Szabadidő

5 program, amit tilos kihagyni augusztusban

Augusztus a nyár esszenciája, a legbujább hónap egész évben, élvezd ki minden egyes pillanatát. Segítségül összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat.
Zempléni Fesztivál

Ha szereted a jó muzsikát, és szívesen barangolsz idilli tájakon, irány a Zempléni Fesztivál, ahol mindent megtalálsz a szimfonikus zenétől kezdve a dalesten és kórusműveken át a népzenéig vagy éppen a dzsesszmuzsikáig. A különböző koncerthelyszíneket gyalogosan, két keréken, kocsival, erdei kisvasúton vagy kishajón keresheted fel.

A fellépők között lesz a Benkó Dixieland Band, a Hot Jazz Band, a Váczi Eszter Quartet, a Kaláka, a Ghymes és még rengeteg izgalmas előadó. A program részét képező zenés borvacsorákon a finom ételek mellé jóféle muzsika dukál.

Időpont: 2010. augusztus 7–21.
Helyszín: több helyszín – Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Tarcal, Tolcsva stb.
További információ: www.zemplenfestival.hu »

 Sziget 2010

Augusztus elején tizennyolcadik alkalommal indulunk meg tömött sorokban a Hajógyári-sziget felé, ahol kedvenc fesztiválunk megannyi izgalmas programot ígér, legyen az egy nagyszínpados világsztár vagy egy kisebb helyszínen bemutatott izgalmas produkció.

5 program, amit tilos kihagyni augusztusban

Az idei Sziget egyrészt az elmúlt évek legjobb bulijait sorakoztatja fel, így itt lesz az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless, de visszatér a legendás Iron Maiden is, akiktől – ígéretük szerint – nemcsak a régi nagy klasszikusokat hallhatjuk majd, de a nyár végén megjelenő új albumukat is műsorra tűzik. Napjaink legfontosabb csapatai is itt lesznek, így például a tavaly a Legjobb Zenekar címet elnyerő Muse vagy a 2009-es Év Albuma címmel büszkélkedő Kasabian. Aztán a mínusz egyedik napon itt lesz a Kispál-búcsú, a nulladikon pedig reggae-ska örömünnepen vehetnek részt a szigetlakók.

Napijegy: 12 000 Ft
0. napi jegy: 6000 Ft
1. napi jegy (Kispál és a Borz – búcsúkoncert): 6000 Ft
Ottalvós bérlet: 54 000 Ft

Időpont: 2010. augusztus 9–16.
Helyszín: Óbudai-sziget
Bővebb infó: www.sziget.hu/fesztival »

41. Debreceni Virágkarnevál

Cívis-vendégszeretet, debreceni táncosok, belga narancsdobálók, olasz zászlóforgatók, brazil szambások és mesés virágkompozíciók a hozzávalói a Debreceni Virágkarnevál 41 éves receptjének.

5 program, amit tilos kihagyni augusztusban

A város legnagyobb rendezvényén hagyományosan lesz virágok utcája, amely a sétálóutcán virágvásárlási lehetőséggel várja az érdeklődőket. A virágok mellett lesz kézművesvásár, virágkötészeti bemutatóval egybekötött virágkiállítás, valamint oldtimer-felvonulás, a gyerekeket pedig az állatok karneválja szórakoztatja. A sztárfellépők sorában Bobby McFerrin, Ali Campbell (UB40), valamint az R-GO is szerepel.

Jegyek: 360–3300 Ft
Időpont: 2010. augusztus 16–21.
Helyszín: Debrecen, Kossuth tér
Bővebb infó: www.fonixinfo.hu »
debreceniviragkarneval.lap.hu »

 24. Mesterségek Ünnepe

5 program, amit tilos kihagyni augusztusbanNégy napon át idén is színes programkínálattal várja a látogatókat a budai Várban megrendezett Mesterségek Ünnepe,  ahol a hagyományőrző népművészet legjelesebb képviselői mutatkoznak be. A kirakodóvásár és az elmaradhatatlan gasztronómiai élmények mellett egész napos színpadi programokkal, sok tánccal és zenével csábítanak bennünket.

A budai Vár történelmi környezetében kézművesmesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába. A látogatók megismerkedhetnek különböző mesterségekkel, mint például: fafaragó, gyékényszövő, kovács, fazekas, hangszerkészítő, kékfestő, csipkeverő, nemezkészítő, kerékgyártó, kosárfonó, tojásfestő, mézeskalács-készítő. A népművészeti hagyományok egyszerű elemeit a gyerekek is kipróbálhatják.

A mesterségbemutatók mellett a kézművesek népművészeti kirakodóvásáron kínálják eladásra portékáikat. A rendezvényt színesíti a régi budavári vásári hangulat megidézése: egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget. Az érdeklődők különböző játékos vetélkedőkön mérhetik össze a hagyományokkal kapcsolatos tudásukat.

2010-ben a rendezvény kiemelt vendégei lesznek a bolgár kultúra hiteles képviselői, kézművesek, táncosok, zenészek.

Kiemelt téma: tojásdíszítés, mézeskalács-készítés, gyertyaöntés.

Jegyárak:
• felnőttjegy: 1500 Ft
• gyermek és nyugdíjas: 500 Ft
Időpont: 2010. augusztus 19–22.
Helyszín: Budapest, Budavári Palota
Bővebb infó: www.nesz.hu »

 SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok

A napsütéses nyár utolsó nagy bulija, vízparti feeling, strandozós nappalok, pörgős éjszakák, ahogy már azt megszoktuk: kék ég, zöld fű, szőke Tisza, SZINes programok. Ez utóbbiak közt már a szervezők bejelentették – egyebek mellett – a Europe, a Scooter vagy a Sugababes koncertjét, sőt a The Rasmus is elfogadta a meghívást a hazai rajongótábor nagy örömére. Azt is tudjuk, hogy a fesztivál egyik egyedi színfoltja – a csendes bulizás helyszíne – a Silent Disco lesz, ahol a résztvevőknek rendkívüli akusztikus élményben lesz részük, a kívülállóknak pedig igen furcsa látványban. A táncolók ugyanis drót nélküli fejhallgatón keresztül hallják csak a kiválasztott zenét, s arra táncolnak a kívülről csendes térben.
A SZIN az egyetlen olyan fesztivál, mely természetes vízparton és egyszerre medencékkel tarkított strandkörnyezetben zajlik, és nem utolsósorban az első hazai fieszta, mely a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód népszerűsítését tűzte ki céljául. Szóval ha jó hangulatban szeretnél búcsút venni az idei nyártól, itt a helyed!

5 program, amit tilos kihagyni augusztusban

A bérlet ára a rendezvény kezdetéig 14 900 Ft, a helyszínen pedig 17 900 Ft lesz.
A napijegy elővételben 4900 Ft, a helyszínen 6200 Ft.

Időpont: 2010. augusztus 25–29.
Helyszín: Szeged, Újszegedi partfürdő
Bővebb infó: www.szin.org »

Programajánló.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top