Szabadidő

A Neoton Família nyerte idén a VIVA Comet díjat

A neves zenekar az EDDA Művek, az R-GO, Ákos és az Animal Cannibals nyomdokaiba lépett.

2010. június 17-én 10. alkalommal kerül megrendezésre a VIVA Comet díjátadó gála, ahol idén ötödik alkalommal hirdet győztest a csatorna a „Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet” kategóriában. A díjat eddig olyan előadók kapták meg, mint például az R-Go vagy az  EDDA, akik legalább tíz éve a pályán vannak , s ezalatt nagyon sokat tettek a hazai könnyűzenéért. A VIVA szakmai zsűrije 2010-ben a Neoton Famíliának ítélte oda az elismerést.

A Neoton Família nyerte idén a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat

 

Holnap hajnalig, Nyár van, 220 felett… olyan dalok, melyeken több generáció nőtt fel és amit évtizedek óta szívesen dúdolunk. A Neoton Família 1968-ban aratta első komoly sikereit: ekkor ugyanis – még Neoton néven – Ők nyerték az Országos Ki mit tud?-ot. Ugyanebben az évben jelent meg „Kell, hogy várj” című legendás slágerük, mely a mai napig is gyakran csendül fel a rádiókban, vagy szórakozóhelyeken. Pásztor László együttese külföldön is komoly sikereket aratott: tizenöt országban koncerteztek, így pédául 1981-ben 42 állomásból álló turnét adtak Japánban, és volt olyan lemezük, ami az egykori NSZK-ban, Spanyolországban, Dániában, Brazíliában, Mexikóban, Japánban és Dél-Koreában is megjelent.

A Neoton Família nyerte idén a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat

 

Az idei győzelmet különleges meglepetéssel ünnepelte az zenekar és a VIVA TV: a Neoton relikviáikból egyedülálló kiállítást szerveztek, az érdeklődők egy napon keresztül láthatták a különleges lemezekből, fellépő ruhákból, hangszerekből és egyéb emlékekből megalkotott tárlatot a VIVA Comet helyszínéül is szolgáló SYMA csarnokban.

A Neoton Família nyerte idén a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat

 

„Nagyon jóleső érzés, hogy egy fiatalokhoz szóló csatorna minket választott a legjobbnak. Díjat kapni mindig nagyszerű, de több mint 20 évvel a legnagyobb sikereink után egy ilyen elismerést kiérdemelni igazán különleges érzés” – mondta Pásztor László. „A kiállítás ötletének is nagyon örültünk, hiszen úgy gondolom, elég kevés előadó tud annyi érdekes emléket megmutatni, mint a Neoton Família. Elhoztuk például a Yamaha Fesztiválon a „Holnap Hajnalig” c. dallal – énekelte Ádám és Éva – megnyert nagydíjunk oklevelét is, amelyen tudomásom szerint rajtunk kívül egyetlen magyar előadó sem győzött“- tette hozzá a zenész.

A június 17-i díjátadón újra felcsendülnek majd az együttes legnagyobb slágerei: a Neoton Família dalait Tóth Gabi, Noémi Virág, Puskás Peti, és Mark éneklik el új köntösben, különleges meglepetésekkel.

További információ: www.vivacomet.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top