Szabadidő

Mit csináljunk márciusban? A hónap 5 legnagyobb durranása

Minden eddiginél ütősebb programok csábítanak kiruccanásra márciusban, lesz miből válogatni! Összegyűjtöttük nektek a hónap legjeit, hogy megkönnyítsük a döntést.
 13. Lakástrend & Design kiállítás 2010

Kíváncsi vagy, milyen trendek uralkodnak 2010-ben a lakberendezésben? Akkor látogass el az egyik legjelentősebb hazai lakberendezési és formatervezési seregszemlére, ahol exkluzív enteriőrinstallációk jelenítik meg napjaink trendjeit.

A 13. Lakástrend és Design kiállítás a frissesség, a lendület, a megújulás jegyében mutatja be a jövő bútor- és designtrendjeit. Itt a helye mindenkinek, aki trendben akar maradni, legyen az lakberendező, belsőépítész vagy éppen az új irányokra nyitott nagyközönség. Enteriőrtrendek, a jelen és a jövő formái itthonról és külföldről, divat és zene, továbbá ismert és a piacra frissen belépett magyarországi forgalmazók enteriőrszigetei, a hazai formatervezés befutott és kezdő alkotóinak standjai a „madeinhungary” szekcióban, esténként pedig divatbemutatók, élő zenei programok és vetítések várnak rád.

Mit csináljunk márciusban?  A hónap 5 legnagyobb durranása

4 nap = 4 trend

A tavalyi koncepcióhoz hasonlóan egy neves nemzetközi trendelőrejelző cég prognózisa alapján alakult ki a mostani 4 nap = 4 trend koncepció. MANGA, GRANNY, SHOWTIME, FILM NOIR az idei trendnevek, amelyek műfaji filmek ihletése alapján a Werk Akadémia vezetőinek és tanárainak elképzelései nyomán állnak majd össze egy izgalmas, mixmédiás installációvá.

• Mr. Pink, esetleg Mr. Barna? Vagy inkább Beatrix Kiddo sárga-fekete szerelésébe bújt amazon? Netán a japán fiatalok őrült, színnel teli Bosozoku-stílusának híve vagy? Akkor mindenképpen neked szól a MANGA trendje!

• Napszítta kékek, homokszínek, csíkos tengerparti napernyők Côte d’Azur-hangulatban. Hímzett-horgolt felületek, csipkedíszítés és levendulaillat minden mennyiségben. Ez a GRANNY! Miss Marple egy csipet arzénnel is fűszerezné.

• Túlszínezett, zajos világ, ahol éjjel is nappal van. Alap- és fémszínek, meghökkentő formák, flitter és boa minden mennyiségben. Dzsessz, Chicago, 1920. Glam, London, 1970. Ilyen a SHOWTIME.

FILM NOIR. Gázláng, szemerkélő eső. Egy vonzó szőke nő fordul be a sarkon. Acélkék, fekete és fehér színek, halszálkamintás szürke kabát. S persze sötétlila bőrkesztyű. Fritz Lang vagy Alfred Hitchcock megőrülne érte!

Tipp: március 6-án, szombaton este különleges élményben lehet részed: ROLLING TONES by WERK AKADÉMIA – gördülő divatperformansz, ahol Lakatos Márk és Lang Sonja mozgásba hozza a Lang-kreációkat!

Belépőjegy: jegyvásárlás csak a helyszínen.
• felnőttjegy: 1800 Ft
• diákjegy: 1200 Ft (csak csütörtök és péntek)
• 4 napos belépő: 4500 Ft
Időpont: 2010. március 4–7.
Nyitva tartás: 10-től 19 óráig
(Március 6-án, szombaton éjfélig!)
Helyszín: Budapest, Műcsarnok
Bővebben: www.lakastrend.hu »

 Utazás kiállítás 2010
33. nemzetközi idegenforgalmi kiállítás

Mit csináljunk márciusban?  A hónap 5 legnagyobb durranásaNemcsak azért különleges év az idei, mert ez a bűvös 33. alkalom, hogy egy képzeletbeli repülő szőnyegre ülve bejárhatod a világot az Utazás kiállítás keretein belül, hanem mert 2010-ben Európa kulturális fővárosával is hazánk büszkélkedhet Pécs személyében. Persze ha a szőnyeg helyett szívesebben választasz más járművet a kiránduláshoz, válogathatsz a luxushajók, vitorlások, lakóautók és bringák palettájáról is – az Utazás kiállítás ugyanis ezúttal hat további kiállítással együtt élvezhető.

