Szabadidő

5 fantasztikus téli üdülőhely Svájcban

Síelés, snowtubing, izgalmas kalandok az airboarddal, könnyed téli túrázás vagy lovas szános kirándulás a behavazott téli tájon át: Svájcban számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség kínálkozik, amellyel kiérdemelhetünk egy ízletes sajtfondüt...

Az alpesi ország számtalan változatos síterepe a téli sportok széles választéka mellett lélegzetelállító panorámát is kínál 3000 méterrel a tengerszint felett. Ráadásul az üdülővendégek az ország nagyszerű tömegközlekedési hálózatának köszönhetően kényelmesen és gyorsan juthatnak
el a kiszemelt üdülőhelyre. Nem véletlen, hogy az elmúlt években a síelés megszállottjain túl is egyre többen kaptak kedvet a téli élményekhez.

 Interlaken – a Jungfrau-síterep kapuja

5 fantasztikus síterep SvájcbanAz Interlakenbe érkező üdülővendégek télen kihasználhatják a Svájc szívében és a Berni-felvidék központjában található település ideális fekvését. A Jungfrau sírégióban három síterep áll a síelők rendelkezésére: a Grindelwald-First, a Kleine Scheidegg-Männlichen és a Mürren-Schilthorn összesen több mint 214 kilométernyi sípályával, mintegy 150 kilométernyi karbantartott télitúra-útvonallal és kereken 100 kilométernyi szánkópályával – köztük a világ leghosszabbjával, ami 13 kilométeres – csábít önfeledt téli kikapcsolódásra.

A vendégeknek a síelésen és más téli aktivitásokon túl olyan kiemelkedő rendezvények kínálnak szórakozási lehetőséget, mint a világhírű nemzetközi Lauberhorn verseny, amelyet az idei téli szezonban immár 80. alkalommal rendeznek meg Wengenben 2010. január 15. és 17. között, vagy a nemzetközi Inferno verseny a Mürren-Schilthornon. 

2010. április 10-én kerül sor a Kleine Scheideggen a 13. SnowpenAir koncertre, amelyre sikerült megnyerni a világhírű skót énekes-dalszerzőt, Amy MacDonaldot és az amerikai Foreigner együttest.

A régió további kihagyhatatlan látványossága a világhírű Top of Europe-ként, azaz Európa csúcsaként emlegetett Jungfraujoch, amely 3454 méterrel magasodik a tengerszint fölé, és amelyre a Jungfraubahn vasúttal lehet feljutni.

További információk: www.interlaken.ch»

Wallis – határtalan élmények

Akinek lehetősége nyílt testközelből felfedezni Wallis egyedülállóan változatos téli kínálatát, az tudja, hogy ez a rész a legmagasabb ligában játszik. Hatalmas gleccserek és 47, 4000 méternél magasabb hegycsúcs kínál tökéletes kulisszát, és garantál hóbiztos téli élményeket. Csaknem valamennyi síterep 1500 méter felett található, ebből 9 ráadásul 3000 méter felett. A Wallis SkiCard síbérlettel a világ legnagyobb síparadicsoma áll a vendégek rendelkezésére több mint 50 elismert sítereppel és 2800 kilométernyi sípályával.

A sípályáktól távolabb is határtalan élmények várnak a felüdülni vágyókra: 1000 kilométernyi sífutópálya, több mint 1000 kilométernyi télitúra-útvonal, 900 kilométernyi hótalpasösvény és több mint 60 szánkópálya gondoskodik a vidám téli kikapcsolódásról. A kínálatot számos hópark és olyan divatos sportágak teszik teljessé, mint a snowkiting vagy a jégfalmászás.

5 fantasztikus síterep Svájcban

További információk: www.wallis.ch »

 Samnaun – szinkronsí-világkupa

Samnaun és a Musella-lejtő ismét vendégül láthatja a szinkronsí-világkupa elitjét. 2010. január 15-én századmásodpercekért és a tökéletes összhangért küzdenek majd a rajthoz állók. A kétfős csapatoknak a Samnaunban található meredek Musella-lejtőn kell lecsúszniuk úgy, hogy közben tökéletes összhangban síelnek, és mindeközben a lehető leggyorsabban igyekeznek a célba érni. Az egyenes kieséses rendszerben lebonyolított éjszakai döntő alkalmával fergeteges hangulat és egyedülálló izgalmak várhatók. A verseny előtt idén is az a legfőbb kérdés: ki tudja legyőzni a hazai színekben induló Hangl–Hangl-párost? Kihívó lesz bőven: számos csapat jelentkezett Ausztriából, Németországból, Svájcból és más nemzetektől is.

5 fantasztikus síterep Svájcban

 
További információk: www.samnaun.ch »

 Wallis: Gornergrat – kedvezményes áron

Aki szeretné a legszebb oldaláról megismerni az alpesi hegyek csodálatos világát, annak a Gornergrat kihagyhatatlan állomásnak számít, amelyet vasúttal lehet megközelíteni. A 3089 méter magasan található napfényes, egész évben látogatható kilátópont az ország legkedveltebb kirándulóhelyei közé tartozik, és a svájci üdülések kihagyhatatlan programpontját képezi. Télen 20 százalék kedvezményt vehetünk igénybe a RailAway különleges ajánlatának köszönhetően, amely minden svájci vasútállomáson foglalható.

A 29 négyezres hegycsúcsra nyíló, lélegzetelállító panoráma mellett egyedülálló a kirándulóhegy sportkínálata is: síelés, snowboardozás, szánkózás és téli túrázás gondoskodik a feledhetetlen élményekről. Mindemellett a 3100 méter magasan található Kulmhotel Gornergrat is időzésre csábít.

5 fantasztikus síterep Svájcban

 

További információk: www.gornergrat.ch »

Graubünden: új buszjáratok a Zürichi repülőtérről Engadinba

2009. december 18-án startol az Engadin expressz: a Zürichi repülőtérről Engadinba közlekedő buszjárat összeköti St. Moritzot, Pontresinát és Silvaplanát a Zürichi nemzetközi repülőtérrel. A külföldről érkező vendégek a 2-es terminál érkezési pontjáról átszállás nélkül utazhatnak Engadinba. A Zürichi repülőtérről mindennap 9.30-kor, 12.30-kor és 19.30-kor indul busz közvetlenül Silvaplanába, St. Moritzba és Pontresinába. A vonattal utazóknak ezzel szemben legalább kétszer át kell szállniuk.

A menetrend 2009. december 18-tól 2010. január 2-ig érvényes. 2010. január 3-tól 2010. március 27-ig pénteken és szombaton közlekednek csak a buszok. Egy menetjegy ára 50 euró, az oda-vissza út ára 85 euró, gyermekeknek 12 éves korig 50 százalék kedvezmény jár.

További információk: www.engadinexpress.ch »

Tipp: még több információ, érdekesség Svájcról – www.myswitzerland.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top