Szabadidő

Alice után Ózt is leporolja a Disney

Az Alice Csodaországban egymilliárd dolláros kasszasikere után a Disney filmstúdió újabb klasszikus leporolására készül: az Óz, a csodák csodája című 1939-es musical előzményfilmjét akarják elkészíteni.

A Variety.com értesülése szerint Sam Raimivel kezdtek tárgyalásokat az egeres stúdió főnökei. Raiminek ez lehet az első rendezői munkája, mióta januárban kiszállt a Sony Pókember-sorozatából. Tavasszal még Sam Mendes neve forgott lehetséges rendezőként, de az Oscar-díjas filmes június elején visszalépett – számolt be róla a minap a Guardian.co.uk.

Alice után Ózt is leporolja a Disney

Az Oz, the Great and Powerful (Óz, a nagy és hatalmas) címen futó produkció azt meséli el, hogyan lett tévedés folytán egy Smaragdvárosba keveredett vándorcirkuszosból Óz, a nagy varázsló. Bár pletykaszinten suttognak róla, az még a jövő zenéje, hogy Robert Downey Jr. valóban eljátssza-e a Bádogembert is a Vasember után.

Az Óz-történetek iránt hollywoodi körökben azért is nagy az érdeklődés az utóbbi időben, mivel L. Frank Baum Óz-meséinek mostanában járt le a szerzői joga – mutatott rá a The Guardian online cikke.

Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top