Szabadidő

Gigakoncertek és igazi nyár: VOLT Fesztivál

Az egyik legjobb nyári hétvégének ígérkezik a mostani, s ehhez állítólag az égiek is besegítenek. Persze nem csak emiatt van Sopronban a helyed: legkedveltebb vidéki fesztiválunk idén is zúzós programmal rukkolt elő.
Legismertebb és legnépszerűbb
A fesztiválok éve apropóján a Magyar Turizmus Zrt. felmérést készített a hazai fieszták közt. A vidéki zenei fesztiválok sorában a legelőkelőbb helyen a VOLT fesztivál végzett úgy az ismertség, mint a népszerűség tekintetében.

Június 29-én délután 6-kor nyitotta meg kapuit a 18. VOLT Fesztivál, amely már a nyitó, azaz nulladik napon három színpadon számos programmal várja a VOLTra érkezőket. A bérleteseknek így 5 naposra bővült fesztivál, ahol 20 programhelyszínen 200 produkció várja a nagyérdeműt.

Az elővételi adatok alapján minden koncertnap iránt nagy az érdeklődés szerte az országban. Szerdán, a Magyar Rocklegendák Napján az Omega, az Edda és a Tankcsapda lesz a főszereplő, csütörtökön Billy Idol, az AIR, Tiga és a Quimby, pénteken a The Prodigy, Ákos és a Kruder & Dorfmeister páros, szombaton pedig a Szigeten végleg, de most a VOLTtól is búcsúzó Kispál és a Borz mellett a Massive Attack és Dub FX. A korábbiak mellett új programhelyszínek is színesítik az idei VOLT Fesztivált.

Billy Idol
Billy Idol

És még mi várható?

efZámbó Labor – árverés az árvízkárosultakért

1 db hűtőszekrény, 1 db bicikli, 1 db mosógép, 1 db kerti pad, 1 db mikrohullámú sütő és 1 db kenyérpirító válik művészeti alkotássá efZámbó mester és társai jóvoltából az idei VOLT fesztiválon. A fesztivál után ezek a műalkotások a Vaterán kerülnek kalapács alá és a befolyt összeg az árvízkárosultak javát igyekszik majd szolgálni.

Félországos rádió
A fővárost és a Hűség Városát – ahogy az eddigi években is – a közút és vasút mellett a rádióhullámok is összekötik. A budapesti radiocafé és a soproni Corvinus rádió együttműködésével sugároz a fesztivál ideje alatt a „félországos” VOLT rádió, exkluzív interjúkkal, dj-szettekkel, izgalmas műsorokkal.

Gasztro
Minden lesz, mi szemnek s szájnak ingere. Felsorolni is nehéz a különböző étkek sorát így csak a teljesség igénye nélkül: lesz grill csirke, mangalica termékek, csülök, kolbász, sülthúsok, pizza, hot-dog. Kukorica főve és pattogatva, pannini és falafel, gyros és kürtős kalács, zöldségek és gyümölcsök, de a kínai konyha szerelmesei is jól tudnak majd itt lakni.

A VOLT hozza a nyarat

Bor
Poncichter-negyed a könnyű zenék és zamatos borok helyszíne a VOLT fesztiválon. A Soproni Régió borászatainak megismerése mellett a látogatók elsajátíthatják a kifinomult borfogyasztás technikáját, a kulturált borkóstolás művészetét. Az idei évben a már kihagyhatatlan VOLT Cuvée a Weninger pincészetből származik.

Mikor? 2010. június 30., július 1-2-3.
Hol? Sopron
Belépőjegyek a helyszínen is kaphatók.
További információk: www.volt.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top