Szabadidő

Jegesmedve-mennyországban érezheti magát Hópehely Franciaországban

Többek között hűtött jégágy és klímabarlang gondoskodik a Nürnbergből érkezett jegesmedvelány és társa kényelméről a dél-franciaországi Antibes-ben.

Hópehely (Flocke) és élettársa, Raszputyin április végén érkezett Európa egyetlen, kifejezetten jegesmedvék számára létrehozott létesítményébe. Az állatok azóta már túl vannak az első, tizennégy fokosra hűtött, szűrt tengervizet tartalmazó medencében tett fürdőzésükön.

Jegesmedve-mennyországban érezheti magát Hópehely Franciaországban

A Marineland (Tengervilág) üzemeltetői a nürnbergi állatkert információi szerint mintegy 3,5 millió eurót fordítottak a 2200 négyzetméteres jegesmedvepark kiépítésére.
Helmut Mägdefrau, a nürnbergi állatkert helyettes igazgatója egyébként nem tart attól, hogy jegesmedvelánynak netán hőhullámai lesznek a kissé melegebb éghajlaton, hiszen “aki ismeri Hópelyhet, tudja róla, mennyire kedveli a meleget, és hogy nyáron is szívesen napozik. Ezért biztosan élvezni fogja az életet a Földközi-tenger partján”.

Nézd meg videón Flocke első pillanatait Antibes-ben »

A Marineland honlapja: www.marineland.fr »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top