Szabadidő

Karácsony Svájcban – 4 fantasztikus téli tipp

Svájc – sokszínű karácsonyi vásárai mellett – izgalmas téli élményeket kínál kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Négy lehengerlő ötletünk is van, amiért egyszer érdemes ellátogatnod az alpesi országba.

 Karácsonyi varázs Bázelben

A kulturális látnivalókban gazdag Bázel az adventi időszakban a legszebb oldaláról mutatkozik be. Aki a belvárosban barangol, séta közben a karácsonyi pompában úszó házak és ablakok elbűvölő látványában gyönyörködhet. Svájc legrégibb karácsonyi vására és a város egyedülálló kulturális kínálata feledhetetlen üdülést garantál.

Karácsony SvájcbanA belváros kellős közepén, a karácsonyi pompában úszó történelmi óvárosban, a Barfüsserplatzon található Bázel leghangulatosabb karácsonyi vására. 2009. november 23-tól december 26-ig több mint 130, ünnepi díszben pompázó faházikóban és standon kínálják értékes portékáikat a kereskedők és kézművesek.

A kínálat nem is lehetne ennél változatosabb és színesebb: kalapok, ásványok, karácsonyi díszek, terítők, üveggolyók, fafigurák, népművészeti termékek, kerámiák, fűszerek, fából készült játékok, gyermekruhák stb. Természetesen a kulináris élmények sem hiányozhatnak a repertoárból: fűszeres forralt bor, fánk, édességek egész sora és a kedvelt grillkolbász segít elűzni az éhséget. Aki ajándékötletek után kutat, szintén jó helyen jár a Barfüsserplatz forgatagában, ahol a mesés hangulat és a széles választék garantáltan inspirálóan hat. A termékek egyedülállóan színes és változatos palettája várja az érdeklődőket az exkluzív ajándékoktól az édes vagy sós finomságokig.

A vásárlás megszállottjainak Bázel a karácsonyi vásárokon kívül is számtalan érdekességet kínál. Nemcsak a nemzetközileg is ismert márkák képviseltetik magukat a városban, hanem számtalan kimagasló minőségű terméket kínáló szaküzlet is található.

Az egyedülálló látnivalók közé tartozik Johann Wanner karácsonyi háza, az adventi időszak és a karácsonyfák megszállottjainak földi paradicsoma. Wanner valósággal művészi szintre emelte a karácsonyfa-díszítést, ünnepi díszeivel az egész világon trendet teremt. A „bázeli Télapó” többek között a monacói hercegi családnak is szállít kézzel készített karácsonyfadíszeket. Díszített már egy nagy karácsonyfát a washingtoni Fehér Házban is, valamint törzsvendégei közé tartozik a pápa és több királyi ház is.

Wanner karácsonyi madárkája
Wanner karácsonyi madárkája

Amennyiben még nem találtad meg a karácsonyi üdülés ideális helyszínét, Bázelben garantáltan nem fogsz csalódni. A Basel Tourismus igazán vonzó ajánlatcsomaggal segíti a döntéshozatalt: egy éjszaka kétágyas szobában, reggelivel a Mobility Ticketnek köszönhetően a tömegközlekedési eszközök ingyenes használatával, egy fűszeres bóléval a karácsonyi vásáron és egy Johann Wanner karácsonyi ajándékkal már 64 eurótól foglalható.
További információk: www.basel.com

 Téli barangolás a Genfi-tó körül – a Télapó irodája a Rochers de Naye-n

Egy igazán különleges látványosság 2000 méterrel a tengerszint felett található, a Rochers de Naye-n. Itt 2009. november 26. és december 24. között maga a Télapó várja a látogatókat. A Télapó irodájáig csaknem egy órán át vezet az út, amelyet egy fogaskerekűvel tesznek meg a vendégek a behavazott, meseszerű alpesi tájon át. Megérkezéskor az ajándékokkal roskadásig megpakolt szánok előtt ácsorgó rénszarvasok fogadják a látogatókat. A jégsétány, a hókunyhó, a kutyaszánpálya, a téli ösvény, az elfek műhelye, ahol a gyermekek levelet írhatnak a Télapónak, és természetesen a Télapóval történő személyes találkozás mind-mind feledhetetlen élményeket garantálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tipp: aki szeretné meglátogatni a Télapót, annak ajánlott előzetesen bejelentkeznie telefonon a +41 840 245 245-ös számon, illetve az interneten a www.mob.ch honlapon.

Karácsony Svájcban

További információk »


 Luzern, a fények városa már adventi hangulatban

Az első adventi vasárnapon, 2009. november 29-én a Luzern Tourismus és a fényfestészet nemzetközileg is elismert művésze, Gerry Hofstetter különleges fénybe borították a város jezsuita templomát. A díszes templom homlokzatán karácsonyi üzeneteket és motívumokat olvashattak az arra járó turisták a legkülönbözőbb nyelveken. Ez az este különleges fénypont volt a luzerniek számára is, különösen az iskolás gyermekeknek, hiszen az ő portréikat is kivetítették a homlokzatra. A terek és a hidak hangulatos adventi kivilágításával, valamint a fények és a színek vízen visszatükröződő mágikus játékával kiegészülve a fények városa, Luzern varázslatos adventi hangulattal várja a látogatókat.

Karácsony Svájcban

 

További információk: www.luzern.com/weihnachtsevents »

 Zürich – karácsonyi varázslat 2009

Az adventi koncertek kiszűrődő dallamai összekeverednek a karácsonyi vásárokat belengő édes, fűszeres illatfelhővel: a zürichi óvárosban található hagyományőrző karácsonyi vásáron a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kézművesek és kereskedők kínálják portékáikat eladásra. Zürich főpályaudvarán található Európa legnagyobb fedett karácsonyi vására, ahol több mint 160, karácsonyi díszben pompázó vásári stand várja az érdeklődőket. A pályaudvar csarnokában több mint 5000 Swarovski-dísz csillog a város karácsonyfáján.

A karácsonyi Conelli Cirkusz bámulatos világba kalauzolja a vendégeket: a csillogás, a humor és a lélegzetelállító artistamutatványok mágikus birodalmába. A Tartományi Múzeum belső udvarán pedig egy korcsolyapálya gondoskodik a vidám kikapcsolódásról. Svájc legnagyobb szilveszteri ünnepségén az üdülővendégek és a helybéliek a zürichi szállodák látványos tűzijátékát csodálva köszönthetik az új évet.

A karácsonyi Conelli cirkusz
A karácsonyi Conelli Cirkusz

 

További információk: www.zuerich.com/weihnachten »

Még több információ, érdekesség Svájcról: www.myswitzerland.com »
Svájc.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top