nlc.hu
Szabadidő
Gasztronómiai kiállítások a Hungexpón

Gasztronómiai kiállítások a Hungexpón

Idén először rendezi együtt a HUNGEXPO Zrt. az UKBA és a FOODAPEST kiállításait. A február 21-24. között sorra kerülő rendezvényeken ebben az évben két jelentős gasztronómiai világverseny is zajlik.

Az első FOODAPEST-UKBA kiállítás párost olyan kitűnő szakmai rendezvények kísérik, mint a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol Brazíliától Japánig 12 ország 17 versenyzője méri össze tudását, és a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny, amit szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni. A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a nemzetközi szakmai körök figyelméből.

A Bocuse d’Or hazai válogatóversenyén 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d’Or győztes volt korábban.

Gasztronómiai kiállítások a Hungexpón

A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, a SIAL d’Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program.

Nyitás a nagyközönség felé

Újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak.

Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül Európa 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig, A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt.

FOODAPEST és UKBA

Nyitva tartás: 2010. február 21-24. naponta 10.00-18.00 óráig
Közönség nap: február 21. (vasárnap) és február 24. (szerda)
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, Budapest, X. Albertirsai út 10.
Bejárat: I. és III. kapu
Belépőjegy:
Szakmai napon hétfő, kedd: 2500 Ft  
Nagyközönség napon (vasárnap, szerda): 1600 Ft
Infó: www.hungexpo.hu »
www.foodapest.hu »
www.ukba.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top