Szabadidő

Örökítsd meg a természet vadító színeit

A lélekbúvárok ebben az időszakban a búskomorság legjobb ellenszerének a kirándulást és a természetjárást tartják. Egy-egy szabadban eltöltött délutánnal a testünket és lelkünket egyaránt feltölthetjük. Hiszen a természet sokszínűségét ilyenkor csodálhatjuk meg igazán. Az erdőkben és parkokban sárguló levelek szinte a nap minden órájában más arcukat mutatják, amit érdemes megörökíteni.

Ezt legegyszerűbben természetesen egy fényképezőgéppel, vagy egy videokamerával tehetjük meg. Ilyenkor sokszor felmerül a kérdés, hogy az egyszerűbb, könnyen kezelhető kompakt kamerákat válasszuk, vagy a szebb színeket kínáló, de bonyolult tükörreflexes gépek valamelyikét. Mostantól már nem kell dönteni, mert a Sony új NEX kameráiban az egyszerű kezelhetőséget a kiváló képminőséggel kombinálták.

Örökítsd meg a természet vadító színeit

Az őszi természet fotózásánál a legfontosabbak talán a színek és a képek élessége. Ez a kis – akár kisebb táskába is rejthető – kamera ezekben a maximumot nyújtja, ráadásul úgy, hogy nem kell hozzá profi fotósnak lenni. Bonyolult menürendszer helyett, ebben minden egy „tekerésnyire” elérhető. A NEX-3 és NEX-5 egyszerű kezelőfelületén ugyanis nagyon felhasználóbarát. A készüléken egy tárcsát találunk, amivel minden beállítás könnyen változtatható és még egy magyar nyelvű súgó is segíti a kezelését, így nem kell hivatásos fotósnak lennünk, hogy elkápráztassuk a környezetünket.

Az egyik legkülönlegesebb funkciója, hogy akár teljes körpanorámát is készíthetünk vele egy hosszú gombnyomással, amit utána otthon az erre alkalmas Sony TV készüléken akár 3D-ben is visszanézhetünk, így szinte teljes valóságában idézhetjük fel az emlékeket.

Örökítsd meg a természet vadító színeit Sony NEX sorozatában megtalálhatjuk a fél/profi alkalmazásokat is, amivel kedvesünknek okozhatunk örömet. A NEX- VG-10-es kamera magában hordozza a NEX fényképezőgépek minőségét és egyszerű kezelhetőségét, ugyanakkor példanélküli kreatív lehetőségek előtt nyitja meg a kaput amelyet az eddigi amatőr kamerákkal nem lehetett érni. Így, ha már rutinosnak érezzük magunk, akkor az objektíveket is elkezdhetjük cserélni, hogy új perspektívában örökíthessük meg a közös pillanatokat.

 

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top