Szabadidő

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

A Micsoda nő rendezője elképesztő sztárparádéval tér vissza, hogy megtalálja az utat a szívünkhöz Valentin napján. A romantikus vígjátékok nagyágyúja mellett számba vettük, hogy mit tartogat számunkra a műfaj 2010-ben. Mindenki készítse elő a pézséket!

Mivel tavaly a New Line Cinema stúdió számára nagy dobásnak bizonyult a sok szexi, fiatal sztárt felvonultató Nem kellesz eléggé című romkom Valentin napján, így a stúdió ismét bedobta magát, hogy minden eddiginél több sztárral hódítsa meg a nézők szívét, és kicsaljon egy jegynyi összeget a tárcájukból. Nem véletlen, hogy a premier előtt semmit sem lehetett olvasni a film tartalmáról, ilyesmivel ugyanis nem rendelkezik.

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

Ez a sok szép fiatal (és kevésbé fiatal) ismert név fel-alá rohangál Los Angelesben, miközben kiderül, hogy mindenki egy kicsit kapcsolatban áll mindenkivel, és szerelmek születnek és/vagy múlnak el. A Valentin-nap igazi filmként értékelhetetlen, hiszen csupán romantikus szkeccsek sorozatából áll. Ám ha pusztán azt nézzük, hogy mennyire szolgálja ki egy szerelmespár igényeit Valentin-napkor, akkor a hangulatért jár egy piros pont, mivel ez tényleg az a mozi, amelynek minden másodperce úszik a szerelmes pillanatokban.

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

 

A színvonal sajnos meglehetősen hullámzó. Akadnak valóban meghitt, hitelesen érzelmes, kellően visszafogott pillanatok (például amikor a nyugdíjas párnál fény derül egy réges-régi megcsalásra, Ashton Kutcher és Jessica Alba közös jelenetei, illetve Julia Roberts és Bradley Cooper), jól eltalált poénok (Jamie Foxx híradós fellépése, szűz srác a gitárral), viszont igazán kínos és giccses jelenetekből sem szenvedünk hiányt. A kissrác szerelmi vallomása erőltetetten aranyoskodó, ahogy Jennifer Garner és Ashton Kutcher nagyjelenete is izzadságszagú, és a sornak ezzel még nincs vége. Garry Marshalltól azért jópofa dolog, hogy a neveletlen hercegnőjéből vad dominaszexről dumáló, dögös bestiát, míg a micsoda nőből katonatisztet faragott, de azért ennyi sztárral ebből többet lehetett volna kihozni. Valentin-nap környékére megfelelő konkurencia híján azonban így is tiszta szívvel ajánlhatjuk.

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

 

2010 legjobban várt romantikus filmjei

 

 (500) Days of Summer


Szereplők:
Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt

Bemutató: tavasz

A tavalyi év legkedvesebb filmje idén végre hozzánk is befut, de sajnos valószínűleg csak DVD-n. A mozi első filmes rendezője bebizonyítja, hogy egy romantikus vígjátékban is lehet keverni az idősíkokat, és az izgalmas és merész képi és cselekménybeli megoldások (osztott képmezők, váratlan musicalbetét) is hozzátartozhatnak a zsánerhez. Egy film az igaznak hitt szerelem megtalálásáról és az elvesztésekor érzett fájdalomról.

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

 

Előzetes »

 Minden kút Rómába vezet – When in Rome


Szereplők:
Kristen Bell, Josh Duhamel, Anjelica Huston, Will Arnett, Jon Heder

Bemutató: április

Kristen Bell egy csinos, de a szerelemben szerencsétlen lányt alakít, aki egy római kiruccanása során szerencseérmét lop a szerelem mágikus kútjából. Innentől kezdve pasik egész serege nyomul rá, néha egészen bizarr helyzeteket teremtve magának ezáltal. A When in Rome vérbeli romantikus vígjátéknak ígérkezik.

