Szabadidő

Stockholm hagyja izzadni szállodai vendégeit

Vajon melyik város "Európa leghűsebb szálloda-fővárosa"?

Vonaton, buszban vagy a gépkocsiban egyaránt – jelenleg sok utas szenved a forró nyári hőmérséklet miatt. Különösen útközben vagyunk kitéve a forróság miatt rendkívül kellemetlen körülményeknek.

Annál jobban örül az ember, amikor megérkezik a szállodába a klimatizált szobába. De Európában nem minden szállodai vendég bízhat abban, hogy személyes hűtőberendezés várja. A www.hotel.info, a világszerte 210.000 szállodára kiterjedő vezető szerepű online foglalási rendszer aktuális vizsgálata jelentős eltérést mutat a klímaberendezések gyakoriságában a megvizsgált európai nagyvárosok szállodáiban. Messze nem minden szálloda várja a vendégeit – ebben az esetben pozitív értelemben – “hűvös fogadtatással”, kellemes hőmérsékletű szobával. 


Madrid különösen sok klimatizált szállodával rendelkezik

A megvizsgált európai nagyvárosok közül Madrid, a spanyol főváros, az az úticél, amelyben különösen sok szállodatulajdonos kellemes szobahőmérsékletet kínál (72,7%). Itt a szállodák szinte háromnegyed része klímaberendezéssel ellátott szobákkal rendelkezik.

Athén (69,1%), Budapest (66,7%) és Róma (66,6%) következnek a rangsorban. Párizs (38,6%) és Prága (37,9%) a “klímaberendezések sűrűségének” tekintetében közepes eredményt mutatnak. Moszkva, Varsó és London ezzel szemben viszonylag gyenge értékeket mutat és csak minden negyedik szállodai vendéget kényeztet kellemes szobahőmérséklettel. A svédországi Stockholm 13,3%-os értékkel a vereséges utolsó helyet foglalja el. Itt a vendégek – az elismerten kevésbé gyakran előforduló – hőségek idején izzadhatnak a szobáikban.

A világszerte klímaberendezéssel ellátott szállodák kereséséhez kattints ide:
www.hotel.info/hotels-with-air-condition »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top