Szabadidő

Anorexiás akcióhősnő lett Angelina Jolie

A Nők Lapja Cafe fejet hajt Angelina Jolie előtt, és elismeri, hogy ő a legnagyobb filmsztár a nők mezőnyében, hiszen a magyar mozikban is mindenki félrevonult az útjából, a merész Bogyó és Babóca páros kivételével.
 Salt ügynök

Viki
Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban járAngelina Jolie-tól hiába is várnánk könnyed romkomokat vagy csacska limonádékat: az efféle műfajok egyszerűen nem állnak jól neki. Bezzeg az akcióhősnő- és a femme fatale szerepek jöhetnek zsákszámra, és mivel a Tomb Raider-széria már rég kipurcant, a konkurens Jason Bourne és Ethan Hunt is kényszerszünetét tölti, a Hollywood legerotikusabb ajkaival rendelkező hölgy belevetette magát a kémszakmába. Ugyan Jolie arca még mindig bámulatosan gyönyörű (az irigység majd megölt…), viszont az szembetűnő, hogy a rövid ujjú vagy pántos felsőket és a rövid szoknyákat csúnyán elhagyta ruhatárából, bizonyára a csont és bőrré aszalódott combjai és karjai elrejtése érdekében. Ennek tükrében tanúi lehetünk az első anorexiás akcióhős születésének, aki a maga negyvenakárhány kilójával százkilós kolosszusok tucatjait üti ki puszta kézzel, Schwarzenegger és Stallone fénykorát idézve. Ugyan a Salt ügynök mind kivitelezésében, mind sztorijában (megvádolt ügynök menekül egykori munkaadói elől) a Bourne-trilógiára hajaz, sajnos túl ostoba mozi (ezekért a dialógusokért valaki pénzt kapott?) ahhoz, hogy izgulni lehessen a főhőséért, akit Jolie sajnos végig túl egysíkúan játszik.

Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban jár

Csaba
Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban járBár az eredeti terv szerint a Sony stúdió akcióhősnője Jason Bourne babérjaira tör, a filmet megnézve arra a következtetésre jutottunk, hogy John Rambóhoz jutott közelebb. Jolie nyomában elesett hadseregek és rendőrszázadok járnak, ő pedig rezzenéstelen arccal ússza meg még a legrázósabb helyzeteket is. A hajdan szebb napokat látott Phillip Noyce rendező (Férfias játékok) korábbi kémfilmes tapasztalatait sutba dobta, hogy az agyas történet helyett az irgalmatlan mennyiségű eltúlzott akcióra koncentráljon, amivel nem is lenne probléma, ha a sztori első felében nem próbálná elhitetni a nézővel, hogy egy karakterközpontú akcióthrillert fog látni. A stílusváltás túl hirtelen következik be, komolyabb előzmények nélkül, és Kurt Wimmer forgatókönyvíró ugyanazt a „csavart” kétszer is leerőszakolja a nézői torkán, pedig már elsőre is eléggé nyögvenyelős a dolog. A Salt ügynök egy elhibázott Bourne-klón, aminek a bevezető fél órán kívül az egyetlen előnye, hogy alkotói rövidre fogták.

Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban jár

Rendezte: Phillip Noyce
Szereplők: Angelina Jolie, Chiwetel Ejiofor, Liev Schreiber
Eredeti cím: Salt
A film honlapja: www.whoissalt.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 2/5 (Viki: 2, Csaba: 2)

 Bogyó és Babóca – 13 mese

Viki
Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban járA magyar animációs film virágzó évtizedei után mostanában úgy ki vagyunk éhezve egy jó hazai rajzfilmre, mint Lindsay Lohan pár doboz nyugtatóra, ezért is ért fülig a mosolyom, amikor meghallottam, hogy a Bogyó és Babóca – 13 mese képében új színfolt jelent meg a palettán. Ugyan az első jelek alapján az animáció leginkább a South Park, de még inkább a Bebe Tv minimalizmusára hajaz, de ekkor még bíztam benne, hogy az alkotók némi kreativitással képesek lesznek pótolni a rajzok egyszerűségét. Sajnos a Bogyó és Babóca ötperces epizódjaival a tévéképernyőre készült, és moziban nézve elképesztően zavaró, hogy egy valódi film helyett csak egy ötperces részekből álló kisfilmcsokrot kapunk, amely ráadásul elég furán is néz ki a mozivásznon. Pogány Judit jópofa narrációinak köszönhetően egy-egy epizódot otthon simán el tudnék képzelni a majd valamikor születendő gyermekem esti meséjének, de moziban nézve ez egyszerűen nem működik, így a csigafiú és a katicalány barátságról, tisztességről és hasonló érdemekről szóló tanmeséi sajnos nem kis csalódást okoznak.

Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban jár

Csaba
Angelina Jolie Jason Bourne nyomdokaiban járAz, hogy az Oscar-jelölt M. Tóth Géza nevének hallatán még akkor is valami rendkívül fantáziadús és szellemes mesére számítottam, amikor meghallottam a Bogyó és Babóca címet, csak az én naivitásomat tükrözi. A Bartos Erika mesekönyvéből készült ötperces állatmesék csak és kizárólag hatéves kor alatt élvezhetők, netán egy hasonló korú gyermek társaságában, jó nagy toleranciaküszöbbel megáldva. Mind a tizenhárom rész (ugyanis alapvetően egy karácsonykor bemutatásra kerülő tévésorozatról van itt szó) története hasonló panelekre épül. Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány találkoznak egy új állatkával, utaznak, és közben barátkoznak, és új dolgokat ismernek meg. Pogány Judit narrációja kölcsönöz ugyan némi retrofeelinget a produkciónak, de ez a fajta egyszerűség még az én AC/DC-hez szokott lelkemnek is fáj.

Rendező: Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza
Narrátor: Pogány Judit
Eredeti cím: Bogyó és Babóca – 13 mese
A film honlapja: www.bogyoesbaboca.com »
Forgalmazza: Kedd Animációs Stúdió
Értékelés: hat év alatt 3/5, felette 2/5 (Viki és Csaba összehangolt szavazása alapján)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top