Szabadidő

3+2 szuper DVD téli estékre

Könnyed, kacagtató kikapcsolódásra vágysz? Vagy a gyerekekkel néznél meg egy bájos családi filmet? Esetleg bekucorodnál a fotelbe egy megható családi történet társaságában? Válogass tippjeinkből!
 Mr. Magorium meseboltja

3 szuper dvd téli estékre Mr. Magorium meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok – hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne.

Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium (Dustin Hoffman) bejelenti, hogy vezetését átadja Molly Mahoney-nak (Natalie Portman), és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly csak a kilencéves Eric (Zach Mills) és a kétkedő könyvelő, Henry (Jason Bateman) segítségére számíthat – már ha ők is képesek lesznek felfedezni magukban a varázslat forrását!
A hazai mozikban nem láthattuk ezt a bűbájos és megható történetet, már csak ezért is érdemes megszerezni a DVD-t.

Magyar cím: Mr. Magorium meseboltja
Eredeti cím: Mr. Magorium’s Wonder Emporium
Rendezte: Zach Helm (Felforgatókönyv – forgatókönyv)
Szereplők: Dustin Hoffman (Vejedre ütök), Natalie Portman (Star Wars I. rész – Baljós árnyak), Jason Bateman (Juno)
Hangok: magyar, angol
Feliratok: magyar, angol
Játékidő: 90 perc
Megjelenés: DVD-n november 17-től (FHE)

 Közös titkunk

3 szuper dvd téli estékreMichael (Ryan Reynolds) fiatal író, aki fájdalmas gyermekkori emlékeit könyveiben igyekszik feldolgozni, édesanyja, Lisa (Julia Roberts) diplomaosztójára utazik haza régi családi otthonukba. Lisa, akinek egész élete az önfeláldozásról szólt, miközben törékeny önbizalmú férjét, Charlest (Willem Dafoe) támogatta mindenben, és főállású anyaként nevelte gyermekeit, most végre saját sikerének örülhet. Az ünneplés azonban tragikus hirtelenséggel ér véget, mikor Lisa váratlanul életét veszti egy autóbalesetben. Miközben a család a temetésre készül, régi emlékek és titkok kerülnek felszínre, és Michael, aki gyermekként apja démonai elől anyja védelmébe menekült, most kénytelen szembenézni a múlttal. A Közös titkunk megindító történet, melyben egy családnak talán egy végzetes baleset segít majd megtalálni az egymás felé vezető utat.

Magyar cím: Közös titkunk
Eredeti cím: Fireflies in the Garden
Rendezte: Dennis Lee (Labirintus – forgatókönyvíró)
Szereplők: Ryan Reynolds (Nász-ajánlat), Willem Dafoe (Pókember), Emily Watson (Gosford Park), Carrie-Ann Moss (Mátrix-trilógia), Hayden Panettiere (Hősök tévésorozat), Ioan Gruffudd (Artúr király), Julia Roberts (Sztárom a párom)
Hangok: magyar, angol
Feliratok: magyar
Játékidő: 95 perc
Megjelenés: szeptember 15-től DVD-n (FHE)

 Nász-ajánlat

3 szuper dvd téli estékreSandra Bullock nagyszerű formában van: viccesebb, mint valaha ebben a friss és mulatságos komédiában – nem véletlenül az idei év egyik legsikeresebb vígjátéka. Margaretet (Bullock) kiutasítás fenyegeti, pedig akkor elveszítené imádott munkáját. Inkább gyorsan bejelenti, hogy hamarosan feleségül megy egy igazi amerikaihoz, a mit sem sejtő asszisztenséhez (Ryan Reynolds). A srác nem adja könnyen a kezét, de aztán a „boldog” ifjú pár a fiú családjához utazik Alaszkába, hogy meggyőzze a bevándorlási hivatal gyanakvó előadóját. A sztárok mellett remek mellékszereplőket (Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White) felvonultató őrületes vígjáték újranézésére nem lehet elégszer kimondani a boldogító „igen”-t.

