Szabadidő

Jennifer Lopez újra terhes

Állandó párosunkat komoly próbatétel elé állítottuk, amikor a kezdődő nyárban végignézettük velük az e heti bitang mozis adagot, hogy beszámolhassanak egy beszélő kutyáról, a Toy Story cseh bábváltozatáról, valamint két visszatérésről: Freddy Kruegeréről és Jennifer Lopezéről.
Ilyen a formám

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Csaba
J. Lo valaha olyan klassz mozikban játszott, mint a Mint a kámfor vagy A sejt. Az ezredforduló környékén aztán elkapta a romkomgépszíj, és azóta szinte csak e műfajhoz adja a nevét. Most négyévnyi kihagyás után tért vissza a színészi pályára, de ugyanott folytatja, ahol abbahagyta. Csak én gondolom úgy, hogy nem enyhén cinkes még negyvenegy éves fejjel is az Igazira váró szingliket játszani? Az Ilyen a formám egyetlen csavarja, hogy megfordítva a szokásos ismerkedési sorrendet, a nő úgy ismerkedik meg a nagy Ővel, hogy egy spermadonortól már teherbe esett. A kellemes első félórát egy további borzalmas óra követi… nem vicces, hanem szánalmas.

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Viki
Hollywood valamiért azt képzeli, hogy a romantikus vígjáték köntösébe bújtatva a nőkkel gyakorlatilag bármit meg lehet etetni. A legfurcsább az egészben, hogy Jennifer Lopez, aki maga is nemrég esett túl egy babázáson, aláírt egy olyan vígjátékot, ahol a rendező csak és kizárólag a terhesség kellemetlen pillanataival akar megnevettetni bennünket. Az Ilyen a formám-ban J. Lo kívánós, hány, mint a gép, folyton változik a kedélyállapota, hízása miatt elszakad a ruhája, visszasírja a régi fenekét, és természetesen a terhességi tesztet megeszi a kutyája, hogy csak a kihányás után tudja meg a nagy hírt. A film humora gyermeteg és közönséges, a vázolt élethelyzet pedig pont annyira életszerű, mint egy epizód a Lostból.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Alan Poul
Szereplők: Jennifer Lopez, Alex O’Louglin, Michaela Watkins
Eredeti cím: The Back-up Plan
A film honlapja: www.theback-upplan.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 2/5 (Csaba: 1,5, Viki: 2)

Látogatás

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Csaba
Pejó Róbert és Gryllus Dorka a Dallas Pashamendének köszönhetően már összeszokott páros, ami meg is látszik legújabb közös munkájukon. Gryllus a hátán viszi a filmet, amely egy festői tóparti házban játszódik, és a sztori mindössze négy fontosabb szereplőt mozgat: a házban lakó párt és a vendégként érkező másik párocskát. Szerelmi csatározások helyett azonban egy thrillert kapunk, mivel a környéken nemrég tűnt el három gyerek, és az esetben hőseink is gyanússá válnak. A csodás képek ellenére Pejó nem használja ki a bezártságban rejlő lehetőségeket, és valahogy a feszültséggel is adósunk marad, pedig alapvetően a Látogatás hangulatával nincs gond: médiakritikának és kamaradrámának ügyes, thrillernek viszont nem elég meggyőző.

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Viki
Mivel magyarthriller-fronton nincs éppen túlkínálat a hazai mozikban, a Látogatás igazán üdítő élménynek ígérkezett. A filmszemle rendezői díja is növelte az elvárásaimat, de sajnos a végeredmény erősen felemásra sikeredett. A négy színész szerencsére van annyira ügyes, hogy a rendezői koncepciótlanság (most akkor ez dráma vagy thriller?) ellenére is fenntartsák a feszültséget, és amikor már éppen le-leülne a cselekmény, egy-egy fordulattal azért sikerül életet lehelni bele. A németül Der Kameramörder (A kamerás gyilkosság) címre keresztelt mozi a tavi ház lenyűgöző atmoszférájának köszönhetően válik csak emlékezetessé, ami bármelyik lakberendezői magazin díszének számítana.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Pejó Róbert
Szereplők: Gryllus Dorka, Merab Ninidze, Ursina Lardi, Andreas Lust
Eredeti cím: Der Kameramörder
Forgalmazza: Mozinet
Értékelés: 3/5 (Csaba: 3, Viki: 3)

