Szabadidő

Budapest Art Fair 2009 – Minden, ami művészet

Minden, ami művészet egy időben és egy helyen megtalálható a Műcsarnokban ma megnyílt Budapest Art Fair antik és kortárs kiállítás és vásáron.

A tavaly 15 éves születésnapját ünneplő, és az évek során nemzetközi szinten is egyre elismertebb, külföldi művészeti portálok és szakmai fórumok által is jegyzett kiállításon megtalálható minden, ami művészet egy időben és egy helyen: a klasszikus és modern remekművek, magyar és nemzetközi alkotások, világhírű művészek és feltörekvő ifjú tehetségek, valamint a kortárs képzőművészet kiemelkedő alkotásai mellett értékes bútorok, különleges műtárgyak várják a látogatókat. Emellett persze rengeteg izgalmas és szórakoztató program: tárlatvezetések, dokumentumfilm-vetítések ősbemutatóval, szakmai beszélgetések, képregény és karikatúraaukció, képzőművészeti játszóház gyerekeknek és egy különleges karitatív művészeti projekt várja a Budapest Art Fair 2009 antik és kortárs kiállítás és vásár látogatóit a Műcsarnokban.

Budapest Art Fair 2009

Az idei díszvendég Ausztria tiszteletére a kiállítás nyitóünnepségén Dr. Elisabeth Kornfeind asszony, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója köszöntötte a vendégeket és méltatta a magyar-osztrák művészeti kezdeményezést, együttműködést.

A csütörtöktől vasárnapig minden nap 10 és 19 óra között megtekinthető kiállításon idén minden eddiginél több külföldi kiállítóval találkozhatnak az érdeklődők. Az évek óta résztvevő, neves angol-izraeli és francia galériák mellett egy párizsi és négy bécsi galéria debütál a művészeti vásáron. Az ifjú osztrák tehetségeket és nemzetközi kortárs művészeket is képviselő galériák a Műcsarnok épületében kiemelt helyen mutatkoznak be. A hazai kiállítók kínálatában is kiemelkedő alkotásokkal találkozhatnak: Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Kádár Béla, Réth Alfréd remekművei mellett hazai és külföldi kortárs művészek olykor provokatív, meghökkentő vagy ironikus alkotásait is megtekinthetik.

Budapest Art Fair 2009

Két különleges filmet is levetítenek a kiállítás ideje alatt: a tavaly 70. születésnapját ünneplő Nádler Istvánról készült dokumentumfilmet az ősbemutató során a művész jelenlétében a Budapest Art Fairen láthatja majd először a közönség, míg a Rozsda Endréről szóló filmet az idén tíz éve elhunyt művész emlékére mutatják be. A vasárnapig nyitva tartó vásárra nem csak a műértőket várják, számtalan érdekes kísérőprogramot szerveznek a nagyközönség számára is: lesznek tárlatvezetések, a kortárs hamisítványokról szóló beszélgetések az Artmagazin Fórumon, a gyereket képzőművészeti játszóház várja, és az érdeklődők részesei lehetnek egy különleges alkotó folyamatnak és a Bátor Tábor Alapítvány javára szervezett karitatív programnak.

Helyszín: Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Nyitva tartás: 2009. november 19-22. 10:00-19:00 óráig
Jegyek: 1.500 Ft – 2.500 Ft (katalógussal 4.000 Ft)
Bővebben: www.budapestartfair.hu »

Fotók: Pelsőczy Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top