Szabadidő

3 mozitipp hétvégére

A heti mozipremierekkel leginkább azok járnak jól, akik szeretik az izgalmakban bővelkedő, horrorral, esetleg fantasyvel fűszerezett filmeket – nekik szólnak tippjeink.
 A doboz
– Zavaros thriller egy kis fantasyvel és ufókkal megspékelve –

Te mit tennél, ha valaki adna egy dobozt egy gombbal a tetején, amelyet ha megnyomsz, egymillió dollár üti a markod… ugyanakkor meghal valaki, akit nem ismersz? Megtennéd? Pontosan ezzel a kérdéssel szembesül Norma (Cameron Diaz) és Arthur Lewis. 1976-ot írunk, az angoltanár és a NASA-nak dolgozó mérnök átlagos külvárosi életet él kisfiukkal, amíg egy nap egy rejtélyes, torz arcú idegen fel nem bukkan, és eléjük nem teszi a dobozt – mint a nagy lehetőséget életük megváltoztatására. Huszonnégy órán belül dönteniük kell. Norma és Arthur súlyos morális dilemmával szembesülnek, hamarosan pedig arra is rájönnek, hogy döntésük következménye messze túlnő rajtuk.

3 mozitipp hétvégére

A Sundance-díjas Donny Darko rendezője, Richard Kelly új filmjében a Legenda vagyok és a Csodás álmok jönnek írója, Richard Matheson klasszikus novelláját adaptálta.

Rendező: Richard Kelly
Főszereplők: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella
Eredeti cím: The Box
Forgalmazza: Budapest Film

Vén csontok
Családi vígjátéknak készült, altesti poénokkal operáló mozi a Disney-től –

A két jó barát és üzlettárs, az elvált Dan (Robin Williams), aki legnagyobb szerencsétlenségére még mindig szerelmes volt feleségébe, és az életvidám, megrögzött agglegény, Charlie (John Travolta) élete hirtelen a feje tetejére áll, amikor egy hatéves ikerpár pottyan a nyakukba. A helyzetet súlyosbítja, hogy épp életük nagy üzlete előtt állnak. A gyerekekhez egyáltalán nem értő párosnak komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy gondoskodni tudjon az ikrekről (Ella Bleu Travolta és Conner Rayburn). Rengeteg problémával kell szembenézniük, a szokatlan kihívás többször is az összeomlás szélére sodorja őket, azonban lassacskán végre ráébrednek, valójában mi az igazán fontos az életben.

3 mozitipp hétvégére

Érdekességek:
• A rendező, Walt Becker és John Travolta már dolgoztak együtt a 2007-es, nagy sikerű Faterok motoron című vígjáték forgatásakor.
• Travolta lányának, Ella Bleunak ez az első filmje, az ikerpár egyik tagját alakítja.
• Travolta felesége, Kelly Preston szintén szerepel ebben a produkcióban, legutóbb több mint húsz évvel ezelőtt szerepelt közösen a férjével a filmvásznon.

Rendezte: Walt Becker
Szereplők: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Seth Green, Ella Bleu Travolta, Lori Loughlin és Matt Dillon
Eredeti címe: Old Dogs
Forgalmazza: Fórum Hungary

 Pokoli édenkert
 – Fordulatos thriller mesés helyszínen

Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) már mindent elterveztek. Épp Hawaiira tartanak, a nászutasok paradicsomába, és alig várják, hogy átadják magukat a kalandnak egy csodálatos szigeten. Az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. Kale és Cleo, majd Nick és Gina is az ő útjukat járja, amikor néhány rémült túrázótól értesülnek róla, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb. A pattanásig feszült hangulat, a nyomasztó atmoszféra és a sűrűsödő, nyugtalanító előjelek földi pokollá változtatják az édenkertet. Idővel mindenkinek már csak egyetlen célja marad: a túlélés…

3 mozitipp hétvégére

Rendező: David Twohy
Szereplők: Steve Zahn, Milla Jovovich, Timothy Olyphant, Kiele Sanchez, Chris Hemsworth, Marley Shelton
Eredeti cím: A Perfect Getaway
Forgalmazza: Palace Pictures

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top