Szabadidő

Nyári DVD-ajánló született romantikusoknak

Abban általában mindenki egyetért, hogy nyáron az ember kétfajta filmet szeret nézni: agykikapcsolós romantikusat és agykikapcsolós akciódúsat, esetleg a kettő keverékét. Ilyen DVD-megjelenésekből szedtünk össze egy csokorra valót egy kis kánikulai házimozizáshoz.
 Lódító hódító
– Egy hazugságok nélküli világ –

Nyári DVD-ajánló született romantikusoknakÁltalában mindenki arról papol (tisztelet a kivételnek), hogy az őszinteség számára a legfontosabb erény, de képzeljünk el egy olyan világot, ahol senki sem képes hazudni. Belegondoltunk? De úgy igazán? Ugye siralmas? Ha nem mondhatjuk azt a főnöknek, hogy dugó miatt késtünk, hiszen valójában reggel nyolcig az ágyban fetrengtünk, már az is kisebbfajta tragédia, és ez csak egy példa a lehetségesek közül. Mark Bellison (a mindig vicces Ricky Gervais) egy ilyen világban él. Nincsenek normális reklámok, és a tévében is csak unalmas tényfelolvasásokat láthatunk, mivel nem létezik olyan, hogy fikció. Ebben a sivár univerzumban Mark véletlenül feltalálja a hazugságot, amivel nemcsak a szakmájában, hanem a magánéletében is előreléphet, hogy meghódítsa a gyönyörű Annát (Jennifer Garner). A Lódító hódító vicces, kellemes és kellően eredeti vígjáték, ami jólesik mind a szívnek, mind pedig a rekeszizmoknak.
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n! »

DVD-infók

Extrák:
• Kimaradt jelenetek
• Előzmények: A hazugság hajnala
• Egy teljesen „őszinte” werkfilm
• Ricky és Matt kisvideói
• Íme Karl Pilkington!
• Még több nevetés: elrontott jelenetek

Hangok: magyar (5.1), angol (5.1), cseh (5.1)
Feliratok: magyar, angol, bolgár, cseh, görög, horvát, szlovén
Játékidő: 96 perc
Magyar cím: Lódító hódító
Eredeti cím: The Invention of Lying
Rendezte: Ricky Gervais
Szereplők: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill
Megjelenés: már megjelent

 A szív bajnokai
– Sandra Bullock Oscar-díjas tündöklése egy realista tündérmesében –

Nyári DVD-ajánló született romantikusoknakFurcsa dolog, hogy valaki egy évben, ráadásul egy nap különbséggel kapja meg az Arany Málnát és az Oscar-díjat is, de Sandra Bullocknak sikerült ez a bravúr. A kettőből a rosszabbik mozit ezúttal hanyagoljuk, hiszen itt van ez az igazi kis gyöngyszem, amely arról szól, hogy egy jómódú és nagyszívű családanya hogyan karol fel az utcáról egy hajléktalan tinédzsert, aki nem mindennapi méretekkel rendelkezik (és most kivételesen nem ARRA kell gondolni). Bár közhelyesen hangzik, A szív bajnokai egy igazán szerethető, bölcs és őszinte film a családról, barátságról, odaadásról és kitartásról, és arról, hogy mindezek mindig meghozzák a gyümölcsüket. Bullock attól lesz igazán jó, hogy hagyja maga mellett a többieket is kibontakozni, és a kevesebb ezúttal tényleg többé válik.
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n! »

DVD-infók

Extrák:
• Kimaradt jelenetek

Hangok: magyar (5.1), angol (5.1), cseh (5.1)
Feliratok: magyar, angol, cseh, román
Játékidő: 123 perc
Magyar cím: A szív bajnokai
Eredeti cím: The Blind Side
Rendezte: John Lee Hancock
Szereplők: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Tim McGraw
Megjelenés: már megjelent

 Fekete Villám, avagy Zúg a Volga
– Szuperhősök Oroszországban is vannak –

Nyári DVD-ajánló született romantikusoknak„A nagy hatalommal nagy felelősség jár” – hallottuk párszor a szállóigévé vált mondást a Pókember-mozikban, és ugyanerre a tételre az oroszok is felhúztak egy filmet, ami nem csak első látásra hasonlít Sam Raimi blockbusterére. Timur Bekmambetov (Wanted) némi amerikai pénzt pumpált az orosz filmiparba, akik így újfent bizonyítják, hogy nem kell ahhoz az USA-ba születni, hogy nagyszabású látványmozikat készítsen az ember. Az ifjú főhős itt nem rendelkezik szuperképességekkel, „csak” egy repülő Volgával, amelynek segítségével bűnüldözésbe kezd. Az akciók látványosak, a trükkök messze vannak a gagyitól, de amitől igazán élvezhetővé válik a Fekete Villám, az a benne lévő erkölcsi dilemma, szerelmi történet és az orosz sajátosságok. Kár, hogy a mozijainkat elkerülte, de most otthon mindenki bepótolhatja a lemaradást.
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n! »

DVD-infók

Extrák:
• Werkfilm
• Kimaradt jelenetek

Hangok: magyar (5.1), orosz (5.1), lengyel (5.1), angol (5.1)
Feliratok: magyar, angol, görög, bolgár, héber, horvát, lengyel, román, szlovén
Játékidő: 102 perc
Magyar cím: Fekete Villám, avagy Zúg a Volga
Eredeti cím: Black Lightning
Rendezte: Dmitriy Kiselev, Aleksandr Voytinskiy
Szereplők: Grigory Dobrygin, Ekaterina Vilkova, Viktor Verzhbitsky, Valery Zolotuhin
Megjelenés: már megjelent

 Komfortos mennyország
– A halott kislány lelke nem nyugszik gyilkosa megállításáig –

Nyári DVD-ajánló született romantikusoknakSusie Salmon átlagos tizenéves lány, éppen az első szerelem küszöbén, de a sors nem kegyes hozzá, és elveszi az életét. Nem baleset éri, hanem egy sorozatgyilkos áldozata lesz, de a menny és a világunk között lebegve (a saját komfortos mennyországában) figyeli gyilkosát, illetve saját családját, amelynek tagjai valahogy próbálják feldolgozni az ő elvesztését. A Gyűrűk Ura-trilógiát jegyző Peter Jackson mozija részben családi dráma, részben fantasy, részben pedig sötét krimi, és ugyan teli van szívvel és megható pillanatokkal, mégis a sötétkrimi-vonal működik leginkább. Ugyan Susie saját mennyországának képei rendkívül látványosak, a film leginkább Stanley Tucci ördögi alakítása miatt működik, aki olyan szereplőtársait homályosítja el, mint Mark Wahlberg, Rachel Weisz vagy Susan Sarandon.
Tipp: rendeld meg a Polc.hu-n! »

DVD-infók

Extrák: semmi
Hangok: magyar (5.1), angol (5.1), cseh (5.1), lengyel (5.1)
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, lett, litván, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Játékidő: 130 perc
Magyar cím: Komfortos mennyország
Eredeti cím: The Lovely Bones
Rendezte: Peter Jackson
Szereplők: Saoirse Ronan, Stanley Tucci, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon
Megjelenés: már megjelent

Dvd.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top