nlc.hu
Szabadidő
5 világsztár látogat Veszprémbe

5 világsztár látogat Veszprémbe

A gazdasági válság ellenére sem marad el a Veszprémi Ünnepi Játékok: a nagysikerű kulturális fesztiválnak ezúttal is világhírű fellépőket sikerült Veszprémbe csábítani.

A Veszprémi Ünnepi Játékok sajtótájékoztatóján Mészáros Zoltán, a rendezvény főszervezője, elmondta: „Hozzunk vidékre világsztárokathét éve ebben hiszünk, ez a rendezvényünk mottója, és ez ebben az évben sem lesz másképp”. A július 29-től augusztus 1-ig tartó rendezvénysorozatra olyan hírességeket várnak a veszprémi várba, mint Chick Corea a világhírű amerikai jazz zongorista, valamint José Cura argentin tenor és a világhírű magyar operaénekesnő, Komlósi Ildikó: fellép még a 80-as évek óta hatalmas sikereket arató amerikai funky zenekar, a The Earth Wind & Fire Experience, valamint Khaled, a rai stílus egyik legismertebb előadója.

Khaled
Khaled

The Earth Wind & Fire Experience
The Earth Wind & Fire Experience

Az idei fesztivál egyik legizgalmasabb eseményének Komlósi Ildikó és José Cura közös opera estje ígérkezik. A két fellépő tavaly a New York-i Metropolitanben a Franco Zeffirelli rendezte Parasztbecsület-előadáson szerepelt együtt nagy sikerrel. A művésznő már a világ valamennyi híres operaházában fellépett, itthon viszonylag ritkán hallható, ezért is különleges a veszprémi gálaest. Komlósi Ildikó 2006-ban José Cura mellett a Verona per l’Arena nemzetközi operadíjat vehette át.

További információ a fesztivál programjáról: www.veszpremfest.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top