Szabadidő

Hosszú, forró filmek: 5 DVD kánikulára

A kánikula nemcsak a mi életünket képes megkeseríteni, hanem a mozihősökét is. A filmeket megnézve biztosan elleshetünk néhány túlélési technikát magas Celsius-értékek esetére, de ha ez el is maradna, attól még nagyon jól szórakozhatunk.
 Hóbortos hétvége

Ha a nyári hétvégénket egy szigeten fekvő tengerparti nyaralóban készülünk eltölteni, nem illik meglepődni azon, ha döglesztő meleg van. Egy ilyen meghívásnak akkor sem szokás ellenállni, ha éppen a főnökünktől jön.

Tippek, trükkök: Indulás előtt az irodaházunk tetején hűvös italok kortyolgatása, és közben láblógatás a felfújható minimedencébe. A szigetre érkezve a filmből megbízható tippeket kapunk arra vonatkozóan, hogyan próbáljunk élőnek álcázni egy hullát nagy társaságban a kánikula közepette. A sok dezodor és a szellős programok (lásd videónkat) erősen ajánlottak.

 Napfény

Az, hogy a nap haldoklik, még nem jelenti azt, hogy nem képes forróságot okozni. Csak elég közel kell repülnünk hozzá… A filmbeli űrhajóscsapat feladata, hogy tucatnyi atombomba segítségével új életet leheljen a haldokló csillagba, csakhogy ehhez veszélyesen közel kell repülni hozzá.

Tippek, trükkök: Ilyen távolságból a fényvédő krémjeinket nyugodtan kukázhatjuk, és a márkás napszemüvegünk sem ér túl sokat. A szkafander ugyan eleinte nyújt némi vigaszt, és a napba nézés elkerülésével is próbálkozhatunk, de ha elolvad a körülöttünk lévő űrhajó, bármilyen védelem hasztalan.

 Összeomlás

A nagy forróságot a városok betondzsungelébe zárva a legnehezebb elviselni, és ilyenkor az ember fia/lánya is jóval ingerlékenyebb a kelleténél. Ha mindehhez egy jó kis sok kilométeres dugó is társul, nem csoda, ha egyesek bekattannak.

Tippek, trükkök:
Szálljunk ki a kocsinkból, és inkább gyalogoljunk; próbáljunk meg hideg üdítőt venni valamelyik közeli kisboltban; vágjunk át a közeli golfpályán, hiszen ott a zöld miatt elviselhetőbb a forróság; esetleg menjünk be egy légkondicionált gyorsétterembe egy rövid reggeli lehűlés erejéig (lásd videónkat).

 Vad vágyak

A fülledt erotika szókapcsolatnak azért van némi köze a forró időjáráshoz is, és erre az egyik legszebb példa a Floridában játszódó Vad vágyak, amely erotikus thriller a javából. Ugyan szereplőink itt is szenvednek a hőségtől, ám őket inkább az mozgatja, hogyan tudnának minél több zöldhasút keresni, és minél többet szexelni.

Tippek, trükkök: Ha már a tengerparti villa nem jött össze, azért egy házbéli medence is megjárja (lásd videónkat), és a lakásban folyamatosan zakatoló ventilátorok is jobbá teszik az ember közérzetét… és akkor az édes hármas felállásról még nem is beszéltünk.

 Kánikulai délután

New York nem a legjobb hely, ha a hőmérő higanyszála átlépi a harminc fokot. A betonból visszasugárzó hőség egészen őrjítő tud lenni. Egyesek akár bankrablásra is adják a fejüket ilyen időben. Az igaz történeten alapuló sztoriban két bankrabló több mint tizenkét óra erejéig a bankban reked az év legmelegebb napján. Ők a bezártságtól, a stressztől és a fülledt hőségtől szenvednek, a kinti rendőrök pedig a napsütéstől.

Tippek, trükkök: A bankrablásról minden kedves olvasónkat szeretnénk lebeszélni, de ha már nem tudjuk, legalább ne egy kánikulai napot válasszanak! Ilyenkor az ember hajlamos idegesebben reagálni, és könnyebben hibázik. És ne kövessük Pacino példáját, aki ilyen időben is öltönyben követte el a bűntényt. A lengébb ruházat kifizetődőbb.

További kánikulai filmtippek:

Kínai negyed (A városok vízkészleteinek súlyos árai vannak.)
Halálkanyar (A sivatagban egyedül autózni tilos!)
Ragadozó (A dzsungelben nem csak a szúnyogok jelentenek veszélyt.)
Vénasszonyok nyara (A nyári sziesztázás örömeiről.)
Taxisofőr (Miért jobb az éjszakai műszak?)
A jó, a rossz és a csúf (A sivatagi szomjhalál kellemetlen mellékhatásai.)
Torrente, a törvény két balkeze (A zuhanyzás és a rendszeres ruhamosás előnyei.)
Az élet mindig drága (Summer in the City.)
Holtpont (Szörfös hűtési technikák.)
Kecskebűvölők (A sivatagok veszélyeiről.)
Szemtől szemben (Nyáron is öltönyben.)

Film.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top