Szabadidő

5+1 ok, amiért érdemes kimenned a BNV-re

Igazi fesztivál hangulattal, vásárral és rengeteg programmal csalogat a BNV. Összegyűjtöttük a legizgalmasabbnak ígérkezőket!
1. tipp: Tér Forma&Design kiállítás

A BNV-n a korábbi évekhez hasonlóan ismét a lakberendezés kapja a főszerepet. A Tér-Forma-Design kiállításon fantasztikus áron juthatunk bútorokhoz, a Trend-sziget enteriőrjeinek megtekintésével ötleteket szerezhetünk saját otthonunk csinosításához és díjmentesen kérhetünk tanácsot a legkiválóbb lakberendezőktől.
A Bútorszövetség „Magyar Kiválóságok” címmel magyar bútorokból rendez bemutatót, illetve a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezők, az „új generáció” munkáiból adnak ízelítőt egy önálló kiállítás keretében.
A LOSZ közel 170 négyzetméteres Trend-szigetén a tervezők koncepciója alapján egy vidéki és egy nagyvárosi lakás enteriőrjét építik meg. A várost és a vidéket egy gyerekszoba köti össze, mely akár a kettő közötti váltás időszakának jelképeként is felfogható.

2. tipp: Gasztronómia a BNV-n

Gastro Világ – A BNV Gastro Világában, avagy a Séfek ünnepén az ország legjobb séfjeinek kalauzolásával gasztronómiai élménykörúton vehet részt a kulináris élvezetekre vágyó közönség. A BNV öt napján a magyar gasztronómia élvonala mutatkozik be a látogatók előtt.

Borok Világa – A Borok Világán a nagyközönség finomíthatja érzékeit, fejlesztheti borkóstolási technikáját, csiszolhatja gasztronómiai tudását híres borászok, séfek, sommelier-k társaságában.
A borbírálat oktatáson a borkóstolás technikáját sajátíthatjuk el, valamint séfek adnak tippeket a borok és ételek ideális párosításához. A Borbárban 10 hazai pincészet termékeivel, legalább ötvenféle bor- és pezsgőfajtával ismerkedhetünk meg.

3. tipp: “Flóra és Fauna”

Növényvásár – A vásáron a szobanövények kínálata mellett a szezonnak megfelelő kisebb méretű kerti növények is megtalálhatók, csakúgy mint a kiegészítők: különböző cserép, kosár, kerámia vagy éppen műanyag növénytartók, állványok. Mindezeket kedvezményesen vásárolhatják meg a BNV látogatói.

Ásványbörze – Különleges és ritka ásványokat is láthatunk a BNV-n. Lesz aranymosás, míg a földtudományos játszóházban ásványhatározás és mikroszkópos ásvány nézegetés várja a legkisebbeket. Féldrágakövekből szerencsefát készíthetünk vagy gipszfigurát formázhatunk, de vulkánt is modellezhetünk.

Nemzetközi Macskakiállítás és kutyasport bemutató – Szeptember 11-én és 12-én: Hill’s Nemzetközi Macskakiállítás, és Halywood kisállat bemutató lesz. A bemutatóhoz kedvezményes táp- és felszerelés vásár, állategészségügyi tanácsadás csatlakozik. A kutyabarátoknak szeptember 11-én a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete tart kutyasport-bemutatót.

 4. tipp: Tér-Film-Zene Fesztivál – ráadás!

A népszerű Tér-Film-Zene Fesztivál rajongói ősszel sem maradnak filmek nélkül, hiszen a BNV-n szeptember 9-től 12-ig ráadás napokat tartanak. Így ismét kertmozi hangulatban élvezheti a közönség a régi és új magyar filmekből, kabarékból, zenei felvételekből és rajzfilmekből álló repertoárt.

 5. tipp: Magyar Dal Napja

A Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja 2008-ban az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor már akkor is úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle zenei gondolat, sokféle műfaj mentén, sok magyar előadó közreműködésével megismételni. Mert a magyar dalkincs csodálatosan gazdag, megérdemli, hogy legyen egyetlen nap az évben, amikor csak rá figyelünk, amikor neki tapsolunk, amikor őt éltetjük. Szeptember 12-én a Magyar Dal Napja popzenei koncertjeinek helyszíne újra a BNV.

+ 1 tipp: Közelebb a Távol-Kelet

A Nemzetek pavilonjában – D pavilon – mutatkozik be ebben az évben 120 indiai, 20 kínai, 10 indonéz cég valamint Szenegálból, Kenyából érkeznek kiállítók  egzotikus áruval, ajurvédikus kozmetikumokkal, kézműves termékekkel, ékszerekkel és ruházati termékekkel.

BNV infók

Időpont: 2010. szeptember 8-12.
Nyitva tartás: 10-18 óráig
Bejárat: I., II. és III. kapu
Belépőjegyek:
Napijegy:
– helyszínen: 1600 Ft
– online: 1400 Ft
Kedvezményes jegy: 1200 Ft
Családi jegy: 3200 Ft
Délutáni jegy: 1000 Ft (15 órától váltható)

A belépőjegyek egyszeri belépésre jogosítanak és érvényesek a BNV valamennyi egyidejű rendezvényére és programjára! Belépőjegy üdülési csekk ellenében is váltható.
A Volánbusz Zrt. belföldi járatain 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak.

További részletek: www.hungexpo.hu/bnv »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top