Szabadidő

6+1 táncjelenet, amin halálra röhögöd magad

George Clooney a nemrég mozikba került Kecskebűvölők című filmben egy fergeteges táncjelenettel dolgozza meg rekeszizmainkat. Ez jó apropót kínált számunkra a legviccesebb filmes táncjelenetek összegyűjtésére.

 Kecskebűvölők


Akik táncolnak:
Lyn Cassady (George Clooney) – a paranormális hadviseléssel foglalkozó Új Föld Hadsereg katonája – és katonatársai.

A dal: Swinging Blue Jeans – Hippy Hippy Shake.

Miért vicces? George Clooney ocsmány kis bajusszal tolja a rock and rollt katona-egyenruhában, egy csomó átszellemülten táncoló kadét között. Mi vicces, ha ez nem?

Legjobb pillanat: 0:15 másodpercnél Clooney visszaemlékszik gyerekkori traumájára, amiért sok-sok éven át nem mert táncolni.

A jelenet:

 

 A Maszk


Akik táncolnak:
a Maszkká változott Stanley Ipkiss (Jim Carrey) és egy egész seregnyi rendőr, akiket magával ragadott a karneváli hangulat.

A dal: Royal Crown Revue – Hey, Pachuco.

Miért vicces? Mert Jim Carrey nemcsak gumiarccal, hanem gumitesttel is rendelkezik. Elképesztő mozgástechnikájával remek karneváli hangulatot teremt, a dal vidám és nagyszerű, és a csomó önfeledten táncoló rendőr látványa még egy skinhead szívét is meglágyítaná. A filmben akad egy másik emlékezetes táncjelenet is Cameron Diazzal, de az inkább vérprofi, mint vicces.

Legjobb pillanat: 1:16 másodpercnél a rendőrnő – akarata ellenére – pisztollyal a kezében dalolni kezd, és innen már csak egy pillanat az eszeveszett tangózás.

A jelenet:

 

 (500) nap nyár

Akik táncolnak: a fülig szerelmes Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) és mindenki, aki szembejön az utcán.

A dal: Darryl Hall és John Oates – You Make My Dreams.

Miért vicces? A táncjelenet természetesen csak Tom fantáziájában létezik, és a boldogságát fejezi ki, mivel végre sikerült lefeküdnie álmai nőjével. Annyira eltúlzottan giccses, hogy azon már csak nevetni lehet. A DVD extrái között megtalálható a jelenet szomorú verziója is, amely a szakítás utáni pillanatot mutatja, de végül ezt kivágták a filmből.

Legjobb pillanat: 1:25 másodpercnél JG-L kezére egy rajzolt madárka száll, amely aztán felrepül, és belekacsint a kamerába.

A jelenet:

 

 Portyán


Akik táncolnak:
a melegközösségbe beépült Steve Burns nyomozó (Al Pacino) és egy kőkemény gay club közönsége.

A dal: Willy DeVille – In the Heat of the Moment.

Miért vicces? A leginkább ultramacsó szerepeiről ismert Al Pacinót pántos trikóban látni, egy S/M gay clubban táncolni veszélyes, mert könnyen röhögőgörcsöt okozhat. A film anno kivágta a biztosítékot a melegközösségben, mivel szerintük negatív színben tüntette fel őket.

Legjobb pillanat: 0:20 másodpercnél bevonulnak a táncparkettre, és a szájukba vesznek egy ruhadarabot. Hogy minek?

A jelenet:

 

 Trópusi vihar


Aki táncol:
Les Grossman (Tom Cruise) kapzsi hollywoodi stúdiófőnök.

A dal: Ludacris – Get Back.

Miért vicces? Tom Cruise-t szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozták, és a sokak által humortalannak hitt filmsztár itt megmutatja, hogy mennyi önirónia lakozik benne, amikor egy jókora műhassal, kopaszon és műszőrrel ropja a táncot (nem is akárhogy) a film vége főcímében.

Legjobb pillanat: 1:20 másodpercnél szőrös mellkas villantása és egy méretes aranylánc mutogatása gangszta módra.

A jelenet:

 

 Top Secret!


Aki táncol:
Nick Rivers (Val Kilmer), az amerikai rock and roll sztár egy sikoltozó lányokkal teli fellépésen.


A dal:
Val Kilmer – How Silly Can You Get és Spend This Night With Me.

Miért vicces? Fantasztikus Elvis Presley-paródia az akkoriban még jóval atletikusabb alkatú Val Kilmer előadásában, veszettül sikoltozó lányokkal és tipikus Elvis-koreográfiákkal. Valószínűleg még maga a Király is halálra röhögte volna magát, ha megélte volna a film premierjét. A Top Secret!-ben van egy másik zseniális táncjelenet is, amelyben a klasszikus báli táncokból űznek gúnyt.

Legjobb pillanat: 0:53 másodpercnél Nick Rivers megmutatja, hogyan vegyük le az alsógatyánkat anélkül, hogy lehúznánk a nadrágunkat.

A jelenet:

 +1: Ponyvaregény

Ezt a táncot egyszerűen mindenki ismeri, így maradjunk annyiban, hogy John Travolta és Uma Thurman duója zseniális. No comment.

A jelenet:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top