Szabadidő

Te sem tudod majd letenni! – 5 szuper krimi

Titokzatos halálesetek, napfényre kerülő történelmi tabuk, szabadkőműves-rejtélyek, hátborzongató szimbólumok, fogvacogtató hajtóvadászat és persze a tökéletes bűntény – minden együtt a tökéletes ünnepi kikapcsolódáshoz. Válogass tippjeinkből!

 Rita Monaldi – Francesco Sorti: Imprimatur

 

Te sem tudod majd letenni! (x)Róma, 1683. szeptember 11. A város lakói aggódva várják a híreket Bécs felől, ahol a török seregek a katolikus világ utolsó fellegvárát ostromolják. Eközben egy római fogadóban gyanús körülmények között meghal egy férfi, és a vendégeket pestisjárvány veszélye miatt karanténba zárják. Vesztegzár alá kerül Melani apát is, a Napkirály titkos ügynöke, aki elhatározza, hogy utánajár, mi áll a titokzatos haláleset hátterében. Végeláthatatlan bolyongásba kezd a Róma alatt megbúvó föld alatti járatokban, és közben olyan rejtélyek nyomára akad, amelyek nem csupán az ott lakók, de egész Európa sorsát meghatározhatják.

Az Imprimaturt Olaszországban a Vatikán nyomására betiltatták, miután rádöbbentek, hogy olyan titkokat tár fel, amelyek újraírják a 17. század Európájának történelmét. Ez a mesterien megírt thriller eddig 45 országban jelent meg, és több millió példány fogyott el belőle világszerte.

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 Dan Brown: Az elveszett jelkép

 

Megkerült, ami elveszett…

Te sem tudod majd letenni! (x)Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét.

Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást, és követi az utat, akárhova vezessen is.

Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves-rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz.

Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsomózott szőttese; intelligens, villámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen, miként azt Robert Langdon felfedezi, nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt…

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik – Csak hiszed, hogy vannak titkaid! II. kötet

Te sem tudod majd letenni! (x)

Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe – köztük befolyásos emberek – a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait?

Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. A tetovált lány című regényből már megismert Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy, az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi…

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 Agatha Christie: Nem zörög a haraszt

 

Te sem tudod majd letenni! (x)Jerry Burton repülőszerencsétlenség után lábadozik. Hála istennek, nem lesz nyomorék, de felépüléséig nyugalomra van szüksége, ezért az orvosok vidékre küldik. Húgával, Joannával Lymstockban bérelnek ki egy házat. A városka legfontosabb lakói levizitelnek náluk, és innentől kezdve ők is a társaság köreibe tartoznak. Ennek első jele, hogy undorító névtelen levelet kapnak. A helyi orvos szerint kapott már ilyet mindenki, de baj csak akkor lesz belőle, ha egyszer véletlenül telibe talál a levélíró. De tudjuk, nem zörög a haraszt…

És a haraszt addig zörög, amíg valaki öngyilkos nem lesz. Búcsúlevelet is hagy, Jerry pedig a szükséges nyugalom helyett egyre fokozódó izgalmak között találja magát. Mi állhatott az utolsó névtelen levélben, hogy a címzett ennyire végleges módot keresett a szabadulásra? A kisváros felbolydul, mindenhol csak erről beszélnek. A levelek meg csak jönnek, jönnek… Nyomoz a helyi rendőrség, bekapcsolódik a Scotland Yard névtelen levelekkel foglalkozó nyomozója, töri fejét a helyi lelkész felesége, Mrs. Dane Calthrop. Szerencsére felbukkan a környéken egy idős hölgy, aki szívesen kötöget és pletykál. Miss Marple szokás szerint mindent kiderít.

Agatha Christie egyik legkedvesebb műve volt ez, amin nem kell csodálkozni: remek alakok egy tökéletesen megrajzolt kisvárosban, kellően bonyolult bűntény izgalmas megfejtéssel.

A regény – más kiadónál, más fordításban – A láthatatlan kép címen jelent meg.

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

John Grisham: Holló a hollónak

 

Te sem tudod majd letenni! (x)Három egykori becstelen bíró a floridai szövetségi börtönben tölti büntetését. Ők a Társak, ahogy a többiek nevezik őket. Egyikük adócsalásért ül, a másik elsikkasztotta a sorsjegyek bevételét, a harmadik karrierjének ittas kocsikázás vetett véget.

Mindennap találkoznak a börtön jogi könyvtárában, közösen sétálnak, munkaértekezleteket tartanak. Sorstársaik jogorvoslatot igénylő ügyeiben hetente folytatnak tárgyalást. A Társaknak azonban nem ez a legfontosabb tevékenységük. A szabadulásukig hátralévő időben meg akarnak gazdagodni, hiszen amire évek múltán elhagyják a börtönt, régi életükbe nem térhetnek vissza, újat pedig már nem kezdhetnek. Megszállottként írják leveleiket a börtön könyvtárában, és ragyogóan gonosz, elvetemült terveket szövögetnek. Közben furcsa elnökválasztás tartja lázban a nemzetet. A Társak megtervezik a tökéletes bűntényt…

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top