Szabadidő

3 szuper film, amit mától láthatsz a mozikban

A héten mindenki találhat kedvére való filmet a mozikban. Akár csajos kiruccanást tervezel, akár a gyerekekkel ülnétek be, lesz miből válogatni.

 Szökőhév
– A barátnőddel –

Az Amy Adams és Matthew Goode főszereplésével készült romantikus vígjátékban a fiatal Anna (Amy Adams) kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletes férfi végre feleségül vegye. A probléma csak az, hogy a sors egészen mást tartogat számára…

Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik, Anna elhatározza, hogy a saját kezébe veszi az ügyet. Szerencsére ráakad egy ír hagyományra, mely szerint szökőnapon, február 29-én a nők is megkérhetik kedvesük kezét. Annának nem is kell több, elhatározza, hogy Dublinba megy választottja után, hogy térden állva kérje férjül.

3 szuper film, amit mától láthatsz a mozikban

 

A tökéletesen eltervezett fiúkérés azonban nem megy olyan könnyen. A csöppet sem zökkenőmentes utazás és a borzalmas időjárás keresztbe tesz Annának, így Írország másik felén ragad, messze párjától. A váratlan helyzetben kénytelen egy igen jóképű, ám annál cinikusabb férfi, Declan (Matthew Goode) segítségét kérni, hogy vágjon át vele az országon, és keressék meg együtt a barátját. A kalandos utazás alatt az alkalmi páros azonban rádöbben, hogy a szerelem felé vezető út nem mindig egyenes…

Szereplők: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow
Rendező: Anand Tucker
Eredeti cím: Leap Year
Forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

 A szállítmány
– A pasiddal –

Antal Nimród, a Kontroll rendezője immár Hollywood legközepébe érkezett: fantasztikus sztárokkal készíthette el ezt az izgalmas, különleges thrillert.

Akármilyen vastag a páncél, akármilyen sok a biztonsági kamera, akármilyen ravasz a riasztórendszer, mindegyiknek van egy gyenge pontja: az ember, akit segít. Amikor egy páncélautónak 42 millió dollárt kell a rendeltetési helyére szállítania, a cég legjobb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb embereit rendelik szolgálatba. És egy kezdőt.

3 szuper film, amit mától láthatsz a mozikban

 

A három veterán biztonsági őr úgy dönt, hogy megtartja a pénzt. Elég rég dolgoznak ebben a szakmában, hogy tudják, hogyan lehet biztonságosan, nyom nélkül végrehajtani a tervüket. Kénytelenek az új fiút is bevenni, de amikor a tervbe hiba csúszik, a srác mindent összezavar.

Az egység tagjai egymás ellen fordulnak. Először csak a veszni látszó pénzért küzdenek. Azután már az életükért.

Szereplők: Matt Dillon, Laurence Fishburne, Jean Reno, Skeet Ulrich
Rendezte: Antal Nimród
Eredeti cím:
Armored
Hivatalos honlap:
www.armoredmovie.net »
Forgalmazza:
InterCom

 Toy Story – Játékháború 3D
– A gyerekekkel

3 szuper film, amit mától láthatsz a mozikbanAz animációs filmek történetében mérföldkőnek számító Toy Story első része lassan már 15 éves. A film hatalmas rajongótáborának legnagyobb örömére az alkotók úgy döntöttek, újra összefognak, hogy nagy kedvencüket még látványosabban, 3D-ben is nagyvászonra vigyék. A mozi már az első rész bemutatásakor hatalmas siker volt, több díjat kapott, és beválasztották a 100 legjobb amerikai film közé is.

A Toy Storyban a 3D-s technikával még élethűbbé és izgalmasabbá válnak a játékok kalandozásai. Az új, 3D-s verzióban olyan látványvilágú film tárul a szemünk elé, amelynek minden percét élvezet nézni. Ennek érdekében a filmkészítők új szoftvert fejlesztettek, mellyel majd minden kockát gyakorlatilag újraalkottak két kamera segítségével.

A Toy Story legenda

A Toy Story 1995-ben került a mozikba a Walt Disney és a Pixar első közös munkájaként, berobbanva az animációs filmezés történetébe. Az első rész az egész világon ismert: Woody, a cowboy és a szupermodern új játék, Buzz, a csillagközi lézerharcos vadul rivalizál egymással, hiszen két vezérnek nincs helye egy gyerekszobányi birodalomban. Azonban – miután a játékok kiesnek kis gazdájuk, Andy szobája ablakán – kénytelenek összefogni, hogy a rengeteg kaland során visszajuthassanak otthonukba.

A film figuráinak az eredeti hangjait a legnagyobb hollywoodi színészek adták, köztük Tom Hanks és Tim Allen, akik segítségével szórakoztató és szeretni való figurákká alakultak az élettelen grafikák. A magyar szinkron kiválasztásánál is nagyon fontos volt, hogy az eredeti hangokhoz hűen a magyar színészek is tökéletesen tükrözzék a figurák személyiségét. A legjobbnak Woody magyar hangjára Stohl András, Buzzéra Dörner György, Krumplifej alakítására Forgács Gábor, Slinky kutyáéra Kristóf Tibor, Rexére pedig Lippai László bizonyult. Az eredmény pedig igazán meggyőző lett, a Toy Story magyar szinkronnal hatalmas sikert aratott a hazai mozikban.

3 szuper film, amit mától láthatsz a mozikban

Rendező: John Lasseter
Forgalmazza: Fórum Hungary
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top