Előzetes »

 Exférj újratöltve – The Bounty Hunter


Szereplők:
Gerard Butler, Jennifer Aniston

Bemutató: április

A csúf igazságban és a P. S. I Love Youban számos szívet megdobogtató Gerard Butler visszatér a műfajhoz, hogy egy fejvadászt alakítva elvállalja élete legélvezetesebb melóját: az exfeleségét kell begyűjtenie, és börtönbe szállítania, csakhogy számos alak van a nyomukban, így az utazás nem könnyű. Vajon felélednek köztük újra a régi érzelmek?

Előzetes »

 Dear John


Szereplők:
Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins

Bemutató: tavasz

Egy Irakban szolgáló katona csak pár hét eltávozást kap a seregtől, és hazatérve megismer egy gyönyörű lányt. Tudják, hogy csak két hetet tölthetnek együtt, de ez nem állhat a szerelmük útjába. A fiúnak vissza kell térnie a seregbe, és csak levélben tartják a kapcsolatot. Egy film a Csokoládé és az Árvák hercege rendezőjétől és a Szerelmünk lapjai írójától. Szem nem maradhat szárazon.

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

 

Előzetes »

 Ilyen a formám – The Back-up Plan


Szereplők:
Jennifer Lopez, Alex O’Loughlin, Anthony Anderson

Bemutató: tavasz

Zoe gyönyörű nő, de még nem találta meg az igazit. Már nem akar tovább várni, gyereket szeretne, ezért a legjobb barátjához fordul segítségért. Teherbe esik, de ekkor váratlan dolog történik vele: egy taxiban összefut álmai pasijával. Vajon mi történik akkor, ha a nagy Ő éppen olyankor esik be, amikor az ember lánya állapotos?

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

 

Előzetes »

 Túl jó nő a csajom – She’s Out of My League


Szereplők:
Jay Baruchel, Alice Eve, Krysten Ritter

Bemutató: május

Egy Átlag Béla megtalálja a tökéletes nőt, és eleinte maga sem hiszi el, hogy egy ilyen lány pont tőle akarjon valamit. Ezen talán még túl is léphetne, ám az a baj, hogy a környezete sem hiszi el a dolgot, ezért folyton kikezdik a kapcsolatukat. Ráadásul felbukkan a képben a lány szinte tökéletes expasija, aki szeretné újra felvenni az elejtett fonalat.

Valentin-nap és 2010 legromantikusabb filmjei

 

Előzetes »

 

 Szex és New York 2.


Szereplők:
Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall, Cynthia Nixon

Bemutató: május 28.

Mivel az alkotóknak sikerült egy olyan semmitmondó előzetest kreálniuk, amelyből semmi nem derül ki a sztoriról, így csak annyit tudhatunk, hogy New York négy leghíresebb szinglije visszatér, hogy ismét elvigyen bennünket a varázslatos butikok, ruhatárak és éttermek világába. Az első filmből kiindulva egy újabb évadnak a sorozatból jobban örülnénk.

Előzetes »

 Alkonyat – Napfogyatkozás


Szereplők:
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

Bemutató: június 30.

Az Újhold elképesztő sikere után új rendező mutatkozik be a Twilight-sagában, a Cukorfalatot jegyző David Slade. A harmadik részben Bellának már nemcsak választania kell visszatért vámpír szerelme és farkasember barátja, valamint halhatatlanság és halandóság közt, hanem meg kell küzdenie a Victoria által rászabadított életveszélyes ellenségekkel.

Rajongói előzetes »

Last Night


Szereplők:
Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Guillaume Canet


Bemutató:
nyár

Történet egy házaspárról, akik pár napra különválnak, de ezalatt radikálisan megváltozik a kapcsolatuk. A férj üzleti útra megy, és elkíséri őt egy kolleginája, akihez régóta vonzódik, a feleség pedig találkozik egy régi nagy szerelmével. Vajon egymás távollétében is kitart a szerelmük? A Last Night várhatóan a Közelebb 2010-es változata lesz súlyos szerelmi drámákkal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top