Szabadidő

Össze lehet turmixolni egy iPadot?

A válasz kiderül lenti videónkból. A héten Gwyneth Paltrow főz nekünk, megnézzük, hogyan festenénk képregényfiguraként, és ingyen tanulunk a legnevesebb kreatívoktól.

1. A profilfotó napjaink egyik fogas kérdése. Ki nem borzongott már a közösségi oldalakon ismerőseinek gátlástalan kitárulkozásán, akik a habos menyasszonyi ruhájuktól kezdve a gyerekük pelenkájának tartalmáig mindent megosztanak a világgal? A pózoló szerencsétlenek sem jobbak. Hogyan legyünk felismerhetően, érdekesen, de nem mesterkélten jelen a Facebookon és társain? Számunkra a BeFunky.com az egyik megoldás. Képregényesített fejünket el tudjuk viselni a nyilvánosság előtt is, sőt szerkesztőségünk néhány vállalkozó szellemű tagja nem fél bemutatkozni sem a Nők Lapja Cafe olvasóinak… A BeFunky.com oldalon te is megnézheted, hogyan festenél képregényfiguraként!

Össze lehet turmixolni egy iPadot?
Be Funky
Be Funky
Be Funky

 

Be Funky
Be Funky

2. Az alábbi videónak talán örülnek azok, akiknek elegük van az iPad körüli felhajtásból, a film azonban más okból tanulságos. A videóban szereplő joviális öregúr egy turmixgyártó cég tulajdonosa, aki eredetileg a szerény eladási adatokat próbálta kicsit felturbózni azzal, hogy filmre véve mindenfélét a turmixba dugdosott, bizonyítandó, hogy a cég gyártmányának nincs lehetetlen. A turmixgépét megjárta már Barbie babától, fényképezőgéptől, Rubik-kockától, szótártól kezdve minden, legutóbb egy iPad. A kérdés: „Will It Blend?”, kultikus lett az USA-ban, az eladási számok is elég rendben vannak, mi pedig nemcsak a leleményes reklámstratégián ámulunk, hanem a turmixolási teszt végeredményén is. A videó Apple-fanoknak nem ajánlott.

Blendtec.com
Blendtec.com
Össze lehet turmixolni egy iPadot?

3. Talán tíz év múlva nem kell összemaszatolnunk a szakácskönyvünket főzés közben, és ide-oda ugrálnunk a recept és a tűzhely között, hanem a konyhánk csempéjébe beépített monitoron keresztül kapjuk majd az instrukciókat az ebéd elkészítéséhez. Ha egyszer így lesz, Gwyneth Paltrow-tól szívesen tanulnánk főzni. Na nem azért, mert különlegesen jó szakácsnő lenne, hanem azért, mert azon kevesek közé tartozik, akik természetesen tudnak viselkedni a kamera előtt, anélkül, hogy negédeskednének, huncutkodva nevetgélnének a kamerába, vagy lemerevedve tőmondatokat tudnának csak kinyögni. Gwyneth egyszerű ételeket főz, miközben magáról, családjáról, munkájáról mesél. A honlap szimpla, letisztult dizájnja úgyszintén követendő…

Kattints a képre az oldalért!
Kattints a képre az oldalért!


4.
A francia Tomi Ungerer napjaink egyik legjelentősebb grafikusa és gyermekkönyv-illusztrátora, regénybe illő életrajzzal, számos kitüntetéssel. Több mint nyolcvan, gyerekeknek írt tabudöntögető könyvéből mindössze egy jelent meg magyarul. Amíg a hazai könyvkiadók fel nem fedezik, a munkásságának szentelt múzeum virtuális kiállításán ismerkedhetünk rajzaival.

Tomi Ungerer
Tomi Ungerer

 

A virtuális kiállításért katt a képre!
A virtuális kiállításért katt a képre!

5. Még a legelvetemültebb könyvmoly is gyűlöl kétféle szöveget olvasni: a felhasználói útmutatót és a szoftverleírást. Annál jobb, hogy nem kell könyvet bogarászni, hanem ingyenes online tanfolyamokon tanulhatunk mindenféle kreatív technikát a festéstől és a fényképezéstől a filmezésen át a programozásig.

creativeLive
CreativeLive

 

creativeLive
CreativeLive

6. A Retronom.hu jó példa arra, mire is jó ez az egész webkettősdi, amellett, hogy ismerősünk fényképein röhögünk az iWiW-en (lásd még 1. pont). Az oldal a 20. század tárgykultúrájának nyílt gyűjteménye, amelyet mi magunk is gyarapíthatunk. Megnézhetjük azt is, hogy nézett ki születésünk évében a centrumos reklámszatyor, a Galaktika magazin és a Diana sósborszesz.

Össze lehet turmixolni egy iPadot?
Össze lehet turmixolni egy iPadot?
Össze lehet turmixolni egy iPadot?

 

retronom.hu
Retronom.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top