Szabadidő

Divattervezőnek állt John Malkovich

Hogyan lehet számítógépen kézzel írni, mit ábrázol a webtérkép, és mi történik, ha kávékatasztrófa fenyeget? Kiderül heti webajánlónkból.

1. Aki a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáról csak a borzalmas képeket látta, de nem merült bele a mentési munkálatok részleteibe, annak íme egy szarkasztikus összefoglaló a BP próbálkozásairól. Az amerikai UCB Comedy stand-up társulat színészei a történetet jelképesen egy megbeszélésen kiömlő kávéval illusztrálják, amelyet a legabszurdabb módszerekkel próbálnak eltüntetni.

 

2. Mikor írt utoljára kézzel levelet a kedves Olvasó? Talán 1997-ben, amikor szert tett első e-mail címére? Az elektronikus posta ugyan gyorsabb és kényelmesebb, de nem túl személyes. Ezt igyekszik kiküszöbölni egy figyelemre méltó webes alkalmazás, amellyel kézzel írhatunk gépen. Nem kell más ehhez, mint kézírással kitöltenünk a kinyomtatott táblázatos ábécét, majd a webkamerával „beszkennelni” a lapot. A program beolvassa betűinket, amelyeket szükség szerint korrigálhatunk is. Ezután egyszerűen csak megírjuk a számítógép billentyűzetét használva a levelet, amelynek kézírásos formáját a monitoron látjuk. A levelet, mint egy hagyományos e-mailt, egy kattintással elküldjük. Különleges meglepetés szülinapos barátunknak!

 

3. Régi kedvenc bloggerünk az olaszos ihletettségű receptjeit a Nők Lapja Konyhában is publikáló Vrábel Krisztina. Nagy örömünkre nemrégiben felfedeztünk egy másik gasztroblogot, amely esztétikájában hasonló élvezetet nyújt, mint a Dolce Vita. A Bouillabaisse-t a francia konyha inspirálja, és a sajtos puffancstól az ibolyalekvárig mindenfajta nehézségű recepteket közöl. Jó már csak ránézni is.

Bouillabaisse
Bouillabaisse – Katt a képre!

4. Webes ajánlónk az internet szövevényes világából igyekszik kiragadni a legjobb, legérdekesebb honlapokat. A webes dzsungelben való eligazítást rajtunk kívül az Information Architects is szívügyének tekinti. Legutóbbi webtérképe, amely a tokiói metró hálózatának mintájára mutatja be a net legfontosabb helyeit, állítólag a Google, a CERN, a Microsoft és a Facebook irodájában is ki van tűzve a falra. A legbefolyásosabb Twitter-felhasználókat bemutató térképük a kozmoszt idézi, és ingyenesen letölthető pdf-formátumban itt.

5. „Mi van John Malkovichcsal, unatkozik?” – élcelődött az egyik német hírtelevízió. A színész ugyanis újabban perverz filmszerepek és kávéreklámok helyett szab-varr. A napokban mutatta be Technobohemian nevű férfiruha-kollekcióját a berlini divathéten, amelyről hűvösen hallgatnak a kommentátorok. Rá se ránts, John, mi úgyis Valmont-ként szeretünk a legjobban!

Technobohemian
Technobohemian – a kollekcióért katt a képre!

6. Horváth Mónika illusztrátor amellett, hogy bájos Manka babákat és helyes táskákat árul a Meska.hu-n, igazi lányos blogot is vezet, amelyben beszámol munkájáról, kedvenc mesekönyveiről, és gyönyörű képeit is publikálja. Érdemes rákattintani a blogra, amely versenyben van a Goldenblog díjáért!

Divattervezőnek állt John Malkovich
Divattervezőnek állt John Malkovich

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top