Szabadidő

Caserta, az Angyalok és démonok egyik leggyönyörűbb forgatási helyszíne

Az Angyalok és démonok egyik csodálatos forgatási helyszíne Caserta volt. A Nápoly melletti város nemcsak a turisták egyik kedvenc helyszíne, de a filmesek is előszeretettel forgatnak itt, hiszen amellett, hogy gyönyörű, tökéletesen pótolja a vatikáni helyszíneket is.

Sok filmes fordult már a Vatikánhoz forgatási engedélyért, de nem sok sikerrel, hiszen a Vatikán alapelve, hogy nem engedi be a forgatócsoportokat filmkészítés céljából. Ráismerhetünk Caserta mesés épületeire többek között a Csillagok háborúja vagy a Mission Impossible egyes epizódjaiban is.

A csodaszép Caserta impozáns épületeivel, köztük a monumentális királyi palotával a mai napig olyan pompás és lenyűgöző, akár fénykorában. A nápolyi királyi család a királyi palota tervezésével és építésével Luigi Vanvitellit, a 18. század egyik jeles építészét bízta meg. Vanvitelli mesterműve egy 1200 szobát számláló hatalmas épületkomplexum, amelynek 116 fokot számláló, egyetlen márványtömbből faragott főlépcsője 25 királyi lakosztályhoz vezet. Számtalan szobra, arany szobái, gyönyörű kertjei vetekszenek a palota mintájául szolgáló Versailles vagy a spanyol királyi palota, az El Escorial szépségével.

A Királyi Palota
A királyi palota

 

Az Angyalok és démonok nagy részét Rómában forgatták, és a film háromnegyed részét már fel is vették, mikor a stáb Casertába tette át székhelyét. Ewan McGregor első filmbeli jelenetét is itt vették fel, ő később úgy nyilatkozott a casertai forgatásról, mint eddigi egyik legkellemesebb munkájáról, hiszen nemcsak a helyszín volt lenyűgöző, de az összeszokott, profi stábbal is fantasztikus volt a munka.

Akit esetleg a moziban megtévesztettek a vatikáni jelenetek, mindenképp nézze meg a DVD-t, különösen Casertára koncentrálva, hiszen valóban gyönyörű helyről van szó.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top