nlc.hu
Szabadidő
Japánkert – interaktív színház gyermekvidító szőnyegen

Japánkert – interaktív színház gyermekvidító szőnyegen

Igazán egyedülálló gyerekelőadásra kerül sor a Trafóban a Képek Ideje Fesztivál keretében. Az olasz társulat vendégelőadása, a Japánkert különleges vetítés és tánc segítségével röpíti a gyerekeket egy elvarázsolt kertbe.

Japánkert - interaktív (gyerek)színházA japánkert mágikus helyszín, csupa- csupa meglepetés: utazásokról mesél… Megelevenedik a vízililiomok kertje, a rét és minden lakója, a daloló híd kertje, a virágoskert és a tenger. A híd deszkáira lépve szolmizál(hat)unk, a réten kőről kőre ugrál(hat)unk. Ügyesnek kell lennie annak, aki a gyorsan mozgó lótuszlevélen akar maradni!

A mesélő egy színésznő (a magyar verzióban Györgyi Anna és Láng Annamária), Ő tárja elénk Shiro, a japán kisfiú történetét, aki hegyek közt fekvő falujából egy patakot követve vágott neki a világnak, és hazatértekor utazásait egy kert virágaival, fáival, köveivel játssza el.

A színpadot borító szőnyegen egy táncos lépésről lépésre nyitogatja meg a mozgalmas, színes, hangos kertek kapuit. A szőnyeg – beépített érzékelők és a digitális technika segítségével – vetített képekkel és hangokkal válaszol a táncos mozdulataira, aki produkciója végén közös játékra hívja a nézőket, hova máshova, mint a kertbe.

Japánkert - interaktív (gyerek)színházA gyerekek pedig felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját. Zenélnek, táncolnak, utaznak, játékosan, a fantázia segítségével. A Japánkert egy olyan utazás  színházi környezetben, melyet a japán kertek szépsége és szimbolikája ihletett.

A társulatról:

Az olasz TPO Európa egyik legeredetibb gyerekszínházi társulata: speciális informatikai, technológiai háttere van minden előadásuknak. 2002 és 2007 között született meg a ccc, children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), az a technológia, amelyre ez az interaktív előadás is épül. Az előadó és a nézők mozgására a (tánc)szőnyeg szenzorainak segítségével kép és hang effektusok válaszolnak.

Rendező: Francesco Gandi, Davide Venturini
Előadók:
Barbara Stimoli, Stefania Rossetti
Színésznő:
Györgyi Anna / Láng Annamária

Nézz bele az előadásba!

 

Japánkert - interaktív (gyerek)színházTPO (IT): Japánkert/Japanese garden
interaktív (gyerek)színház

Előadások:
2010. február 19. (péntek) 17:00
2010. február 20. (szombat) 11:00 és 17:00
2010. február 21. (vasárnap) 11:00 és 17:00

Helyszín: Trafó, Nagyterem

Jegyár: 1000 Ft, a Trafó bérlet érvényes.

A programot 4 éven felülieknek ajánlják!

Bővebb infó: www.trafo.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top