Szabadidő

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánló

Robert Downey Jr. a Vasember visszatérésével nyitja meg a nyári megafilmek szezonját (április ide vagy oda), uralván a hétvégi mozikasszákat. Az ínyenceknek azért ott van Francis Ford Coppola is egy igazi nagyszabású családregénnyel, a Tetróval.

 A Nők Lapja Cafe tippje: Vasember 2.

Viki:

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánlóA szuperhősös filmek egészen A sötét lovagig nem voltak számomra túl meggyőzőek, de az a film bebizonyította, hogy a képregények (és filmváltozataik) nem csak a pasik számára lehetnek élvezetesek. Esetünkben Robert Downey Jr. személye is garancia a jó szórakozásra, akárcsak a vígjátékok felől érkező Jon Favreau rendező, aki a Transformers-féle buta zúzások helyett sokkal inkább a humorra helyezi a hangsúlyt. Csodálatosak a romantikától sem mentes kis civódások („Epret hozott ajándékba? Nem tudta, hogy allergiás vagyok rá?” „De legalább jól emlékeztem, hogy van valami maga és az eper között.”) Gwyneth Paltrow és Downey Jr. között, de sajnos a műorosz akcentusú Mickey Rourke elég vérszegény gonosz, ahogy Scarlett Johanssonnak is csupán az a dolga, hogy jól nézzen ki.

Csaba:
Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánlóAz első rész két éve igazi meglepetésmozi volt, így joggal várta mindenki a folytatást. Bár a film több pénzből készült, az alkotók egyáltalán nem az akciókra helyezték a hangsúlyt (bár abból is kapunk bőven), hanem a jó sztorira, valamint a pompás és vicces beszólásokra. Furcsa, de a Vasember 2. vígjátékként működik igazán, egy igazán dögös vígjátékként, ahol Scarlett Johansson testhezálló bőrcuccban üti az ellent, hősünk pedig az AC/DC zenéjére küzd sok-sok csúnya robottal. A központi konfliktust az okozza, hogy Tony Stark az első rész végén nyilvánosságra hozta, hogy ő a Vasember, és most mindenki a szuperpáncél titkos technológiájára akar lecsapni. Az eredeti képregény rajongói várják meg a vége főcím végét! Igazi popcornmozi a legjobb fajtából.

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánló

Tudtad?
Don Cheadle azért vette át James Rhodes szerepét Terrence Howardtól, mert a rendező és a producerek alaposan összevesztek a színésszel az első rész forgatásán.

A legjobb pillanat: Tony Stark furcsa célra használja Amerika kapitány pajzsát.

Nézd meg a filmet, ha…
…már az első rész is tetszett, valamint szereted az olyan szórakoztató közönségfilmeket, amelyek anélkül tudnak minden réteghez szólni, hogy buták lennének.

Rendezte: Jon Favreau
Szereplők: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke
Eredeti cím: Iron Man 2
A film honlapja: http://ironmanmovie.marvel.com »
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Értékelés: 4/5

 Tetro

Csaba:

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánlóFrancis Ford Coppola utolsó jelentős munkája még a kilencvenes évek elején bemutatott Drakula volt, és már azt hittem, rég nem az a lelkes filmkészítő, mint volt egykoron. Ha a régi minőség nem is, azért a régi lelkesedés megtalálható legújabb mozijában is. A Tetro igazi nagyszabású családregény, amely a latin-amerikai helyszínnek és a sok-sok melodrámai helyzetnek köszönhetően néha erősen emlékeztet a vontatott szappanoperákra, csak persze sokkal igényesebb náluk.

Viki:
Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánlóÚgy tűnik, Coppola mostanában felfedezte magának Almodóvart, hiszen a Tetro minden ízében a nagy spanyol direktorra emlékeztet. Van itt a családjától egy régi, sötét titok miatt elmenekülő lázadó fiú, az ő lelkes, fiatal öccse, gonosz apa és szerető feleség, és a szálakat természetesen a közös és ködös múlt mozgatja. Még Almodóvar egyik kedvenc színésznője, Carmen Maura is feltűnik. Coppola fejet hajt a színház, a zene, a film és az irodalom előtt. A Tetro (ez a főhős neve) egy 71 éves rendezőlegenda ambiciózus, fekete-fehér munkája, teli sok-sok túlfűtött érzelemmel. Szenvedélyes film szenvedélyes nézőknek.

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánló

 

Tudtad?
2007 szeptemberében betörtek a produkciós cég Buenos Aires-i irodájába, ahonnét sok más eszközzel együtt ellopták Francis Ford Coppola számítógépét is, rajta a kész forgatókönyvvel.

A legjobb pillanat: a film végén a nagy titok leleplezése igazán katartikus pillanat.

Nézd meg a filmet, ha…
…szereted a melodrámákat, és vonzódsz az olyan típusú szappanoperákhoz, ahol mindig kiderül, hogy valaki valakinek a rokona.

Rendezte: Francis Ford Coppola
Szereplők: Vincent Gallo, Maribel Verdú, Alden Ehrenreich
Eredeti cím: Tetro
A film honlapja: www.tetro.com »
Forgalmazza: Szuez Film

Értékelés: 3/5

 Revans

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánlóViki:
Osztrák thriller? Történik valami izgalmas is az Alpokban a jódlizáson kívül? Bár az inkább a németeknél van divatban, azt hiszem. Götz Spielmann filmje rá a bizonyíték (Oscarra is jelölték), hogy az élet tőlünk nyugatabbra sem fenékig tejfel, pláne egy prostituáltként dolgozó kelet-európai lány számára. A Revansban az a jó, hogy mindig meg tudja lepni az embert. Szerelmi történetként indul, bankrablós moziba fordul át, hogy a végén filozofikus thrillerré váljon. Aki nem lesz legalább egy kicsit szerelmes a szerelmét elveszítő és fájdalmát munkába fojtó, karakteres arcú Johannes Krischbe, annak egyszerűen nincs szíve.

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánlóCsaba:
A koreai Park Chan-wook bosszútrilógiája után nem gondoltam volna, hogy lehet még a témában újat mondani, azt meg pláne nem, hogy ez az új pont a sógoroktól fog származni. Milyen lehet egy bosszú nélküli bosszúfilm? A félresikerült bankrablás után a szerelmét elveszítő rabló a vidéken élő édesapjához menekül, aki épp a gyilkos golyót kilövő rendőr szomszédja. A kísértés tehát hatalmas, de a szálakat itt nem a szereplők, hanem a sors mozgatja. Lassú tempójú, feszült film a Revans, ami igazi nyalánkság a filmínyenceknek, és bármilyen bölcsészklubban jól jöhet az ismerete annak érdekében, hogy ne nézzenek ki bennünket a társaságból.

Egy családregény és egy vaspáncélos playboy. Hétvégi moziajánló

Rendezte: Götz Spielmann
Szereplők: Johannes Krisch, Irina Potapenko, Andreas Lust
Eredeti cím: Revanche
Forgalmazza: Mozinet

Értékelés:
4/5
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top