Szabadidő

Drew Barrymore kipróbálja a távkapcsolatot

Apa-fiú viszony, távkapcsolatok, a hűtlenség természete, valamint sok-sok feltámadt múmia és zombi várja a héten a moziba járókat, tehát a paletta rég volt már ilyen színes és gazdag, sőt az elmúlt hetekkel ellentétben most jó filmek is akadnak a kínálatban. Ha már amúgy is ilyen rossz az idő, hétvégén érdemes lesz moziba menni.
 Hétmérföldes szerelem

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokrólViki
Meg Ryan már sehol sincsen, Julia Roberts fénye jóval haloványabban ragyog, és Sandra Bullock is akkor van igazán elemében, amikor az Oscarra kell hajtania egy drámában, viszont ennyi év után Drew Barrymore még mindig magabiztosan szállítja nekünk a romantikus komédiákat, ráadásul eszünkbe sem jutna, hogy túl öreg lenne hozzá. Olyan ő, mint a jó bor: a kor csak jobbá teszi. Ezúttal a távkapcsolatokat veszi célba, és akinek volt már „szerencséje” az életében egy efféle szerelemhez, az igazán tudja értékelni a film valódiságát. Hollywoodi filmtől szokatlanul igazi emberek igazi problémáival szembesülhetünk, és bár a rendező néhány erőltetett poént (részeg kötözködés, pasi a szoláriumban…) is belevisz a történetbe, összességében nagyon szép és okos romkomot láthatunk, amelyben a két szerelmes között csak úgy izzik a levegő, ami nem is csoda, hiszen Justin Long és Drew Barrymore az életben is sokáig egy párt alkottak.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokrólCsaba
Vannak filmek, amelyektől első ránézésre semmit nem várunk, aztán mégis kellemesen csalódunk. Ilyen volt idén a Túl jó nő a csajom vagy most a Hétmérföldes szerelem, amely a számomra nem túl érdekfeszítő szereposztás vagy cselekmény ellenére is betalált nálam. Ehhez mindössze néhány hihető és szerethető karakterre volt szükség – és persze jófajta dumákra –, de ez a film szerencsére egyikkel sem marad adósunk. Drew Barrymore egy távkapcsolatot próbál itt üzemeltetni a New York–San Francisco-tengelyen Justin Longgal, és ehhez olyan ragyogó színészek asszisztálnak nekik, mint Christina Applegate vagy a Felhőtlen Philadelphiából ismert Charlie Day. A mozi egyben okos fricska is a zeneiparnak, hiszen Long figurája ebben a bizniszben dolgozik, de persze elsősorban a két szerelmesről szól. Végre egy olyan romantikus vígjáték, amelyet pasiként is tiszta szívből lehet élvezni.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Rendezte: Nanette Burstein
Szereplők: Drew Barrymore, Justin Long, Christina Applegate, Charlie Day, Ron Livingston
Eredeti cím: Going the Distance
A film honlapja: www.going-the-distance.warnerbros.com »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 4/4 (Viki: 4, Csaba: 4)

 Adéle és a múmiák rejtélye

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokrólViki
Luc Besson karrierje eddig is bővelkedett karakteres akcióhősnőkben, és ezt a sort most egy újabbal gyarapítja. Persze jó dolog látni, hogy a francia rendező ennyire törődik a női nemmel, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legtöbb szereplőjével össze is feküdt, így az önzetlenségét azért megkérdőjeleznénk. Azt nem tudjuk, hogy Milla Jovovichhoz vagy Anne Parillaud-hoz hasonlóan Besson és új felfedezettje, Louise Bourgoin között is volt-e valami, de az tény, hogy a Tomb Raider-filmek kiszorulásával a direktor a női Indiana Jones megteremtésére törekedett, amikor filmre vitte a Franciaországban ismert képregényfigura piramisos/múmiás/feltámadó ősmadaras kalandját. Az eredmény egy gyermeteg humorral operáló, ócska filmtrükkökkel dolgozó, nem túl ötletes, de legalább tempós kalandfilm lett, de azt el kell ismernünk, hogy Bourgoin valóban jó választás volt a főszerepre.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Csaba
Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokrólKezdjük azzal, hogy Luc Bessonnak nincs humora. Ő ezt valószínűleg nem tudja magáról, ezért annyi filmmel és évvel a háta mögött most először próbál meg karrierjében igazán vicces lenni. Az Adéle és a múmiák rejtélye ettől pont olyan, mint amikor egy kínosan humortalan, de mégis folyton poénkodó ember viccesnek szánt történeteit kellene hallgatnunk két órán keresztül. A feltámadt ősmadár utáni hajsza és a gyógyító múmia feltámasztására tett kísérletek nélkülöznek mindenféle izgalmat, a szereplők maszkjai és arcprotézisei pedig inkább zavaróak, mint viccesek. Louise Bourgoin személyében viszont tényleg egy karakteres és csodaszép színésznőt találtak a főszerepre, de sajnos még ő is kevés ahhoz, hogy két órában szívesen nézzek B kategóriás akciójeleneteket, és figyeljek a rosszabbnál rosszabb viccekre.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Rendezte: Luc Besson
Szereplők: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve
Eredeti cím: The Extraordinary Adventures of Adéle Blanc-Sec
A film honlapja: www.adeleblancsec-lefilm.com »
Forgalmazza: Fórum Hungary
Értékelés: 2/5  (Viki: 2,5, Csaba: 1,5)

