Szabadidő

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

Carrie Bradshaw ezúttal Carrie Prestonná átalakulva hódít a Szex és New York 2-ben, Londonban a srácok megmutatják, hogyan keresztezhető a streetdance a balettel, és egy varázsdada visszatér, hogy rendet rakjon a rosszcsontok között. Csajos mozihétvége-ajánlatunk Vikivel és Csabával.

 Szex és New York 2.

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánlóCsaba:

Néha érdemes az embernek a barátnője kedvenc sorozatába is bekapcsolódnia, hiszen magától soha nem kezdene el például Szex és New Yorkot nézni. A hat év alatt egészen megkedveltem a négy bohém szingli lányt, de a második mozifilmmel két és fél óra alatt semmisítették meg a szimpátiámat. Ahogy az életben sem szerettem soha azokat a nőket, akik próbálnak úgy tenni, mintha nem öregednének, ugyanez a vásznon is ciki. Már a plakátok retusparádéja is röhejes volt (a jócskán ötvenes Kim Cattrall kinéz vagy harmincnak…), és ez a filmben sem változott. A CGI-mágusok gondoskodtak a sima arcbőrről és a kortalanságról, a sztori pedig arról, hogy még véletlenül se legyünk tanúi karakterfejlődésnek.
Ugyan az alkotók megpróbálnak aktuálisak lenni azzal, hogy kétszer megemlítik a válságot, ez a szereplők életmódján cseppet sem érződik, sőt. Ekkora csillogás- és puccparádét még egy filmben sem láthattunk korábban. Jóval izgalmasabb lett volna a kicsit leégett Carrie Bradshaw-t látni egy second hand üzletben D&G-t turkálni, de ehhez a film készítőinek sajnos már nem volt merszük. A Szex és New York 2. nem több egy olyan csillogóan giccses álomképnél, amely fényének az elviseléséhez nem árt a napszemüveg és egy hányózacskó.

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

 

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánlóViki:
Évente ritkán adódik alkalom arra, hogy a barátnőim javával egyszerre vonuljunk el mozizni, és a Szex és New York 2. premierje tökéletes ürügy egy ilyen estéhez. A sorozathoz képest a csillogásfaktor itt már-már irreális, de ha eltekintünk attól, hogy a New York-i sznobok életének relatíve realisztikus ábrázolása helyett Carrie Bradshaw kalandjai tündérmesévé változtak a mozivásznon, akkor egész jól szórakozhatunk. Már a film eleji melegesküvő giccsbombája felkészít a későbbi eseményekre: a négyes egy sejk vendégeként Abu-Dzabiba utazik, hogy egy hétig a világ egyik legmenőbb hoteljének vendégszeretetét élvezzék. A legtöbb poén Samantha libidójára, az amerikai és az arab kultúra közti különbségekre, valamint a melegekre van kihegyezve, és ugyan akad köztük sablonos fajta, az összhatás kellemesen kuncogós. Persze valahol irreális, hogy a film legfeszültebb pillanatát az jelenti, hogy a lányok elérik-e a gépüket, amelyre első osztályú jegyeik vannak (késés esetén mehetnek a turistaosztályon), de ez is hozzátartozik a meséhez. Carrie kísértésbe esik régi szerelme, Aidan láttán, Charlotte féltékeny lesz a bébiszitterére, Miranda kirúgatja magát, Samantha meg csak éli világát. Szórakoztató, de a két és fél óra azért sok ehhez.

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

Rendezte: Michael Patrick King
Szereplők:
Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis
Eredeti cím:
Sex and the City 2
A film honlapja:
www.sexandthecitymovie.com »
Forgalmazza:
InterCom
Értékelés:
2,5 (Viki: 3,5, Csaba: 1,5)

Fotók:
(C) 2010 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC.

