Szabadidő

Ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt

Január 21-én nyitotta meg kapuit a Bécsi Városháza előtti korcsolyapálya, a Wiener Eistraum. A Bécsi Jégálom nagyobb területtel és új honlappal ünnepli 15. születésnapját.

Az osztrák fővárosban, a Rathausplatz-on felépített álomvilág minden évben 400 ezer kül- és belföldi látogatót vonz, akiket idén összesen 5.600 négyzetméteres jégfelület vár. Történetének 15 éve alatt ezzel megháromszorozódott a Wiener Eistraum területe, és a világ legnagyobb mobil jégpályájává nőtte ki magát.

Ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt

A Bécsi Városháza barokk kulisszái előtt kialakított álomvilág – idén először – a Rathauspark mindkét oldalára kiterjed, és több, a látogatók kényelmét szolgáló újdonsággal bővült. Így például – közkívánatra – több női vécé és egy új pelenkázó helyiség áll a látogatók rendelkezésére. Saját mosdókkal toldották meg a nagy melegedősátrat is. Így a vendégeknek már nem kell átgyalogolniuk a téren, ha szólítja őket a természet.

Ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt

 

A korcsolyázás szerelmeseit 25-től 50-es méretig összesen 1.200, forró levegővel előmelegített korcsolya várja a kölcsönzőben. A legkisebbeknek ingyen védősisakot is lehet kérni, és szintén nem kell fizetni az egyszerhasználatos zoknikért sem.
A jubileum alkalmából megújult a Wiener Eistraum honlapja, a www.wienereistraum.com is. Itt már nemcsak a curling-pályák online foglalására, de hitelkártyás vagy mobiltelefonnal történő fizetésre is lehetőség van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top