 Rémálom az Elm utcában

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Csaba
Ha egy horrorsorozat már hét részt is megért, a sok ócska folytatás után hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az első epizód még egészen ijesztő és eredeti volt. Mivel Michael Bay horrorújrázó műhelye (ők remake-elték A texasi láncfűrészest és a Péntek 13-at is) az első részt próbálta a XXI. század elvárásaihoz igazítani, joggal reménykedhettünk egy nagy feltámadásban, de sajnos az alvás közben tiniket gyilkoló álomdémon figuráját alaposan elcseszték. A régi Freddy Krueger afféle perverz tanító bácsiként viselkedett, aki pajkosan nyúlkált a szoknyák alá, és inkább játékból, mint gonoszságból vagy bosszúvágyból gyilkolt. Ez különböztette meg őt leginkább a többi slasher mozi mészárosaitól. Bár erről nem a Robert Englund helyett beugró Jackie Earle Haley tehet, a késes kesztyűs, csíkos pulcsis gyilkos tucatmészárossá vált, ráadásul a mimikáját is elvesztette a borzalmasan fantáziátlan új maszknak köszönhetően.

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Viki
Gyerekkorom legtöbb rémálmát és éjjel reszketve vécére lopózását köszönhetem Freddy Kruegernek, miután kb. tízéves fejjel egy barátnőmnél éjjel titokban megnéztük a felnőttpolcról leemelt videokazettát. A figura hatalma abban rejlett, hogy míg társait relatíve könnyen elkerülhetjük (ne menj a kristály-tavi táborba például…), aludnia egyszerűen mindenkinek kell. Az új változat az újításként bevezetett mikroalvásokkal pont a jól felépített legendát rombolja szét, hiszen az elalvás elleni küzdelem már reménytelen, és a régóta nem aludt ember pár másodperces bealvásai közben is simán meggyilkolhatja őt Krueger. Ha pedig a rém bármikor támadhat, borulnak a szabályok, elvész a feszültség, és rendezőnknek valahogy komoly gondja akadt az ijesztgetések időzítésével is.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Samuel Bayer
Szereplők: Rooney Mara, Jackie Earle Haley, Kyle Gallner
Eredeti cím: A Nightmare on Elm Street
A film honlapja: www.nightmareonelmstreet.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 2,5/5 (Csaba: 2, Viki: 2,5)

 Marmaduke – A kutyakomédia


Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Csaba
A Garfield-képregények vendégszereplőjeként ismert dán dog is saját mozifilmhez jutott, és igazán örvendetes hír, hogy a macskával ellentétben neki csak az arcjátékát alkották meg CGI segítségével (kivéve egy-két borzalmas tánc- és akciójelenetet). Marmaduke leginkább a méretéből fakadóan okoz gondokat gazdijainak, de az első negyedóra diszkrét bája után sajnos csak a szokásos konfliktusokat kapjuk (beilleszkedés a helyi kutyák közé, a család fontosságának bemutatása), és a lezárás környékére időzített erőltetett akciójelenet sem hiányzott senkinek. A Garfield után újfent bebizonyosodott, hogy ami háromkockás képregényként kiválóan működik, az a nagyvásznon könnyen elvérezhet.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Tom Dey
Szereplők: Lee Pace, Judy Greer, William H. Macy
Eredeti cím: Marmaduke
A film honlapja: www.themarmadukemovie.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 2,5/5

