Szabadidő

Húsvéti vásár a schönbrunni kastélyban

A bécsi schönbrunni kastély birodalmi kulisszái előtt megrendezett Húsvéti Vásár egyike a legromantikusabb húsvéti vásároknak.

A schönbrunni kastély bejárata előtt március 20-tól április 5-ig látogatható Húsvéti Vásár 8. alkalommal kerül megrendezésre: több mint 45 kiállító színes kínálatában gyönyörködhetünk, ha ellátogatunk ide. A tipikus húsvéti dekorációktól, a tradicionális kézműves tárgyakon, színes húsvéti tojásokon és kulináris ínyencségeken át a zenés műsorokig és kézműves foglalkozásokig mindent megtalál az érdeklődő. Eladásra kínálnak kézzel festett és díszített húsvéti tojásokat, dekorációkat, gyertyákat, méhészeti cikkeket, szaruból készült használati- és dísztárgyakat, fafaragványokat, fajátékokat, babákat, illatos szappanokat, valamint üvegből, kerámiából és fémből készült tárgyakat.

Húsvét a „birodalmi kapu

A vásár megtekintése közben érdemes különös figyelmet szentelni az ott kiállított óriástojásra, ami egyben a vendégek kedvenc fotómotívuma, és amelyet minden évben a helyi kertészek dekorálnak. A külföldről érkező vendégek különösen kedvelik a hagyományokat bemutató programokat. A gyerekeknek barkácsprogramokkal, ügyességi versenyekkel, izgalmas tojáskereső akciókkal kedveskednek a szervezők.

Húsvét a „birodalmi kapu

 

Amíg a gyerekek a marcipán-tojás műhelyben vagy a barkakötő kézműves foglalkozásokon ügyeskednek, netalántán a gyerekmúzeumban elrejtett húsvéti tojásokat keresik, addig szüleik jazzelőadásokon szórakozhatnak. A kézműves sátorban a gyerekek cukrászok segítségével készíthetnek marcipán húsvéti nyulakat, valamint csokoládéba mártott marcipántojásokat, amelyek haza is vihetők. Sok fantáziával és jó kézügyességgel barkafigurák, tavaszi ágak és csokrok, színes masnik és díszes virágcserepek is készülhetnek. Nagyszombat napján a helyszínt hatalmas „húsvéti kosárrá” változtatják, ahol sokféle finomságot rejtenek el a szervezők. A nagyszombati gyerekműsor különlegessége a 10 órakor kezdődő program, az édes brioche-nyuszi, csokifinomságok és színes tojások keresése. A leggyorsabb 500 gyerek húsvéti kosárkát nyer.

A schönbrunni kastély előtti Húsvéti Vásár március 20-tól április 5-ig naponta 10-től 18:30-ig várja a látogatókat.

 

bécs.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top