nlc.hu
Szabadidő
Alternatív mozis Mikulások

Alternatív mozis Mikulások

Ha eddig abban a tudatban éltünk, hogy a Mikulás csak egy kicsit uncsi, piros kabátot és fehér szakállat viselő, csokoládét osztogató vénember lehet, hát nagyot tévedtünk. Bemutatjuk a mozivásznak legizgalmasabb Mikulásait.

Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan)
Film: Durr, durr és csók

Szögezzünk le rögtön egy alapszabályt: a Mikulás (már csak a szakállból kifolyólag is) férfi! Első jelöltünk tehát már azáltal is rendhagyó, hogy a másik nemhez tartozik, és még csak szakálla sincsen. Felháborító! A nem túl fényes karrierrel rendelkező színésznő, Harmony Faith Lane mellékállásban hoszteszkedik, és az egyik hollywoodi, fényűző partin szexi Mikulásnak öltözve kell fogadnia a vendégeket. Mindezt nem túl lelkes mosollyal az arcán teszi, és ehhez még hozzájön, hogy ebben a szerkóban kell pisztollyal a kezében végigrohannia egy autópályán Los Angelesben.

Alternatív mozis Mikulások

 

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Nőként a szexi mikulásos szerkóját, férfiként pedig egy csókját.

Willie (Billy Bob Thornton)
Film:
Tapló Télapó

Mint filmünkből kiderül, nem minden Mikulás szereti a gyerekeket. Ők az ún. megélhetési Télapók, akik csak az ünnepben rejtőző anyagi nyereség miatt öltenek Mikulás-gúnyát, de Willie-nek más szándékai is vannak. Törpe krampusz társával minden karácsonykor kirabolják a plázát, ahol éppen dolgoznak. Ezenfelül folyamatosan részeg, és rendszeresen bevizel. Minden karácsonykor megfogadja, hogy utoljára veszi fel a Télapó-szerkót, de aztán egy év alatt mindig elissza, elnőzi és eljátssza a rabolt pénzt, így semmi sem mentheti meg a Mikulássá válástól.

Alternatív mozis Mikulások

 

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Egy üveg töményet. Az mindig van nála.

 Gabriel és társai (Gary Sinise és sokan mások)
Film: Hulla, hó, telizsák

Alternatív mozis MikulásokAz eredetiben Reindeer Games, vagyis Rénszarvasjátékok címet viselő film igazi karácsonyi mozi, annak ellenére, hogy egy erőszakos rablásról szól, mivel az egy filmre eső Télapók száma talán csak a Schwarzenegger-féle Hull a pelyhesben nagyobb. Gabriel dörzsölt és durva fazon, aki a húga új pasiját kihasználva akar betörni egy kaszinóba, és nemes egyszerűséggel fegyverrel kényszeríti erre a srácot. Ő és bűnbandája Mikulásnak öltözve, alaposan felfegyverkezve végzik el a betörést karácsony ünnepén, jó kis karácsonyi dallamokkal a háttérben. A vérbe fagyott Mikulások képét a hóban nem lehet feledni.

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Inkább adjuk oda a tárcánkat és a nálunk lévő értékeket.

 Billy Chapman (Robert Brian Wilson)
Film:
Silent Night, Deadly Night

Ha valakinek ötéves korában egy Télapónak öltözött rabló végez a szüleivel, majd éveken át az árvaházban szexuálisan frusztrált gyereket nevelnek belőle az apácák, a plátói szerelmével a kollégája fekszik le, és a főnöke arra kényszeríti, hogy ő legyen az üzlet Télapója, akkor nem szabad csodálkozni, ha az illető csúnyán bekattan. A Mikulás ebben a filmben nem puttonyt, hanem egy jókora fejszét hord magánál, amelyet a nyolcvanas évek slashereihez hűen nem rest minél több emberbe belevágni. Ha ezzel a Mikulással találkozol, jobb, ha szaladni kezdesz!

Alternatív mozis Mikulások

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Próbálkozhatunk az életünkért való könyörgéssel, bár valószínűleg hiábavaló lesz.

 És minden idők legszörnyűbb télapós története!
Film:
Szörnyecskék

Kate: „Életem legszörnyűbb élménye karácsonykor esett meg velem. Óh, istenem! Szörnyű volt. Szenteste. Kilencéves voltam. Anyuval a fát díszítettük, és vártuk, hogy apu megjöjjön munkából. Már későre járt. Apu sehol. Anyu felhívta az irodáját. Senki nem vette fel. Elmúlt karácsony napja, de ő nem került elő. A rendőrség megkezdte a keresést. Négy vagy öt nap is eltelt. Egyikünk sem tudott enni vagy aludni. Minden darabjaira hullott szét. Odakint havazott. A házban nagyon hideg volt, ezért megpróbáltam begyújtani a kandallót. Ekkor furcsa szagot éreztem. Kijött egy tűzoltó, hogy megnézze a kéményünket. Anyával azt hittük, hogy egy döglött madarat vagy macskát fog kihúzni onnan. Helyette apámat húzta ki. Mikulásnak volt öltözve. Megpróbált lemászni a kéményen… a kezében egy csomó ajándék volt. Meg akart lepni minket, de megcsúszott, és a nyakát törte. Azonnal meghalt. Így jöttem rá, hogy a Télapó nem létezik.”

Mikulás.lap.hu »
Film.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top