 A padláson

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Viki
Úgy tűnik, a csehek mesefilmjeiben még a japánok is látnak fantáziát, hiszen A padláson című – stop motion technikával készült – animációhoz beszálltak finanszírozóként. Ha pedig egy animációs nagyhatalom valamire rámozdul, annak mindig komoly oka van. A padláson-t jogosan hasonlítjuk össze a Pixar Toy Storyjával, hiszen itt is tárgyak kelnek életre, csak itt a gyerekszoba lakói helyett a padlás kacatjai alkotnak külön kis univerzumot. A technika kicsit ódivatú ugyan, de részben ez adja a mese báját, és a szürrealitással is kacérkodó képek miatt nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is végig élvezhető, az élő szereplős és rajzolt részek pedig változatosabbá teszik a kész művet.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Jirí Barta
Eredeti cím: In the Attic: Who has a Birthday Today?
A film honlapja: www.gebekafilms.com »
Forgalmazza: Best Hollywood
Értékelés: 3,5/5

 A vidéki tanító

Freddy Krueger kései + Jennifer Lopez terhessége. Egy hétvége, nyolc új mozipremier!!!Csaba
A csehek a héten nemcsak egy animációs filmmel, hanem egy lassú folyású drámával is megörvendeztetnek bennünket. A vidéki tanító, ahogy a címe is sejteti, csendes, emberléptékű mozi, amely egy prágai tanár vidékre költözéséről szól. A filmben csak lassan ismerkedünk meg Petrrel, aki nem az a könnyen megnyílós fajta, és a sztori érdekességét leginkább az adja, hogy a férfi miért hagyta maga mögött az eddigi életét, hogy egy teljesen újba kezdjen bele. Egy özvegyasszony szerelmes is lesz belé, de a helyzet nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Különösebb izgalmak nélküli, mégis szép mozi ez, és gyorsan tessék megnézni, ugyanis csak egy hétig lesz műsoron.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Bohdan Sláma
Szereplők: Pavel Liska, Zuzana Bydzovská, Marek Daniel
Eredeti cím: Venkovský ucitel
A film honlapja: www.ceskatelevize.cz »
Forgalmazza: Filmklik
Értékelés: 3,5/5

 A hét további bemutatói

A beszélő titkai

Laure, a tizenhat éves lány világéletében különcnek számított. Nem sokkal azután, hogy furcsa körülmények között megismerkedik a kissé balhés Alexandre-ral, a fiút letartóztatják. A lány kitart szerelme mellett, és meg akarja látogatni, ehhez azonban egy felnőtt kísérőre is szüksége van. Zorah nemrég vesztette el a fiát. Az asszony úgy dönt, kideríti, hogyan halt meg a fia, és elhatározza, felkeresi fia gyilkosát. Ehhez azonban az elkövető testvérén keresztül vezet az út. Stéphane egy kórház kifutófiújaként dolgozik. Egy véletlen találkozás után nem mindennapi ajánlatot kap: helyet kell cserélnie egy börtönben ülő bűnözővel, hogy ezáltal az megszökhessen.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Léa Fehner
Szereplők: Farida Rahouadj, Reda Kateb, Pauline Etienne
Eredeti cím: Qu’un seul tienne et les autres suivront
A film honlapja: www.rezofilms.com »
Forgalmazza: Filmklik


Egy másik ember
(svájci filmdráma)

Bár Francois nem újságíró, elkezd írni a kis helyi hetilapnak az ott élők életéről és a filmekről, amelyeket a völgy egyetlen filmszínházában vetítenek. Mivel nem filmkritikus, nem igazán tudja, mit kellene írnia, végül szóról szóra kimásolja a filmajánlókat az Utazásból, egy nívós filmszemléből, amelyet Párizsban adnak ki. A mozi nagyon gyorsan a szenvedélyévé válik, elmegy Lausanne-ba sajtóvetítésekre, melyeket a Genfi-tó környéki kritikusoknak szerveztek. Itt találkozik először Rosával, a L’Époque bájos kritikusával.

Jennifer Lopez újra terhes

Rendezte: Lionel Baier
Szereplők: Robin Harsch, Elodie Weber, Brigitte Jordan
Eredeti cím: Un autre homme
A film honlapja: www.unautrehomme.com »
Forgalmazza: Anjou Lafayette

Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top