nlc.hu
Szabadidő
DVD-ajánló esős nyári estékre

DVD-ajánló esős nyári estékre

Bár kánikulát jósolnak a hétre, egy-egy zivatar sem kizárt a meteorológusok szerint. Hűvösebb, pokrócba burkolózós nyárestékre ajánlunk filmeket az új DVD-k kínálatából.
 A rettegés foka
– Robert De Niro legkegyetlenebb szerepében családot kínoz –

DVD-ajánló esős nyári estékre1962-ben Robert Mitchum szállt rá Gregory Peckre, hogy közel három évtizeddel később De Niro tegye ugyanezt Nick Nolteval. Az 1991-es A rettegés foka azért is különleges alkotás, mivel az egyik legnagyobb amerikai filmes, Martin Scorsese karrierjének első remake-je. Az akkoriban még nagy átváltozóművészként ismert De Niro szénné gyúrta és tetováltatta (persze csak műtetkókkal) magát a szerep kedvéért, és bár karrierje során sok ördögi figurát alakított (köztük magát Lucifert), Max Cady mind közül a legőrültebb és legkegyetlenebb fazon, aki az őt egykor cserbenhagyó ügyvédje egész családján áll brutális bosszút.

Emellett megcsodálhatjuk a hazánkban koncertező Juliette Lewist is hamvas tizenévesként. A film rendkívül feszült, és a cselekmény fokról fokra lesz egyre erőszakosabb. A sztori végi tavi vihar jelenete tökéletesen illik időjárásunkhoz, és nincs is jobb annál, mint félve bújni a kedveshez egy kellemesen rémisztő film megtekintése közben.

DVD-infók

Extrák:
• Kimaradt jelenetek
• Kisfilmek – A díszletek között, Festett hátterek, Az ünnepi jelenet kulisszatitkai
• Képgaléria

Hangok: magyar (sztereó), angol (5.1)
Feliratok: magyar
Játékidő: 123 perc
Magyar cím: A rettegés foka
Eredeti cím: Cape Fear
Rendezte: Martin Scorsese
Szereplők: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange, Juliette Lewis
Megjelenés: már megjelent

 Köntörfalak
– Három ember találkozása a budapesti éjszakában –

DVD-ajánló esős nyári estékreDyga Zsombor háromszereplős kamarafilmje az év magyar meglepetésmozija volt. Gyönyörűen fényképezett, elegáns darab, amelynek fordulatait patikamérlegen adagolták, a színészek brillíroztak szerepükben, és a stílusos filmzene is sokat adott hozzá az élményhez. Az egész sztori egy éttermi randival indul, de ott nem sokat időzünk, hanem gyorsan egy lakáson találjuk magunkat, ahol nem az következik, ami ilyenkor szokott: megjelenik a lány bátyja, aki valamiért gyanúsan ismerős a frissen jött férfinak. A filmben senki sem az, akinek látszik, és még az is sötét titkok tudója, aki a legártatlanabbnak tűnik.

Elek Ferenc végre csavar egyet a naiv lúzer figuráján, Tompos Kátya szemtelenül aranyos, míg Rába Roland a film igazi dúvadja és motorja energikus játékával. Mivel a Köntörfalak javarészt egy meleg színekkel megvilágított lakásban játszódik, miközben odakint tombol a rideg tél, ezért ennél hangulatosabb filmet nehezen találhatnánk egy viharos estéhez.

DVD-infók

Extrák:
• Kisfilm – Részletkérdések
• Kimaradt jelenetek
• Előzetes
• 5 perc a 2007-es filmből
• Képgaléria
• DVD-ROM extrák: forgatókönyv, poszterek, fotók, HD-előzetes

Hangok: magyar (DTS, 5.1 és surround)
Feliratok: magyar, angol
Játékidő: 80 perc
Eredeti cím: Köntörfalak
Rendezte: Dyga Zsombor
Szereplők: Elek Ferenc, Tompos Kátya, Rába Roland
Megjelenés: már megjelent

 Farkasember
– Avagy nem minden vérfarkas hasonlít Taylor Lautnerre –

DVD-ajánló esős nyári estékreA vámpírdivat természetes folyamata, hogy egy idő után az ember kicsit ráun a favorizált rémekre, és más mumusokat is „megkíván”. A vérfarkasok is mindig itt voltak, de valahogy régóta másodrangúnak számítottak a vérszívók mellett. Ezúttal Benicio Del Toro próbálja meg rendbe hozni megtépázott tekintélyüket. A Farkasember igazi nagyszabású, kosztümös góthorror, a kötelező romantikus kellékekkel, ami sajnos túl körülményesen indul, de az átváltozások jeleneteiben Joe Johnston rendező kellő mennyiségű brutalitással kárpótol a korábbi üresjáratokért. A londoni tombolás a belvárosban egyenesen lenyűgöző, ahogy Anthony Hopkins vérfagyasztó játéka is, aki sokadjára képes eladni Hannibal Lecter figurájának egy újabb variációját.

DVD-infók

Extrák:
• A film tizennégy perccel hosszabb rendezői változata
• Kimaradt jelenetek

Hangok: magyar (5.1), angol (5.1), cseh (5.1)
Feliratok: magyar, angol, cseh, bolgár
Játékidő: 114 perc
Magyar cím: Farkasember
Eredeti cím: The Wolfman
Rendezte: Joe Johnston
Szereplők: Benicio Del Toro, Emily Blunt, Anthony Hopkins, Hugo Weaving
Megjelenés: június 24.

 Egek ura
– Az ember, aki repülővel ment fel, de zuhanva jött le –

DVD-ajánló esős nyári estékreA legtöbb színész életében csak egyszer adódik olyan filmszerep, amelyet mintha egyenesen rá szabtak volna. Az ilyesmit szokás jutalomjátéknak hívni, és most már egyértelmű: Ryan Bingham karaktere George Clooney jutalomjátéka. Az Egek ura az év eddigi talán legjobb filmje, mivel a legkisebb hatásvadászat nélkül képes őszinte érzelmeket kicsiholni nézőjéből, elgondolkodtatni, és közben olyan aktuális problémákkal is komolyan foglalkozni, mint a munkanélkülivé válás lélektana és a gazdasági válság. Jason Reitman rendező legnagyobb érdeme, hogy a komoly témák ellenére filmje mégis végig könnyed és szórakoztató marad, akárcsak Bingham figurája, aki súlytalanul és tét nélkül repked Amerika-szerte, hogy elbocsássa más cégek alkalmazottait. A szingliéletmód ellen-propagandafilmje a nagyszerű Clooney-val.

DVD-infók

Extrák:
• Audiokommentár Jason Reitman író-rendező, az operatőr és a rendezőasszisztens közreműködésével
• Árnyjáték: A történet előtt
• Kimaradt jelenetek – választható kommentárral
• Előzetes

Hangok: magyar (5.1), angol (5.1), cseh (5.1), lengyel (5.1)
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, lett, litván, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Játékidő: 105 perc
Magyar cím: Egek ura
Eredeti cím: Up in the Air
Rendezte: Jason Reitman
Szereplők: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman
Megjelenés: június 16.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top