A díszvendég szerepében Törökország élvez kitüntetett figyelmet, ígéretes úti célként pedig India szerepel az idei listán. A Világjáró Klub élménybeszámolóival egy kis ízelítőt kaphatsz Törökország, India, Brazília s még néhány ország kultúrájából.

Persze elképzelhető, hogy idén a külföldi nyaralás helyett hazai úti célt választasz. Ha szívesebben ennél egy jó lángost a Balaton partján, vagy esetleg egy jó termálvizes fürdőre vágysz, akkor is érdemes körülnézned a Hungexpón: Magyarország régiói a legjobb ajánlatokkal, programokkal várnak rád.

2010 a fesztiválok éve, a kiállítás is ennek jegyében telik: a fesztiválszínpadot megtöltik a színesebbnél színesebb zenés-táncos programok, külön figyelmet kap emellett hazánk idei büszkesége, Pécs.

Egyidejű rendezvények:
• Budapest Boat Show – 19. nemzetközi hajókiállítás
• Karaván Szalon – 4. nemzetközi kemping- és karavánkiállítás
• II. Európai Leader Expo – „Falu a városban”
• III. PORT.hu Bringaexpo
• Golf Expo – 2. nemzetközi golfkiállítás
• Karát – 18. nemzetközi ékszer-, drágakő- és óra-szakkiállítás és -vásár

Időpont: 2010. március 5–7.
Helyszín: Hungexpo Budapesti Vásárközpont, Budapest X. ker., Albertirsai út 10. (Expo tér 1.)
Nyitva tartás: március 5–7., péntek–vasárnap: 10.00–18.00
Bejárat: I., II. és III. kapu
Belépőjegy:
• napijegy: 1700 Ft
• kedvezményes jegy: 1200 Ft

Bővebb információ: www.utazas.hungexpo.hu »

Utazás.lap.hu »

 Gardenexpo 2010
Kerti életmód-kiállítás és vásár

Ha alig várod, hogy kiszabadulj a kertbe, vagy a balkonodon ültetnél már virágokat, ne hagyd ki a legnagyobb tavasznyitó kertészeti kiállítást, ahol tényleg minden terméket és szolgáltatást megtalálsz, amely a kerttel, növényekkel kapcsolatos. A Gardenexpóhoz társkiállításként csatlakozott a Nemzetközi Orchidea- és Broméliakiállítás, illetve a Greenexpo is, így nemcsak a kerttervezéshez kaphatsz segítséget, de környezetbarát és energiatakarékos megoldásokkal is megismerkedhetsz, az orchideabarátokat pedig színpompás kavalkád várja a Magyar Orchidea Társaság szervezésében. A seregszemlén számos hazai és külföldi kertészet képviselteti magát, és a társaság tagjai természetesen megosztják az érdeklődőkkel a növények tartásával kapcsolatos tapasztalataikat. A kiállítást további családi programok színesítik: lesz virágkötészeti bemutató, koncertek és nyereményjátékok, illetve  előadásokat hallgathatsz meg a legkülönbözőbb témákban.

Mit csináljunk márciusban?  A hónap 5 legnagyobb durranása

 

Három előadás, amelyet érdemes meghallgatnod:
• péntek, 15.15: A zöldtetők szerepe a városok fenntartható fejlődésében,
• szombat, 14.00: Kertápolási tanácsadás fák metszéséhez, sziklakert építéséhez,
• vasárnap, 12.15: Bálint gazda előadása.
Kiemelt témakörök:
– fű-, vető-, virágmagok, konyhakerti növények, faiskolák, dísznövények, kaspók, dézsák, edények, tárolók,
– kerti sütés, grillezés, kerti szerszámok,
– kutyaólak, madáretetők,
– kerti játékok, kültéri világítás.

Időpont: 2010. március 19–21.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, 1143 Budapest, Stefánia út 2.
Belépőjegyek: a helyszínen az Aréna-jegypénztárban válthatók belépőjegyek a Stadionok metrómegálló közelében (nem az Aréna bejáratánál). A belépés 6 éves kor alatt ingyenes.

