Szabadidő

Hamis ígéretek – ne dőlj be nekik!

Hamis ígéretek, valódi veszélyek címmel hamisítás elleni kiállítás nyílt a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) rendezésében. A Magyar Szabadalmi Hivatal épületében ingyenesen látogatható kiállításon a legkülönfélébb és legmeglepőbb hamis tárgyakat mutatnak be, és hasznos információkat is kaphatsz annak érdekében, hogy ne dőlj be a hamisított termékeknek.

Hamis kockák
Hamis kockák

A tárlaton gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészség­károsító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírások­nak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikai szerek, hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményes­ségéről.

Programját tekintve a kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapok során hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetsz kapcsolatba. A nappalin, gyermekszobán, hálószobán, konyhán és fürdőszobán végighaladva információs molinók és a kapcsolódó hamis tárgyak segítségével kaphatsz képet a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokról és veszélyekről, de hasznos tanácsokat is kaphatsz, hogy elkerülhesd ezeket. Mindezek mellett a HENT és a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) tevékenységével is megismerkedhetsz.

A statikus kiállítóhelyek mellett interaktív feladatok is várnak. Lehetőséged van hamis és eredeti tárgyak összevetésére, a VPOP munkatársaihoz hasonlóan „csőgörénnyel” fedheted fel a csomagok rejtett tartalmát, valamint a VPOP munkatársai által – a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal – megtartott előadásokon megismerheted a hamisítók megtévesztő trükkjeit és a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkait.

A kiállítás 2009. december 2. és 11. között naponta 10-től 18 óráig ingyenesen látogatható a Magyar Szabadalmi Hivatal földszinti konferenciatermében (1054 Budapest, Garibaldi utca 2.).

További információ: www.hamisitasellen.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top