Szabadidő

Netes szenzáció lett a magát kamerázó vízi teknős

YouTube-szenzáció lett egy vízi teknősből, amely egy elvesztett digitális kamerával magáról készített felvételeket.

A vízhatlan kamerára májusban bukkant rá Paul Schultz amerikai parti őr a floridai Key West tengerpartján. A memóriakártyán található felvételeket feltette az internetre, hogy tulajdonosa rátalálhasson, és visszakaphassa a készüléket.

Egy 2010. januári felvételen – igencsak hektikus mozgással – a tengervíz, olykor pedig egy úszó teknős látható. “A teknős beleakadt a kamerába, és bár nehéz megmondani, hogyan, bekapcsolta és lefilmezte magát vele … Amikor először láttam a videót, azt hittem, egy búvárt támadott meg valamilyen tengeri lény” – idézte fel Schultz.

A videó azóta netes szenzáció lett, a YouTube-on több mint 850 ezren tekintették meg.

A parti őr később megtalálta a kamera tulajdonosát is, egy holland tengerészt, aki Venezuela partjai közelében készített víz alatti felvételeket tavaly novemberben, amikor elvesztette a készüléket. November és május között a kamera légvonalban 1800 kilométert tett meg Florida partjaiig – valószínűbb azonban, hogy a tengeri áramlatokkal, jókora kerülővel sodródott el odáig.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top