Szabadidő

Csak könnyedén! – 5 szuper szakácskönyv

Gordon Ramsay, Horváth Ilona, Bangó Margit, Lajos Mari, Mautner Zsófia – cseppet sem meglepő, hogy a gasztronómia sztárjai nap mint nap utolérhetetlen ételcsodákat varázsolnak az asztalra. De miért ne történhetne meg ez a mi otthonunkban, akár már most karácsonykor is?

 Mautner Zsófia: Chili & Vanília

Csak könnyedén! – 5 szuper szakácskönyvA könyv címét legalább egymillió ember ismeri: ennyi volt a szerző, Mautner Zsófia blogjának rekordlátogatottsága. Így lett a Chiliésvanília.hu Magyarország legnépszerűbb gasztroblogja, azaz olyan internetes naplója, ahol a szerző rendszeresen beszámol kulináris élményeiről: recepteket ír, éttermi beszámolókat ad, cseveg, és információt cserél a gasztronómia tárgyában. Szakácskönyve régóta várt olvasmány, de sokkal több lett, mint receptgyűjtemény: izgalmas utazás, kultúrkörkép és élménybeszámoló – rengeteg gyönyörű fotóval. Szerzője, Mautner Zsófia sokat utazott és világot járt egykori diplomata, aki szenvedélyesen szeret enni és főzni. Könyvében Isztambul, Marokkó, Brüsszel, Párizs, Szardínia, Portugália, Spanyolország, New York és Budapest ízei elevenednek meg, színes leírásokkal, remek, kipróbált és sokszor tesztelt receptekkel és csodaszép fotókkal.

A leírásokat praktikus receptkereső egészíti ki, és segítséget kapunk egy-egy különlegesebb fűszer vagy hozzávaló beszerzésében is.

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 Lajos Mari – Hemző Károly: 66 új ünnepi étel

Csak könnyedén! – 5 szuper szakácskönyv„Az adventtől vízkeresztig, de legalábbis újévig tartó időszak csúcspontja a karácsony, és mindvégig fontos, hogy mi kerül az asztalra. Ilyenkor talán a hagyományos ételek kedvelői is szeretnének kirukkolni valami különlegességgel, újdonsággal, mégpedig a biztos siker tudatában. Ehhez szeretnénk – kezdő, ritkán és rendszeresen főző olvasóinknak egyaránt – némi fogódzót kínálni: elsősorban a részmunkálatokat segítő fázisfotókkal és a magamfajta »szájbarágós« receptekkel, amelyek – reményeim szerint – segítenek kiküszöbölni a hibalehetőségeket.

Ebben a könyvben részben karácsonyra, részben szilveszter-újév napjára szánt tradicionális és újszerű, magyaros és nemzetközi ételek szerepelnek” (részlet az előszóból).

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

  Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd

Csak könnyedén! – 5 szuper szakácskönyvGordon karizmatikus és temperamentumos személyiségének köszönhetően televíziós műsorai is igen népszerűek, mint például a hazánkban is műsorra tűzött Ramsay, a konyha ördöge és A fickó F-fel. A sztárséf célja, hogy a közös családi és baráti főzés és étkezés ismét életünk fontos eseményévé váljon. Nagy sikerű televíziós műsorának második sorozatában az országot járta, hogy a helyiekkel közösen készítsen el vasárnapi fogásokat – a hagyományos sültektől kezdve az egyszerűbb ételsorokon át a francia, olasz, spanyol és ázsiai ihletésű menükig. A tévéműsorban elkészített ételeket most pontos időbeosztással és hasznos tippekkel ellátott, háromfogásos – előételt, főételt és desszertet tartalmazó – menükre bontva kapja kezébe az olvasó. A könyvnek ott a helye minden Gordon Ramsay-rajongó polcán.

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »


 Horváth Ilona: Szakácskönyv

Csak könnyedén! – 5 szuper szakácskönyvA magyar gasztronómia alapművéből generációk tanultak sütni-főzni, és egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elől. Most újra kezünkbe foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segítségével megismerhetjük és elkészíthetjük a tradicionális konyha remekeit.

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Bódi Margó: Az én ízvilágom 

Csak könnyedén! – 5 szuper szakácskönyv
„Mivel nálunk mindig nagy volt a család, a rokonság, így mi roma nők rendszeresen nagy adag ételt készítünk. A receptjeim is hat-nyolcfős családoknak szólnak. Számomra a főzés nemcsak kikapcsolódás, de gondoskodás a családról, ami a legfontosabb dolog az életemben. Ebben a könyvben a családom kedvenc ételeit gyűjtöttem össze. Remélem, annyi örömüket lelik majd bennük, amennyit nekem jelentenek ezek a receptek” – árulta el Margó.

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top