín: Sportmax Rendezvénycsarnok, 1123 Budapest, Csörsz u. 14–16.
Bővebben: www.sportmax.hu/sportmax2 »

Diana Krall

Koncert-tippekDiana Krall 1964-ben született Kanadában, Nanaimo városában. Szülei nyomdokain – édesapja szintén dzsesszzongorista volt, és óriási lemezgyűjtő – 4 évesen zongorázni tanult, 15 évesen pedig már szülővárosának lakosait kápráztatta el játékával.

Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és dzsesszelőadóinál tanult. Első albuma 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel.

A világ dzsesszrajongói leginkább az 1999-ben megjelent The Look Of Love albuma kapcsán ismerték meg, amelyért Grammy-díjat nyert dzsessz kategóriában, és az első dzsesszalbum volt a világon, amelyet az Év Albuma díjra is jelöltek. Azóta ő a legkeresettebb női dzsesszelőadó. Albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul.

2003-ban férjhez ment Elvis Costellóhoz, 3 évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet.

Idén 12. albumával, a Quite Night című anyaggal tért vissza, amely több országban a slágerlista élén kezdett, köztük hazánkban is. A brazil zene előtti tisztelgés és a férjéhez írt romantikus dalok keverednek új albumán, melynek turnéja Magyarországot is érinti. Diana Krall november 18-án lép színpadra a Budapest Sportarénában. Eddig egyetlen alkalommal koncertezett nálunk, 2004 decemberében, kirobbanó sikerrel. Miután a művésznő híres arról, hogy jobban szeret kisebb helyeken játszani, így nálunk is úgynevezett színházi kialakítású Aréna-terembe lehet a belépőket megvásárolni.

Időpont: 2009. november 18., 20.00
Helyszín: Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
További infó:
www.livenation.hu »

Freddie Mercury-emlékest

 

5+1 kihagyhatatlan koncert ezen a hétenNovember 18-án este 18 órától a 18 éve elhunyt Freddie Mercuryra emlékezik a Magyar Queen Rajongók Klubja, a Cartaphilus Könyvkiadó, valamint az EMI Zenei Kft. az Alexandra Pódiumon.
Két előadás színesíti a programot. Először a 2009. augusztus 14-én, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott Egy bohém rapszódiája című Freddie Mercury-emlékkoncertből hallhatunk részleteket ismert énekesek előadásában, majd a Queen Unplugged Project akusztikus koncertjén csendülnek fel a Queen legszebb dallamai.
Az emlékesten bemutatják a nemrég megjelent, Freddie Mercury élete saját szavaival című könyvet, valamint a Queen együttes Absolute Greatest című lemezét is.
A rendezvény nyilvános és ingyenes.

Időpont: 2009. november 18., 18.00
Helyszín: Alexandra Könyvesház, 1055 Budapest, Nyugati tér 7., 4. emelet
Bővebben: www.alexandrakonyveshaz.hu »

Peter Ogi jubileumi koncert – Everything will flow

5+1 kihagyhatatlan koncert ezen a hétenPeter Ogi az első magyar punkzenekar, a legendás Spions alapító tagja, az elmúlt bő három évtizedben élt Budapesten, Londonban, Párizsban és New Yorkban; a kilencvenes évek óta ismét Budapesten él és alkot. Dolgozott Peter Gabriellel, Boy George-dzsal, Kate Bushsal vagy a Sex Pistols producer-menedzserével, Malcolm McLarennel. Dalszerzői-zeneszerzői pályafutása a komolyzenétől és a punk-rocktól a pop- és rockzenén át a folkig, a world musicig és az egy szál gitáros városi dalokig ível. Ogi 55. születésnapját és pályafutásának 35 éves évfordulóját jubileumi koncerttel ünnepli november 18-án a Millenáris Teátrumban.

