Szabadidő

Továbbadjuk a nem kívánt ajándékot

Egy nemrég közzétett amerikai felmérés eredményei szerint, akár bevalljuk, akár nem, a tovább ajándékozás szokása széles körben elterjedt tevékenység. Leggyakrabban a kollégák "örülhetnek" a mástól kapott ajándékoknak.

A szeszes italokat forgalmazó The Patrón Spirits Company megbízásából készült felmérés eredményei szerint meglehetősen széles körben elterjedt szokás a mástól kapott ajándékok tovább ajándékozása. A kutatás során megkérdezettek 68 százaléka adott már, vagy gondolt arra, hogy új ajándékként továbbadja a mástól kapott ajándékot.

A több mint ezer, 21 évnél idősebb személy megkérdezésével készült kutatás szerint leggyakrabban a munkatársak, közvetlen kollégák “örülhetnek” sajátjukként a mástól kapott ajándéknak. A munkatársak után a családtagok, esetleg a szolgáltatási szektorban dolgozó postások, csomagkihordók, takarítók kapják meg a megtartani nem kívánt ajándékokat.

A felmérés szerint elsősorban a kreativitás hiánya, valamint a vásárlásra szánt idő hiánya miatt adnak egymásnak az emberek olyan ajándékot, amely új helyén azután a „továbbadásra szánt” kategóriába kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top