Magyar cím: Nász-ajánlat
Eredeti cím: The Proposal
Rendezte: Anne Fletcher
Szereplők: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Betty White, Craig T. Nelson
Hangok: magyar, angol, cseh, orosz, ukrán
Feliratok: magyar, angol, cseh, orosz, ukrán, ivrit, szlovák, lett, litván, észt, angol
Játékidő: 103 perc
Extrák (magyar felirattal):
• Kimaradt jelenetek
• Alternatív befejezés
• Fordulatos forgatás: Bakik és bolondozások a Nász-ajánlat forgatásán
• Audiokommentár Anne Fletcher rendező és Peter Chiarelli író közreműködésével
Megjelenés: 2009. november 11. (InterCom)

 Görögbe fogadva

3 szuper dvd téli estékreAmióta a görög származású amerikai Georgia (Nia Vardalos) hazatelepült ősei földjére, életében egyik csalódás követi a másikat: miután áttelepül ősei földjére, a pasija faképnél hagyja, és elveszíti az állását. Ekkor úgy dönt, elszegődik idegenvezetőnek, ám miközben fásultan terelgeti a turistákat az antik romok között, ráébred, hogy életéből teljesen kiveszett a romantika. Mikor egy mogorva buszsofőrt osztanak be mellé legújabb turnusára, Georgia úgy érzi, rosszabb már nem is jöhet… Szerencsére nem várt szövetségesre talál egyik csípős nyelvű utasában, Irvben (Richard Dreyfuss), aki ráveszi, hogy próbálja meg egy kicsit élvezni az életet. Georgia lassan ráébred, hogy a szerelem talán közelebb van, mint gondolná, csak meg kell tanulnia észrevenni…

Magyar cím: Görögbe fogadva
Eredeti cím: My Life in Ruins
Rendezte: Donald Petrie (Beépített szépség, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt)
Szereplők: Nia Vardalos (Bazi nagy görög lagzi), Richard Dreyfuss (Harmadik típusú találkozások, Alibi törzs)
Hangok: magyar, angol
Feliratok: magyar
Megjelenés: DVD-n december 8-tól (FHE)

 

 Csingiling és az elveszett kincs

3+2 szuper dvd téli estékreCsingiling visszatért, és egy vadonatúj filmet hozott magával, sőt ő maga is megújult, márpedig világéletében adott rá, hogy jól nézzen ki – ezért lett minden divatos, szabad szellemű, kíváncsi tündér példaképe.

Engedd szabadjára a képzeleted, és szállj te is a világ legtündéribb tündérével legújabb kalandjainak szárnyán! A nagy sikerű első rész után újabb kalandokba keveredik Csingiling és kis csapata. Tündérrév mágikus holdköve kezdi elveszíteni az erejét, így Csingiling kénytelen elhagyni biztonságos otthonát, hogy új varázskövet keressen. Egy hű tündértárssal az oldalán ismeretlen világokat jár be, veszélyes akadályokon jut túl, és sok mindent megtanul, amiről addig fogalma sem volt. Még szerencse, hogy kalandos kirándulása során olyanokkal is találkozik, akik barátságukkal és bölcsességükkel segítik őt.

Magyar cím: Csingiling és az elveszett kincs
Eredeti cím: TinkerBell and the Lost Treasure
Rendező: Bradley Raymond
Hangok: magyar, angol, cseh, lengyel, szlovák
Feliratok: magyar, angol, cseh, lengyel, szlovák, angol
Játékidő: 76 perc
Extrák:
• Extra rövidfilm: Járd be Tündérrévet! (magyar hanggal)
• Felvételek, kimaradt jelenetek és bakik (magyar felirattal és magyar hanggal)
• A Disney kulisszái mögött: Tündérrév valósággá válik (magyar felirattal)
• Videoklip: The Gift of a Friend
Megjelenés: DVD-n – 2009. november 18. (InterCom)
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top