Szabadidő

Válságban a görögök. Hétvégi moziajánló A titánok harcával

Mindenki kitért A titánok harca útjából, így a hétvégén ez az egyetlen új premier dübörög a multiplexekben, de az Avatar főhőse, Sam Worthington Perszeuszként mindent megtesz azért, hogy ez a monumentális fantasy minden néző tetszését elnyerje.

A titánok harca 1981-es változata sokunk emlékében már csak a megmosolyogtatóan gagyi speciális effektusok miatt él, és ha valami, akkor ez a film valóban megérett egy új változatra. Zeusz fiának, Perszeusznak nevelőapja halála után támad némi gondja az istenekkel, ezért útnak indul, hogy alászálljon az alvilágba, és megleckéztesse a poklok urát, Hadészt, és nem mellesleg megmentse a gonosz Krakentől Argosz városát és a gyönyörűséges Andromédát.

Válságban a görögök. Hétvégi moziajánló A titánok harcával

 

Az eredeti filmben a főhős legfőbb mozgatórugója az Androméda iránt érzett szerelme volt, ami az új változatban maximum egy szűzies flört erejéig jelenik meg, és hősünket sokkal inkább motiválja a bosszúállás, mint a szerelem. Louis Leterrier rendező (A hihetetlen Hulk) az érzelmi szál hiányosságait inkább rengeteg akciójelenettel és monumentális látványvilággal pótolja. Az óriásskorpiók, a boszorkányok vagy a Kraken mind ütősre sikeredett, egyedül szegény Medúzán érződik túlságosan a CGI-szag.

A film (előzetesért katt ide) nem kíván túl sok agymunkát nézőjétől, hiszen a hősei helyszínről helyszínre vándorolnak egy-egy újabb egzotikus lénnyel való találkozásért/küzdelemért, és nagyjából ki is merül ennyiben, de az effektgárda azért kitesz magáért, hogy kárpótoljon a faék egyszerűségű cselekményért. Kár, hogy a 3D jelen esetben csak minimálban muzsikál, és szinte ugyanazt a látványt kapod szemüveg nélkül is, mint szemüvegben. Mivel a filmet nem 3D-ben forgatták, és utólag próbálták átalakítani, ezen nincs mit csodálkoznunk.

Válságban a görögök. Hétvégi moziajánló A titánok harcával

 

Tudtad? Liam Neeson azért vállalta el Zeusz szerepét, mert a gyermekei odáig vannak az ógörög mitológiáért. Ralph Fiennes pedig James Woods elől happolta el Hadész szerepét. Woods nagyon szerette volna eljátszani az alvilág urát, mivel imádta szinkronizálni őt a Herkules című Disney-rajzfilmben.

A legjobb pillanat: a hatalmas Kraken érkezése Argosz falaihoz félelmetes pillanat, a szörnyeteg méretei pedig egyenesen lenyűgözőek.

Nézd meg a filmet, ha…

…imádod az ógörög mitológia lényeit, az Avatar közben beleszerettél Sam Worthingtonba azokban a pillanatokban is, amikor épp nem kék volt, vagy egyszerűen csak szereted az agykikapcsolós látványmozikat.

Válságban a görögök. Hétvégi moziajánló A titánok harcával

Rendezte: Louis Leterrier
Szereplők:
Sam Worthington, Gemma Arteron, Mads Mikkelsen, Ralph Fiennes, Liam Neeson
Eredeti cím: Clash of the Titans
Forgalmazza: InterCom

Értékelés: 2/5

 8 ok, miért kísérd el a pasidat A titánok harcára

1. Utána te is joggal várhatod majd el tőle, hogy elmenjen veled a Szex és New York 2-re.

2. A 3D-s szemüveg tökéletesen leplezi, ha éppen alszol film közben. Csak ne horkolj!

3. Sam Worthington jó pasi, ráadásul az ógörögöknek nem volt szokásuk túl sok ruhát viselni.

4. Kis szerencsével rá tudod venni, hogy kárpótlásul vigyen el utána vacsorázni valahová.

5. A film ógörög mitológiai gyorstalpalóként is működik, bár néhány dologban (pl. a Kraken az északi mitológiák teremtménye) az alkotók nem voltak hűek a legendákhoz.

6. A popcorn/nachos/üdítő kombó még akkor is jól tud esni, ha a filmet nem éppen neked találták ki.

7. Ha A Gyűrűk Urával és a Harry Potterrel te is megszeretted a fantasy műfaját, érdemes megismerkedned egy újabb jövevénnyel is.

8. Újra együtt láthatod a Schindler listája legendás színészpárosát, Ralph Fiennest és Liam Neesont.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top