Szabadidő

3 szuper tévéműsor természetkedvelőknek

Téged is lenyűgöz a természet sokszínűsége? Akkor ez a három film pont neked szól.

 National Geographic: a 10 legjobb fotó

A National Geographic fotósai híresek a kalandvágyukról és a munkájuk iránti elkötelezettségükről, mely tulajdonságokra, ha őszinték akarunk lenni, szükségük is van, hisz egy-egy különleges kép elkészítése gyakran rendkívüli kihívások elé állítja őket. A legjobb fotók születéstörténete tehát sokszor már önmagában is “kész sztori”, ami azonban az esetek túlnyomó többségében sajnos nem jut el a nagyközönséghez. Ezzel a gyakorlattal szakít most a National Geographic: a 10 legjobb fotó c. dokumentumfilm, mely Chris Johns főszerkesztő kalauzolásában a legjobb, legizgalmasabb 2009-es alkotások történetét tárja elénk a fotósokkal és segítőikkel készült interjúk, valamint terepi és archív felvételek segítségével.

National Geographic: a 10 legjobb fotó

 

3 szuper tévéműsor természetkedvelőknek

 

Vetítések:
2010. február 28. vasárnap 21:00 (National Geographic Channel)
2010. február 28. vasárnap 0:00
2010. február 28. vasárnap 3:00
www.nationalgeographic.hu »

 A Föld legmagasabb fái

Steve Sillettnek, a Humboldt Egyetem biológusának különös ambíciója van: szeretné megmászni a Föld legmagasabb fáját.  Ez azonban hálátlan küldetés, mert ebben a sportágban a csúcstartó nem ülhet nyugton a babérjain: amint megmászott és megmért egy “túlszárnyalhatatlannak tűnő” parti mamutfenyőt, máris felfedeznek egy még magasabbat, még öregebbet valamelyik félreeső völgyben.

Ráadásul nem is veszélytelen vállalkozás a mamutfenyőre mászás: Steve egyszer egy egész éjszakára fennragadt egy ilyen recsegő-ropogó matuzsálem ágai között – majd miután lekecmergett valahogy, a vén fa egyszerűen összeroskadt és kidőlt… A gyönyörű film szakértői a földkerekség legmagasabb fáját igyekeznek felkutatni és meghódítani, s közben mindent elmesélnek és megmutatnak, amit a legendás parti mamutfenyők múltjáról és jövőjéről tudni lehet.

National Geographic: a 10 legjobb fotó

Vetítések:
2010. február 22. hétfő 22:00 (Nat Geo Wild)
2010. február 22. hétfő 1:00
2010. február 27. szombat 14:00
2010. február 28. vasárnap 20:00
www.nationalgeographic.hu/wild »

 Békák: a zöldület határán

A békák több mint 250 millió éve jelentek meg a Földön, s az azóta eltelt hosszú idő alatt a természet egyik legcsodálatosabb és legsokszínűbb állatcsoportjává nőtték ki magukat. E hosszú és felfelé ívelő fejlődési pálya azonban most megtörni látszik: környezeti érzékenységüknek köszönhetően napjainkban ők az elszenvedői az egyik legtömegesebb kihalási hullámnak a dinoszauruszok kora óta, s a folyamat egyelőre megállíthatatlannak tűnik: ahol egykor békakuruttyolástól volt hangos a táj, most – Ausztráliától Észak- és Dél-Amerikáig – sok helyen mély csend honol. Vajon mi áll a tragikus mértékű békapusztulás mögött? Élőhelyük visszaszorulása? Gombafertőzés? A film a panamai vadonba látogat, ahol mindössze néhány kilométer választja el egymástól a már megfertőződött és a még egészséges, évmilliók óta békazenés területeket…

National Geographic: a 10 legjobb fotó

Vetítés:
2010. február 24. szerda 16:00 (Nat Geo Wild)

tv.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top