Ogi e különleges koncertre különleges zenészgárdát és színes vendégsereget gyűjtött maga köré. Zenei időutazására olyan neves előadók kísérik el, mint Földes László (Hobo), Somló Tamás, Kiss Tibor (Quimby), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Müller Péter Sziámi, Kardos-Horváth János (Kaukázus), Jamie Winchester, Soma, Pierrot, Menyhárt Jenő (Európa Kiadó), Leskovics Gábor (Lecsó) (Pál Utcai Fiúk, Kiscsillag), Víg Mihály (Balaton), Varga Livius (Quimby), Bocskor Bíborka (Megasztár, Magashegyi Underground), Barbara, Záhonyi Enikő (Sziámi, Lidérc!), Szalai Anesz.

Az est látványelemekkel, táncelőadással bővített színpadi show. A színpadi táncjeleneteket és a performance jellegű modern táncot Kulcsár-Vajda Enikő (táncművész) koreografálja, a látványtervezésben a Cinetrip segédkezik.

Időpont: 2009. november 18., 20.00
Helyszín: Millenáris Teátrum, Budapest
További infó: www.peterogi.com »

Miloopa (PL), Realistic Crew

November 19-én az elektronikus zene izgalmas eseményére kerül sor az A38 Hajón. Két kísérletező kedvű együttes, a magyar Realistic Crew és a lengyel Miloopa lép fel, hogy bemutassák, hol is tartanak ma az élő elektronika legfrissebb irányzatai. Két eklektikus, ám rendkívül jellegzetes és karakteres zenekarról van szó, amelyek remekül kiegészítik egymást e dupla koncerten.

A nevét a Lengyelországban is ismert bébiételről nyerő Miloopa nem először lép fel az A38 Hajón, de már a Szigeten is láthattuk a wroclawi zenekart. A drum and basst a dzsesszel ötvöző, kitűnő énekesnővel bíró, lendületes koncertjeiről elhíresült elektroakusztikus együttes finom eleganciával egyensúlyoz a kütyüparádé és az élő hangszeres muzsika határvidékén. Moloko és Kosheen – talán ezek a zenekarok adják a Miloopa forrásvidékét. Hűvös lounge-tól vad ritmusokig terjed a Miloopa repertoárja, a masszív alapok felett pedig Natalia Lubrano énekesnő csodás hangja szárnyal.

5+1 kihagyhatatlan koncert ezen a héten

 

A Realistic Crew az absztrakt és a kísérleti hiphop között egyensúlyoz, kiaknázva az élő hangszerek és vokál nyújtotta lehetőségeket, ami gyakran filmes hangulatokat eredményez. Több alkalommal léptek fel moziban vagy színházban, ahol az egyedi hangzás kiválóan érvényesült. A 2001 óta működő zenekar 2005-ben adta ki első dupla lemezét Testiles/Grow Grow címen, és még ugyanebben az évben készítették el díjnyertes filmzenéjüket a filmszemlefődíjas Fekete kefe című filmhez. 2009-ben, kisebb változások után ismét Berger Dalma énekel a Realistic Crew-ban – A38-as koncertjük az első lesz az „újjálalakulás” után. A csapat legújabb, Freedom Eats the Soul című lemeze júniusban jelent meg.

Időpont: 2009. november 19., 21.00
Helyszín:
A38 Hajó
Bővebben: www.a38.hu »

Tabányi Mihály – a harmonikakirály estje

5+1 kihagyhatatlan koncert ezen a hétenKözkívánatra az IBS ismét meghívta a mestert, aki újra fantasztikus műsorral készül; a tőle megszokott igényességgel szórakoztatja a közönséget.
Tabányi Mihály, a „harmonikakirály” koncertjei ma is páratlan élményt jelentenek rajongóinak. A harmonika egyik legelső és máig legjelentősebb sztárja külföldön is nagy népszerűséget szerzett hangszerének és hazájának. Feldolgozásai és saját kompozíciói az elmúlt 60 esztendőben sok százezer embernek nyújtottak és nyújtanak ma is örömöt. A minőségi könnyűzene mindmáig legnagyobb élő alakja. Pedagógiai munkássága során generációk nőttek fel kezei alatt; kiemelkedő figyelmet fordít az utánpótlás nevelésére.

Időpont: 2009. november 21., 19.00
Helyszín: IBS Színpad, Budapest II., Tárogató út 2–4.
Bővebben: www.ibskantin.hu »

Koncert.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top