Önálló Gardenexpo-belépőjegyek (érvényes a Greenexpo kiállításra is):
• felnőttjegy: 1650 Ft
• diák- és nyugdíjasjegy: 900 Ft
        
Közös jegyek a Gardenexpóra és a Nemzetközi Orchidea- és Broméliakiállításra (érvényes a Greenexpo kiállításra is):
• felnőttjegy: 2700 Ft
• diák- és nyugdíjasjegy: 1600 Ft

Nyitva tartás: mindennap 10.00–18.00 
Bővebb információ: www.gardenexpo.hu »

 Budapesti Tavaszi Fesztivál

A hónap legrangosabb és legjobban várt kulturális rendezvénye kétségkívül a Budapesti Tavaszi Fesztivál lesz. Az Európa-szerte népszerű eseményen szinte az összes művészeti ág képviselteti magát: zene, tánc, színház, képzőművészet, irodalom… A kéthetes rendezvénysorozat alatt rengeteg hazai és külföldi fellépő művész gondoskodik a szórakoztatásunkról – a legegyszerűbb, ha a fesztivál honlapján szemezgetsz a gazdag programkínálatból.

Az előadások egy része minden évben egy évforduló vagy egy zeneszerző köré szerveződik: a fesztivál idei nagy vállalkozása a 200 éve született Erkel Ferenc életművének minél teljesebb bemutatása. E célból hat operát tűznek műsorra, a közkedvelt Hunyadi László és a Bánk bán mellett olyan ritkaságokat is, mint a Sarolta, a Dózsa György, a Bátori Mária és a Brankovics György. Az előadások előtti beavató beszélgetések könnyed hangvételéért Hajós András, Falusi Mariann, Kentaur és Fábry Sándor felel.

Mit csináljunk márciusban?  A hónap 5 legnagyobb durranása

Az idei rendezvény díszvendége Dánia – a színes kultúrájú északi ország nemcsak zenei és táncművészeti programokkal, hanem képzőművészeti kiállításokkal is bemutatkozik a magyar közönség előtt. Gazdag  programkínálatukból a legrégebbi balett-társulat, a Dán Királyi Balett előadását ajánljuk figyelmedbe.

Természetesen világsztárokból sem lesz hiány: eljön a koncertvilág legkeresettebb brácsaművésze, Jurij Basmet, aki a Moszkvai Szólisták élén ad hangversenyt, és itt lesz a dél-amerikai származású, uruguayi Erwin Schrott, akinek romantikus áriaestjén egy üstökösszerű énekest ismerhetünk meg, korunk eszményi Don Giovanniját.

Időpont: 2010. március 19. – április 5.
Helyszín: több helyszín
Bővebb információ: www.btf.hu »

 A hónap koncertje: Rammstein az Arénában

Páratlanul látványos bulinak ígérkezik az élő show-jaival hatalmas hírnevet szerzett, a mai napig csak német nyelven megszólaló csapat. A Rammstein mostanra gyakorlatilag mindent elért, amit rockegyüttes elérhet: koncertjeikre órák alatt elkapkodják a jegyeket, ha pedig egy adott országban nem lépnek fel, az ottani rajongóknak szinte esélyük sincs más helyszínen belépőhöz jutni. Pussy című új videójuk játszását minden tévécsatorna megtagadta – egy hét alatt mégis több mint 20 millió ember látta a neten keresztül. A polgárpukkasztó, ipari metálnak induló csapat görbe tükröt tart az elkényelmesedett, sznob fogyasztói társadalom elé.

Mit csináljunk márciusban?  A hónap 5 legnagyobb durranása

És hogy mivel kápráztatnak el bennünket március 16-án Budapesten? Elsősorban elképesztően látványos akciókkal és számtalan pirotechnikai eszköz színpadi használatával. A Rammstein több tagja is szájhoz erősíthető lángszórót használ az előadások alatt, maga Till Lindemann énekes pedig egész számokat énekel végig úgy, hogy közben ég – két, karhoz erősített lángszóró segítségével. De az együttes tagjain kívül lángra kapnak majd a mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők, sőt robbanó dobok és mikrofonok is várhatók. Az estét 8 órakor a Combichrist nevű csapat nyitja, kb. 40 perces programjuk után lép színpadra a Rammstein.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, 1143 Budapest, Stefánia út 2.
Időpont: 2010. március 16., kedd, 20.00
Jegyár: 9900–17 900 Ft
Jegyek meglehetősen korlátozott számban, de még kaphatók a jegyirodákban, a helyszínen vagy az interneten.
Bővebb információ: www.livenation.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top