 Mamut

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokrólViki
A Mamutra rákeresve a neten azt tapasztaltam, hogy a legtöbb újságíró/blogger számára ez a film elsősorban a harmadik világ és a fejlett ipari társadalmak közti különbségekről szól, és arról, hogy ez nem működhet többé így tovább, és bár kétségtelen, hogy a téma hangsúlyosan jelenik meg Lukas Moodysson (Lilja 4-ever) filmjében, számomra sokkal izgalmasabb volt, ahogy a hűtlenséghez vezető utat járatta be egyik hősével. A mindig fájdalmasan jó Gael García Bernal egy abszolút hűséges pasit játszik, de Moodysson pont általa mutatja be, hogy adott körülmények között még a legszeretőbb ember is tévútra keveredhet. A Mamut középpontjában egy mikrocsalád áll (papa, mama, kislány + egy bébiszitter), és az apa üzleti útjakor a család rendje kissé felbomlik, ami aztán számos konfliktust hoz felszínre. Moodysson filmje elsősorban a néhány éve nagy sikert arató Babelre emlékeztet, de nem annyira negatív az emberképe, mint mexikói kollégájának, ettől azonban nem használunk el kevesebb pézsét a játékidő végéig.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Rendezte: Lukas Moodysson
Szereplők: Gael García Bernal, Michelle Williams, Marife Necesito
Eredeti cím: Mammoth
Forgalmazza: Budapest Film
Értékelés: 4/5

 Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokrólCsaba
Cannes-i sikerek ide vagy oda, azért lássuk be, hogy Mundruczó Kornél művészetében a néző az utolsó dolog, amit figyelembe vesz (már ha egyáltalán…). Gyilkosan lassú folyású, minimalista dialógusokra és amatőr színészek játékára épülő mozijai igazán emberpróbálóak, és ezen a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv kedvéért sem változtatott. Naivan azt hittem, hogy mivel az alapokat Mary Shelley híres regénye szolgáltatta, az idegen alapanyag talán rákényszeríti a direktort némi frissítésre, de tévedtem. A helyszín a Johannához hasonlóan zárt (ezúttal a sziklakórház helyett egy belvárosi gangos bérház), a szörny pedig csak egy nevelőintézetből szökött fiatal fiú lelkében van jelen, a feltaláló pedig itt nem feltaláló, hanem az apja, aki történetesen művészfilmrendező (ironikus gesztus Mundruczó részéről, hogy saját maga játssza el). Gyilkosságok azért itt is vannak, és a történet is markánsabb, mint a direktor eddigi munkáiban, de ettől még a Szelíd teremtés – Frankenstein-terv nem válik könnyen befogadható, szerethető alkotássá, inkább túlságosan manírosnak hat.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Rendezte: Mundruczó Kornél
Szereplők: Frecska Rudolf, Csíkos Kitty, Mundruczó Kornél, Monori Lili
Forgalmazza: Szuez Film
Értékelés: 2/5

 A kaptár – Túlvilág 3D

Rég vége mindennek. A T-vírus elpusztította a világot, csak a végtelen kietlenség és az élőhalottak maradtak utána. És néhány túlélő, aki egyre fogyó eséllyel küzd az életéért.
Alice (Milla Jovovich) részben hibásnak érzi magát a vírus elszabadulásáért, és mindent elkövet, hogy újabb túlélőket találjon a kiégett városok romjai között. Egy váratlan nyomot követve Los Angelesbe megy, mert ott talán létezik egy biztonságos körzet. Ám a hír csapda: a városban hemzsegnek az éhes élőhalottak, a nő és társai pedig kénytelenek összecsapni velük. Ezúttal 3D-ben fröcsög ránk a vér és az agyvelő, a romantikusoknak pedig egy infó: a filmben Milla ismét együtt dolgozott rendező férjurával, Paul W. S. Andersonnal.

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Drew Barrymore meséje a távkapcsolatokról

Rendezte: Paul W. S. Anderson
Szereplők: Milla Jovovich, Ali Larter, Sienna Guillory, Kim Coates
Eredeti cím: Resident Evil: Afterlife
A film honlapja: www.sonypictures.com/movies/residentevilafterlife »
Forgalmazza: InterCom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top