 Streetdance 3D

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánlóCsaba:

A nyolcvanas években a táncos film még nem jelentett egyet a butasággal. A Dirty Dancing – Piszkos tánc vagy a Flashdance is ragyogó koreográfiákkal kápráztatott el bennünket, közben azonban szerethető karaktereket ismertünk meg, és a történetük is magával ragadó volt. Az utóbbi évek olyan filmjei, mint a Step Up, a Make It Happen vagy a Hírnév (remake) azonban ez utóbbiakról már megfeledkezett, a sztori már csak alibi ahhoz, hogy a szereplők megmutathassák tánctudásukat. A Streetdance 3D-vel is ugyanez a helyzet. A balett és a streetdance keresztezéséből lenyűgöző koreográfiákat láthatunk, de a bántóan ostoba szövegeket felmondó bántóan tehetségtelen színészek rengeteget rontanak az összképen. El kellene már felejteni az alibisztorikat, és csak a koreográfiára koncentrálni, vagy újra forgatókönyvírókkal és valódi (táncolni is képes) színészekkel kellene dolgozni.

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

 

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánlóViki:
Hogy jön egy kalap alá a balett és a streetdance? A kényszer ám nagy úr! Egy versenyre készülő utcaitáncos-csapat próbaterem nélkül marad, és egy balettintézet falai között készülhetnek együtt a náluk komolyabb táncokhoz szokott növendékekkel. A két társaság természetesen hatással lesz egymásra, a végeredmény pedig egészen lenyűgöző látvány: balettelemeket is felvonultató streetdance, és mindez ráadásul 3D-ben. Ha a férfiaknak a buta akciófilmek jelentik a látványmozit, akkor a nőknek ezek a táncfilmek. Az ember lába önkéntelenül is járni kezd a moziszékben ülve, és még az sem zavaró, hogy a sztori az első perctől kezdve teljesen kiszámítható. Úgyis csak a slágerekre és a táncokra figyelünk!

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

 

Rendezte: Max Giwa, Dania Pasquini
Szereplők: Nichola Burley, Charlotte Rampling, Rachel McDowall
Eredeti cím: Streetdance 3D
A film honlapja: www.streetdancethemovie.co.uk »
Forgalmazza: Budapest Film
Értékelés: 3 (Csaba: 2, Viki: 4)

Nanny McPhee és a Nagy Bumm

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánlóCsaba:
Nanny McPhee karaktere Emma Thompson szívügye, hiszen a színésznő forgatókönyvíróként és producerként is egyengeti figurája útját. Ha ez nem így lenne, valószínűleg sosem készült volna folytatás az öt éve készült filmhez, hiszen az egy kellemes, de minden ízében felejthető kis családi mozi volt. Varázsdadusunk ezúttal egy férj nélkül maradt (háborúba ment a kedves) asszonyt segít ki a közel féltucatnyi gyermek nevelésében, amihez mágikus malacoktól kezdve sok mindent bevet. Aranyos családi film lett a folytatás, amelyben ráadásul felvonul a brit színjátszás jó néhány gyöngyszeme (Ralph Fiennes, Ewan McGregor, Rhys Ifans).

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

 

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánlóViki:
Nem mondom, hogy magamtól rohannék a mozikba megnézni Nanny McPhee második kalandját, de ha van gyerek a családban, ideális választás. Rengeteg cuki háziállat (sajnos gyakran CGI-vel rajzolták őket, ezért picit élettelenek), számos poén, amelyen még a felnőttek is tudnak nevetni, és jobbnál jobb színészek vonulnak fel ebben a könnyed, vasárnap délutánra ideális családi mesében. Emma Thompson műcsúfságát nehéz megszokni, de a film tele van szívvel és lélekkel, ami bőven kárpótol a kisebb hibákért.

Csajfilmek minden mennyiségben! Hétvégi moziajánló

Rendezte: Susanna White
Szereplők: Maggie Gyllenhaal, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Rhys Ifans
Eredeti cím: Nanny McPhee and the Big Bang
A film honlapja: www.nannymcphee.co.uk »
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Értékelés: 3,5 (Csaba: 3,5, Viki: 3,5)

 A hét további mozimegjelenése:

Zongoramánia

A Zongoramánia portrét fest Stefan Knüpferről, a virtuóz zongorahangolóról. Lilian Franck és Robert Cibis dokumentumfilmje szokatlan bepillantást enged a komolyzenei hangversenyek súlyos függönye mögé.

Eredeti cím: Pianomania
A film honlapja: www.pianomania-derfilm.at »
Rendezte: Lilian Franck, Robert Cibis
Forgalmazza: Cirko Film

Mozi.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top