Szabadidő

45 év után újra Nemzeti Jégszínház!

A Diótörő című jégbalettel december 4-én nyitja meg kapuit állandó helyén a Nemzeti Jégszínház.

45 év után újra állandó helyszínen várja közönségét a Nemzeti Jégszínház a Récsei Center (1144 Budapest, Istvánmezei út 6.) galéria szintjén. Az 1965-ös megszűnés után az új Jégszínház a legendás jégrevük legjobb hagyományait követi, sőt többet is tesz ennél: nagysikerű külföldi előképeivel ellentétben nem annyira az absztrakt szín- hang- és látványkavalkáddal, sokkal inkább közvetlen, ismerős történetekkel és szerethető figurákkal igyekszik elkápráztatni a közönséget.

Diótörő
Diótörő

Harminc tehetséges jégtáncos, több száz elbűvölő jelmez és kosztüm, fantáziadús maszkok, magával ragadó dallamok, különleges fényhatások, látványos díszletek, vetített háttér-elemek és időnként pirotechnikai elemek teszik felejthetetlen élménnyé a Jégszínház műsorait.

Diótörő jégbalett

A Diótörő című csodálatos történet tele kalandokkal E. T. A. Hoffmann története és P. I. Csajkovszkij zenéje felhasználásával, most jégen játszódik. A történet főszereplője, Marika, aki karácsonyi ajándékként egy diótörő babát kap a keresztapjától. Az ajándékozást követően a kislány elalszik és az ünnep éjszakáján félelmetes csatáról álmodik. A harcban a Diótörő által vezetett katonák az egérkirály és hadserege ellen küzdenek. Az ütközetben Marika a Diótörő bábú segítségére siet. A kivívott győzelem után a fabábú herceggé változik, majd Marikával mesebeli utazásra indul az édességek birodalmába.

A mintegy harminctagú csapatban a gyerekektől a profi felnőttekig tart a stáblista. A történet cselekménye és a zene hűen adja vissza az eredeti mű hangulatát, amely a gyönyörű kosztümökkel, látványos díszletek között a klasszikus balettet idéző jégbalett műfajába tartozik. Kellemes karácsonyi szórakozás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

45 év után újra Nemzeti Jégszínház!

 

A Jégszínház repertoárjában megtalálható a Pinocchio és a Csipkerózsika című jégmese, az Operett a jégen és a Mozi című jégrevü, valamint a Menő suli című jégmusical, mely az ifjúsági előadások közé tartozik.

Megközelítés:
• Gépkocsival: Thököly és a Dózsa György út kereszteződésében az Istvánmezei úton.
• Tömegközlekedéssel: a metró Keleti pályaudvari megállójától néhány percnyi sétával, vagy a
7-es, 7E, 30-as, 20E, 73-as, 173-as buszokkal, vagy a 73-as és 79-es trolikkal közelíthető meg.

További információ: www.jegszinhaz.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top