Szabadidő

Balhé Valentino múzeuma körül

Vita robbant ki a divatvilág egyik pápája, Valentino, valamint a római városvezetés között, mégpedig azon múzeum miatt, amelyet még 2007-ben az akkori polgármester, Walter Veltroni ígért a világhírű tervezőnek, aki most azt fontolgatja: egész gyűjteményét Párizsba viszi.

Valentino 2007-ben Rómában mutatta be utolsó haute-couture kollekcióját, Veltroni akkor ígérte meg a divatcézárnak, hogy munkásságának múzeumot szentelnek. Az új városvezetés viszont keresztülhúzta a 76 éves mester számítását, és bejelentette, hogy ugyan a régi halpiac csarnokaiban divatközpontot hoznak létre, de ebben több tervező is képviseltetheti majd magát. Habár Valentino a kezdeményezés arca lehetett volna, a neves tervező rosszul fogadta a javaslatot. 

A divatcézár úgy gondolta, neki ennél azért több jár, ezért úgy döntött, Franciaországban, Versailles-hoz közeli kastélyában rendezi be a múzeumot. „Sok fiatal ír disszertációt az általam tervezett divatról, de vannak olyan érdeklődők és jövőbeni tervezők, akik szeretnék megnézni a ruháimat” – mondta.
Valentino 2008-ban vált meg divatbirodalmától, és 45 éves pályafutás után vonult vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top